Sverige

Jag sov alltså hos Fia natten mellan söndag och måndag. Fast ordet 'sov' är lite fel, vi hade hyrt en film som vi skulle kolla på, men det blev det inget av. Istället kollade vi på en porr-dokumentär på tv3 och pratade och busade. När klockan närmade sig 3 bestämde vi oss för att sova, vilket nog var tur eftersom väckarklockan skulle ringa kl 6.20 följande morgon.

När väckarklockan ringde var jag väldigt pigg, helt otroligt. Fia däremot var nog lite segare... ;)

Vid 8-tiden gick Ålandsfärjan iväg till Sverige, och vi gick upp till sjöfrukosten direkt. Fia och jag var fräcka och gick före i kön, vi ställde oss med Per. Fias mamma däremot var ärlig och ställde sig sist i kön, bakom 'hells angels', nästan i alla fall! Haha. Efter en halvtimme till sjöss ropade de i högtalarna att om det fanns någon läkare ombord så skulle denna komma till informationen. Några minuter senare vände båten och vi måste fara tillbaka till Mariehamn. Personen hade tydligen blivit så akutsjuk att den måste tillbaka till land. Så våran båtresa blev sammanlagt 'tre timmar och en halv och fem minuter', alltså 3,35h. Fia och jag fördrev tiden med att spela kort, och rätt som det var vaknade mullvaden vid bordet bredvid, och det var Erri! Haha, vi hade inte en aning om att vi satt i bordet bredvid. Ojoj, Ålandsfärjan är nog för stor för oss.

När båten äntligen var framme i Kapellskär körde vi av och tog med bilen till Stockholm. Fias mamma körde och Fia och jag låg i baksätet och sov hela vägen. Jag vaknade vid Danderyds sjukhus som jag alltid gör!

Vi parkerade under Gallerian och gick sedan upp. I någon timme gick vi runt på Gallerian och provade kläder, sedan åt vi lunch/middag (finns det inget ord för det? jag menar, det finns 'brunch' men finns det inte 'lunner' eller något liknande. Lunch & dinner kombinerat alltså...) på NK. Det var riktigt gott där och tjejen i bordet bredvid var jätte trevlig! Helt glad, spontan och typisk Sthlms brud. Jag vill också!

Efter att vi hade ätit våran 'lunner' gick vi vidare på stan. Sista timmen hade vi väldigt bråttom så Fia och jag rusade in och ut i affärer och köpte kläder utan att prova. Hihi, busbus.

När vi väl var tillbaka i bilen så skulle vi försöka hitta från Galleria-parkeringen till Cityterminalen. Lättare sagt än gjort, vi åkte på diverse vägar innan vi kom på rätt. När vi äntligen hade hittat cityterminalen fick jag hoppa ur bilen och ta min handväska, shoppingkassar och resväska med mig och gå ner till tågstationen.

Fia och hennes mamma fick göra i en 'ruuskigt bra' fart till båten, och ändå missade dom den. Oops. Tur att Eckerö Linjen går lite senare då så dom hann hem med den.

Jag gick och löste ut min tågbiljett och gick sedan till tåget. Själva tågresan gick helt bra, jag läste 'Sprängaren' av Liza Marklund och jag blev helt fascinerad. JAG VILL BLI JOURNALIST! Haha, men jag har inte läst klart boken ännu, så jag hinner ändra mig. Under hela tiden som jag satt och läste så satt en kille på sätena på andra sidan gången och kollade på mig. Han var kanske 20 år och skejtare. När han skulle stiga av tåget så sa han 'hej' och 'synd att vi inte hinner snacka, hejdå'. Om han hade velat snacka, varför kom han inte och satte sig bredvid mig och snackade direkt från Stockholm då? Haha. I löööv to ragga and bli uppragad.

När jag var framme i Borlänge efter ca. 2½h kom pappa, Susanne och Maja och hämtade mig från stationen. Vi tog bilen hem och sedan chillade vi och kollade på någon film om något gammal musikband, 'The Band'.

Idag vaknade jag vid 10-tiden (blev väckt) och då var farmor och Lasse här. Trevligt. Det blev frukost direkt och sedan gick vi ut och arbetade i trädgården. Fast jag arbetade inte så länge, för jag och Maja följde med Susanne och hämtade hem Emma från en kompis. Dom hade sovit i tält och simmat. Jag kan inte fatta det, är ju nästan vinter fortfarande...

När vi hade hämtat hem henne så hoppade vi på studsmattan och sedan var det middag.

Efter middagen gick vi ner till sjön och satt på bryggan och sedan hoppade vi lite till på studsmattan och då säger Maja (obs, hon är 3½ år gammal) 'Julia, vad stora tuttar du har'. Haha. Småbarn är häftiga, och Maja är en kopia av mig till sättet (alltså jag gick inte runt och sa till folk att dom har stora tuttar eller så, men hon pratar lika mycket som mig, busar och är envis).

Efter allt hoppande blev det lite fika och dags för farmor och Lasse att åka hem. Och eftersom alla myggor dök upp nu så beslöt jag att gå in.

Idag har jag också hunnit prata med Andrea i telefon, var väldigt länge sedan jag pratade med henne. Det var kul att höra av henne, trots att vårat samtal bröts abrupt (är det ett ord? :D). Min mobil dog och jag hittade inte min laddare, så jag orkade inte ringa upp igen. Och för den delen så var vi väl ganska klara med vårat pratande... Tror jag!

Imorgon blir jag ensam hemma här på dagen. Emma är i skolan, Maja på dagis, pappa på kontoret och Susanne på jobb. Skönt. Hoppas det är lika varmt som det varit i slutet av dagen idag, då ska jag lägga mig i hängmattan/på studsmattan/på bryggan och sola. Då har jag också en chans att läsa vidare på 'Sprängaren'...

Hit and run,
Julia

Kommentarer
Postat av: ak

Sprängaren är jättebra! Värsta "jag-kan-inte-lägga-ifrån-mig-boken-bok" ;) läste den när jag var i egypten :D men vi hörs, jag är en golftönt, inse och lär dig leva med et ;P nej men, vi ska träffas! puss

2006-06-06 @ 20:25:12

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback