Sammanfattning

Okej, så här har mitt liv sett ut sedan 30 maj.

30 maj, onsdag:
Första praktikdagen på Ålands Radio, spännande och nervöst. Jag fick börja med att göra en enkät i Övernäs skola och i Övernäs Högstadieskola. Jag frågade ett antal elever om deras sommarplaner. Riktigt roligt faktiskt! Fast jag kan bli lite smått frustrerad över ÖS stränga integritetsregler..
På kvällen var jag med Adam.

31 maj, torsdag:
Andra praktikdagen och idag var jag med Tom och höll programmet mitt på dan. Det var ganska spännande att se vad och hur han gjorde allting. Dock var det lite tråkigt att jag inte fick prata alls.
På kvällen tror jag att jag var med Adam.

1 juni, fredag:
Jag började den tredje praktikdagen ganska tidigt, 7.15. Jag medverkade i morgonprogrammet gomorron med Leif. Jag pratade lite och presenterade några låtar. Jag trodde att jag skulle vara nervös, men det gick väldigt bra!
På kvällen åt jag middag på Club Marin med Mimi, Andrea, Erri, Fia, Lolli, Julia, Carro, Denise, Becci, Elin, Ida och Pici. Sedan sprang vi runt på stan tillsammans med alla andra fjortisar. Ja, jag kände mig lite gammal mellan varven men sedan träffade jag Frankie och insåg att jag inte var gammal jämfört med honom i alla fall! Adam sov hos mig natten till lördagen, mysigt.

2 juni, lördag:
Jag hade skolavslutning klockan 13 och kände mig så där lagom pigg på att stiga upp och se fräsch ut. Jag klarade i alla fall av att stiga upp, det där med att se fräsch ut gick inte lika bra. Jag hade på mig min 98 kronors klänning från H&M. När jag kom hem var huset fullt med folk eftersom Jenny tog studenten. Adam och jag satte oss i solen och åt tårta och sedan dök Andrea, Lolli och Fia upp. Det var trevligt! När kvällen fortsatte blev det bara Adam, Andrea, Lolli, Fia, gudmor, gudfar, Madde, mamma, Mika och jag kvar. Då drack vi champagne och vittvin. Det fortsatte jag och Adam med hela kvällen, med ovannämnda och senare med Jenny och hennes studentvänner. Kul kul. Sedan somnade jag med ett leende på läpparna, haha.

3 juni, söndag:
Jag och Adam spelade kubb när vi hade vaknat, sedan for han hem. Då kom Andrea och Lolli hit och vi var ute i solen hela dagen. Det var mysigt!

4 juni, måndag:
Den fjärde praktikdagen, den här dagen spenderade jag med Åland idag. Vilket innebar att jag var med Camilla och Anders. På förmiddagen ringde jag runt som en tok, men ingen ville svara. Dumma sol som lockar personer från telefonerna! På eftermiddagen for jag och Anders ner till Lilla Holmen och sände sommarpanelen därifrån.
På kvällen hade Fanny och Frida 12 årskalas och jag flydde fältet och var ute i Kalmarnäs istället.

5 juni, tisdag:
På min femte praktikdag var jag ut till Smedsbölemasten med Christer. Det var en lång bilfärd (ända till Sund ! ) och efter rundvandringen var jag helt yr av all teknik. På eftermiddagen skrev jag lite telegram och kollade upp diarielistor på order av Eva.
Jag minns inte vad jag gjorde på kvällen.

6 juni, onsdag:

Hela den sjätte praktikdagen var jag med Eva R som var nyhetssändare den dagen. Jag fick ringa och kolla lite nyheter, bland annat om olyckan med mannen som föll överbord från Birger Jarl. Sedan studerade jag hennes nyhetssändarteknik. Lugn dag!
På kvällen var jag och Jenny barnvakter till Good News-körens medlemmars barn. Det gick bra och var nästan roligt. Trots att jag var trött.

7 juni, torsdag:
Den sjunde praktikdagen började allt för tidigt, 05.30 befann jag mig i byggnaden. Jag var med morgonnyhetssändaren, Bertil. Jag minns inte så jättemycket från den dagen, tröttheten tog över min hjärna. Men före jag skulle vara med Bertil hade alla varnat mig för hans temperament och det gjorde mig livrädd och nervös. Men efter någon timme insåg jag att han var bland de roligaste och trevligaste av alla på radion. Han lät mig öva på att läsa nyheter och så gav han mig konstruktiv kritik. Det gillade jag.
På dagen var jag med mamma på stan och uträttade lite ärrenden. Fixade mitt halsband och Adams armband som gått sönder och utförde lite underhåll på min cykel. Sedan var jag till mormor och morfar för att koppla i deras TV och på kvällen var jag hemma och deprimerad för att alla mina vänner hade övergivit mig. Andrea var i Skottland, Adam i Jönköping, Lolli & Fia var i Turkiet...

8 juni, fredag:
Min åttonde praktikdag var jag med Owe, vi sände Firarmix. Det var roligare än väntat och efteråt fick jag många komplimanger för att jag hade varit så duktig. Haha. Alla komplimanger kom från personer som var 90+, typ. Efter praktiken for vi ut till stugan, mamma, Mika, Fanny, Frida, mormor, morfar och jag. Där åt vi god grillad middag och sedan badade vi bastu. Jag tog mitt första dopp för sommaren den kvällen! Kallt, men jag överlevde (uppenbarligen). Sedan spelade vi kort och åt onyttiga saker.

9 juni, lördag:
Min nionde praktikdag; jag var med Petronella. Vi var sportreportrar och gjorde en tennisintervju och skrev telegram. Det blev mycket "inför Ö-spelen.." Annars var dagen rätt lugn, vi hade inte så mycket att göra.
På kvällen kom Adam hem från Sverige och kom direkt hit till mig. Sedan sov han här och det var mysigt för jag hade saknat honom massor.

10 juni, söndag:

Fanny och Fridas 12-årsdag! Och min tionde, och sista, praktikdag. Också idag var jag med Petronella som sportreporter och hela dagen gick åt till att skriva telegram. Jag tror tamejtusan att jag pratade med varenda en fotbollstränare på Åland. I alla fall alla tränare till lag av något intresse. Sedan sände jag och Petronella sportnyheterna och det gick bra. Mitt på dagen hade jag långlunch i fyra timmar. Då väckte jag Adam och sedan hann vi vara med i typ en kvart på Fanny och Fridas släktkalas. Det var kull att träffa Petronella och Tindra (Wester) igen.

11 juni, måndag:
Första jobbdagen på Quickly tvättcentralen. Jag och Erri cyklade dit tillsammans och hela dagen kändes tung och jobbig. Vi manglade lakan tills vi höll på att dö och vi båda hade ont i hela kroppen. På kvällen for jag till Adam och var trött och grinig. Han spelade innebandy PÅ mig, vilket resulterade i ett stort blåmärke på mitt smalben. Tack! Haha. Sedan badade vi bastu och simmade. Hujj, det var mitt andra dopp för sommaren och efter det tvivlar jag på att det blir flera! Nej men, bara det blir lite varmt så är jag nog med igen.

12 juni, tisdag:
Andra jobbdagen, vi började klockan 6. Det är skiftesarbete på Quickly nu för tiden, så antingen jobbar man 6-14, 14-22 eller 22-6 (fast det tredje skiftet börjar tillämpas först på måndag). Den här veckan hamnade vi på första skiftet och tvingades stiga upp klockan 5. Det var lagom kul efter min hektiska praktikperiod. Vi jobbade och slet som små djur vid manglen (dynvar handlar det om för dagen) och på något märkligt sätt överlevde vi dagen.
På kvällen var jag trött och ledsen och gick och lade mig klockan 18 (fast jag vaknade igen klockan 22, lagom till House, och somnade kl. 23).

13 juni, onsdag:

Tredje jobbdagen, tidig uppstigning igen. Dock lite lättare efter min långa sömn. Jobbet var lika tråkigt, men vi fick i alla fall mangla lakan som är lite roligare. Efter jobbet gjorde jag ingenting och på kvällen spelade jag The Sims och kollade på Harry Potter och den flammande bägaren. Sedan sov jag!

14 juni, torsdag:

Fjärde jobbdagen, tidigt och segt. Vi manglade dynvar som jag suger på. Erri är mycket snabbare och jag tycker att dagarna vid den mangeln går allt för segt. Dock hittade jag ett dynvar som hade en kondom i ett av hörnen (jag och Erri är nästan säkra på att det var en kondom, men vi vågade inte kolla efter. Det kändes precis så i alla fall). Glatt manglade jag den och jag tycker synd om den som ska bädda en säng med en kondom färdigt i dynvaret. Fast den är ju tvättad och ren så den kan säkert användas igen, haha! Idag var Andrea på jobbet för första gången också, hon kom hem från Skottland dagen före så. Hon var pigg och fräsch medan jag och Erri var slitna och svettiga (det är varmt inne på tvätten, tro mig!).

15 juni, fredag:

Femte jobbdagen. Jag och Erri var båda sega på morgonen, men efter första pausen och varsin kaffe ökade vi tempot där vi mangeln. Det var lakan vi manglade så jag var pigg och glad, nästan. Hur som helst manglade jag 90 lakan fler än Erri under 1½h på morgonen. Det var jag glad för hela dagen! Haha. Vid den sista pausen bjöds det på fika, som alltid på fredagar på tvätten. Det var välbehövligt och jag kände mig mätt och belåten ända tills jag kom hem. Efter jobbet for jag och mamma till stan. Jag beställde en telefon från datatelefon (eller det heter väl något annat numera?), sony ericsson w610i. Det blir nog bra med den tror jag. Det var lite av en impuls att beställa just den, men jag hoppas på att jag blir nöjd. Jag har ju kollat runt på nätet rätt mycket och den fanns nog med bland favoriterna (om jag minns rätt). Sedan for vi till den nya Outlet-butiken som öppnat i postens gamla byggnad. Där var det mycket folk, rörigt och aningen ostrukturerat. Det fanns bara två provhyttar och det räckte definitivt inte! Jag provade en koola anna klänning som kostade 20?, men den kändes inte värt det. Fast den väckte mitt shoppingsug som legat dolt under alla dessa arbetsamma dagar. Jag måste köpa lite sommarklänningar!

Kommentarer

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback