Kostar det så smakar det

Sedan jag flyttade till Stockholm har jag fått dras med rätt så dålig hy. Personligen tror jag att det handlar mycket om att jag är uppvuxen på en liten ö där luften troligen är relativt ren och fin. Här i Stockholm är luften däremot till betydande del fylld av avgaser, vilket ju är naturligt eftersom det är en storstad med mycket trafik. Hur som helst så har jag testat en hel del olika ansiktsprodukter för att se om någon av dem skulle kunna hjälpa mig få fin hy igen. Jag har till stor del använt produkter från apoteket som ska vara bra mot akne. När jag på jullovet gjorde en ansiktsbehandling fick jag veta att jag har blandhy och att jag absolut inte ska använda akne-produkter, då dessa är väldigt uttorkande och min redan lite torra hy klarar inte av detta. Istället blev jag rekommenderad en serie produkter från Dermalogica (salongen som gjorde ansiktsbehandlingen har enbart Dermalogica). Snäll som min mamma är har hon bekostat dessa ansiktprodukter åt mig, för de är alldeles för dyra för en studerande. Dock fick jag tips av mammas väninna att köpa produkterna från en brittisk hemsida, eftersom priset då är betydligt lägre.

Jag använder active moist, multi-active toner och special cleansing gel.
Testprodukterna fick jag med på köpet!

Har det fungerat då? Ja, det skulle jag säga. Jag har inte felfri hy än. Men den är mycket bättre nu, jämfört med tidigare. Dock har jag märkt att hyn blivit känsligare för vissa sminkprodukter som innehåller mycket kemiska ämnen. Enligt min egen teori blir det så eftersom Dermalogicas produkter är relativt rena och fria från många, för huden, onaturliga ämnen. Jag är nöjd och tänker fortsätta med Dermalogica ett tag till, det gäller bara att planera ekonomin så att jag räknar med kostnaden för dessa ansiktsprodukter (mamma kan ju inte behöva betala dem för evigt).

Så för alla som har problem med sin hy rekommenderar jag först att gå till en salong som använder Dermalogica, för att få en face mapping och därigenom få veta vilka produkter som passar just din hy! Det är en djungel där ute och ibland är det bäst att låta proffsen få avgöra vad som är bäst!

Kommentarer
Postat av: mamma

vilken snäll mamma du har...!

2011-03-20 @ 17:14:13
Postat av: Louise

Skönt att du hittat något som funkar! Jag fick världens allergiska reaktion av dermalogica (hudterapeuten sa att hon aldrig varit med om det tidigare) och letar fortfarande efter ngt som passar mig...


Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback