Sjukt svårt att slappna av

Idag är jag hemma med den ökända Nordisk Vecka-förkylningen. Den kommer som ett brev på posten efter en lyckad vecka. Jag har försökt sova i flera timmar nu, men min kropp och hjärna lyckas inte slappna av. Så istället har jag legat nedbäddad med datorn i famnen och en massiv mängd mail har producerats. Bland annat har jag ägnat en stor del av mailen åt att försöka få tag på ett boende för min praktiktid i Bryssel.

Jag håller tummarna för att jag ska få tag på ett boende snart. Ovisshet är inte min favoritkänsla direkt. Planeringsfreak som jag är.

Just nu går det ingen nöd på mig. Halvligg...

mms_img26048 (MMS)

Just nu går det ingen nöd på mig. Halvligger i soffan med ett avsnitt Desperate Housewives på datorn, julpyntet framplockat, en stor skål med godis och en kopp kaffe framför mig. En välförtjänt paus efter att ha avklarat Nordiska veckan i Stockholm!


JFs årsbal - förberedelser

Efter lite fixande och trixande har jag nu min klädsel för lördagens bal klar. Det blir en svart långklänning, blåa skor, svart kuvertväska och guldiga smycken. Smycken kommer jag eventuellt införskaffa några nya, annars kör jag på något från mitt enorma smyckesträd.

Innan balen ska jag försöka få en lite mer gyllene ton på huden (blek och rödflammig är inte så hett) med hjälp av en body lotion som ska göra mig gradvis brunare. Dessutom ska håret få sig en färgomgång, förhoppningsvis blir resultatet inte allt för olikt det jag har nu på allt utom utväxten. Naglar och läppar ska få gå i en rosa ton och ögonlocken ska prydas av en svagt guldskimrande skugga. Håret ska snurras upp i någon klassiskt snygg knocka.

Tills vidare får ni visularisera detta. Efter helgen utlovar jag bild på hur resultatet blev!

Från Åland och åter till Stockholm

Dagarna på Åland har rusat förbi. Jag har varit hos frisören för att bli av med mina slitna hårtoppar, besökt optikern som berättade att jag ska börja ha mina läsglasögon även när jag kollar på tv/är på lektion (och dylika situationer) och ätit lunch med några moderata kvinnor. Utöver detta, som inte var inplanerat, har Adam och jag umgåtts med familjerna (både hans och min) samt mina morföräldrar och hans farmor. Och sedan har vi faktiskt inte hunnit med så mycket mera.

Nu är vi åter i Stockholm och jag har en intensiv vecka att se fram emot. Nämligen Stockholms Nordiska vecka.
Så här skrev jag förra året när jag skulle beskriva vad en Nordisk vecka är. I år inleder vi veckan med en natt i en sportstuga på Värmdö och även studiebesöken är lite annorlunda, men i övrigt är schemat nästan identiskt. I vår lägenhet kommer det bo fem nordiska tjejer nästa helg. Ljuvligt! Speciellt när alla ska duscha och göra sig snygga.

Snart är jag där!Flyget är bokat.
Nu är det bara boende kvar att fixa.


Längtar som sjutton!!

Sthlm-Mhamn

Den här dagen börjar jag i Stockholm och avslutar i Mariehamn. På lördag är jag åter i Stockholm.

Bara så att ni vet.

Först var jag vaken. Sedan sov jag.

Dagen började jag egentligen klockan fem, då jag vaknade med ett ryck. Sedan låg jag vaken till ungefär halv sju. Efter att Adam hade stigit upp så somnade jag (tydligen) och sov ända till halv elva i ett svep. Suck, man (jag) blir så ineffektiv de dagar jag sover så länge!

Det enda jag har inplanerat idag är att ta mig till Juristernas Hus ikväll för föreningssammanträde, där ska nästa års styrelse väljas och jag för min del håller tummarna för att den tjej som är rekommenderad till Internationell sekreterare också ska bli vald. Själv försvinner jag ju iväg till Bryssel direkt när nästa termin börjar, så jag är mer än glad att lämna över till en ny person!

Det är frågan!


Väldigt mycket av min tid går åt till ingenting just nu. Eller så känns det i alla fall. Mina tankar hoppar från den ena till den andra saken, vilket leder till att jag även kommer på saker jag "måste" göra på direkten. Så allt jag gör blir avbrutet mitt i. Inte helt optimalt kanske.

Ikväll har jag i alla fall varit hemma och ätit en ljuvlig middag med min älskade sambo. Efter middagen har vi spelat Trivial Pursuit (på Playstation) och kollat på diverse frågesportsprogram på tv (Vem vet mest?, Vem vill bli miljonär? och Svagaste länken). Ja, vi gillar frågesport. Nej, vi är inte pensionärer. Ja, vi är unga och aktiva studenter. Nej, vi behöver inte vara ute och festa alla kvällar.

Bra, då har vi det uträtt. Nu blir det nog några avsnitt från någon av våra favoritserier (inte frågesport!).

Rutiner, vart tog ni vägen?

Just nu är det mycket att göra i skolan, med Juridiska Föreningen och med den stundande praktiken i Bryssel. Dessutom har Adam och jag kommit ur våra rutiner och vanor. Vi är vakna för sent, sover för länge, glömmer planera middagsmaten och äter därför alldeles för sent varje dag. Helt enkelt har hela våra liv förskjutits några timmar, jämfört med hur det brukar se ut.

Jag ska försöka få tillbaka lite rutiner och då ingår det (så klart) i rutinerna att blogga dagligen.

Frånkopplad = avkopplad?

Att vara datorfri ett helt dygn var väldigt skönt. Jag fuskade visserligen en gång sent på kvällen, då jag slog på internet på telefonen för att kolla så att jag inte fått något brådskande mail. Det hade jag inte, så internet stängdes snabbt av igen. Eventuellt kanske jag försöker köra en datorfridag varje vecka? Vi får se.

Medan jag var datorfri hade jag tid att fundera en hel del. Det jag kom fram till var att jag, efter halva Statsvetenskap I nu tar ett uppehåll från det till nästa termin och att jag ska försöka fortsätta som Internationell sekreterare förutsatt att vi kan lösa det praktiskt medan jag är borta de tre första månaderna nästa termin. Nu blir fokus på juridiken, förbereda inför Bryssel, träna samt att planera och genomföra Nordiska veckan.

Två kloka beslut, tror jag.

13,5 cm av kärlek

Nya skorna! ♥
Från
Nelly.

Går det?

Imorgon, söndag, kommer jag ha en dag utan datorer och med internet avstängt på telefonen. Vill ni mig något får ni helt enkelt ringa mig (eller vänta till måndag)!

Jag hoppas att jag lyckas hålla mig ifrån den här tidsslukande men praktiska maskinen.

Inte många knop

Igår gjorde en sovmorgon susen, idag spelade den ingen roll. Halsontet var tillbaka och den här gången kombinerat med lätt feber. Så idag har jag tagit det väldigt lugnt. Jag var till Juristernas hus och städade lite efter gårdagen, men i övrigt har jag inte gjort mycket idag. Eller jo, jag var till ICA och hämtade ut några paket som kommit. I paketen fanns mina nya läsglasögon som jag vunnit (från LensWay - superlyxigt att vinna glasögon upp till ett värde av 600 kr), min balklänning och ett par höga platåklackar.

Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting.

En sovmorgon gör susen!

Ikväll är det dags för Internationella fadderiets Halloweenfest! Jag tror att det kommer bli en lyckad kväll. Pynt är inhandlat och personalen är taggad. Jag för min del har fått klar min outfit för kvällen (bild kommer imorgon) och det känns som att det mesta är under kontroll.

Förmiddagen försvann eftersom jag ägnade den åt en lång sovmorgon, vilket var skönt då jag inte är helt frisk (halsont, täppt och hängig). Sedan jag steg upp har jag dock haft full fart. Jag har diskat ett halvt berg med disk, jag har dammsugit det som kan ha varit världens dammigaste lägenhet och så har jag fixat med lite Unga Moderater-saker (av någon anledning tycks jag ha blivit "webbansvarig"). Nu har jag precis klivit ur en uppfräschande dusch och ska strax ställa mig i köket för att baka lite LCHF-bröd och LCHF-bounty. Sedan blir det middag och därefter ska jag och min halloweenoutfit promenera iväg till Juristernas Hus för kvällens fest.

Dagen.

Ja, dagen har verkligen gått på precis det sättet jag förutspådde. Jag har pluggat, tvättat, bäddat rent och i viss mån städat. Just nu sitter jag och äter middag framför ett avsnitt av serien Body of Proof. Och ja, jag bloggar, äter middag och kollar på serie samtidigt. Multitasking. Adam är på sektionsmöte så jag får äta middag i min ensamhet.

Halsen gör fortfarande ont och jag känner mig inte helt hundra, men eftersom jag har en intensiv helg framför mig så får jag se till att hålla mig frisk. Den envisa viljan styr allt eller?

Verkligheten.

Tankarna bara snurrar av längtan och förväntan inför praktiken i Bryssel, men jag måste ju ändå leva mitt liv här i Stockholm som vanligt fram tills det är dags att ge sig av. Skolarbeten hopar sig och samtidigt är det mycket att göra inom Juridiska Föreningen. Och så vaknade jag med världens halsont imorse.

Nåja, jag har knaprat halstabletter och druckit finrexin (jag förstår inte hur svenskarna klarar sig utan denna mirakeldryck!!) så nu känner jag mig piggare. Resten av dagen ska jag ägna åt att städa upp i lägenheten, bädda rent, tvätta och dessutom det jag alltid gör eller alltid borde göra; plugga!

Grattis till mig!

Jag har haft lite annat att tänka på idag.


YEY!

Så att ni slipper fundera:

Mamma blev lite fundersam över vad jag har gjort i helgen egentligen, eftersom jag inte har haft tid att uppdatera bloggen. Då kan jag meddela att jag tog det lugnt i fredags, i lördags på dagen gick vi på en långpromenad och sedan hämtade jag ut lite paket som kommit till ICA och på kvällen var Adam och jag på fest hos Adams kusin för att fira att hon förlovat sig och i söndags var jag trött efter festen och slöade mest hela dagen.

Igår var jag först i skolan på introduktionsföreläsning till den tredje delkursen i statsvetenskap; komparativ politik. Sedan gick jag till Juristernas Hus för möte om vår nordiska vecka (det närmar sig) och efter det åkte jag in till stan och mötte upp Adam. Vi gick på eftermiddagsbio och såg filmen One day - den var superbra och jag rekommenderar alla att se den! Även fast jag har läst boken så uppskattade jag filmen, och det är inte ofta det händer. Se den! Efter bion handlade vi mat och sedan lyxade vi till det med fläskfilé till middag. En måndag helt i min smak, dock kanske inte världens mest produktiva måndag.

Dagens planer är att plugga, plugga och åter plugga. En telefonintervju tänkte jag hinna med också (angående en praktikplats jag sökt) och ikväll ett pass bodycombat på gymmet.