Gå och lägg dig

Jag är trött och grinig. Lusses provperioder suger, för det innebär att jag får tillbringa väldigt lite tid med min Adam.

Nu ska jag dricka mitt sova-té och ta mina sova-tabletter och sedan ska jag... just det, sova!

Tråkigt

Sitter hos Adam och har tråkigt, han pluggar på prov och jag har läst Amberville så mycket ikväll att det känns som att ögonen går i kors. Snart blir det house och mina örtsömntabletter och mitt sova-te. Imorgon är det en ny dag att ta itu med.

Snart är det helg, halloween-helg dessutom, och jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra. Tråkigt. Jag gillar inte halloween.

Du är sval, sen blir du het

Kom hem från skolan för snart en timme sedan. Egentligen är det meningen att jag ska skriva på en reflektion över konflikt- och kommunikationskursen vi hade i skolan för någon vecka sedan. Dessvärre har jag inte börjat ännu...

Idag fick jag ut mitt prov i ungdomsledarskap/pedagogiskt ledarskap och jag hade alla rätt! Dessutom fick jag ut min ledarintervju och den fick jag mycket bra feedback på. Jag är supernöjd och stolt, men min lärare sa att jag var så duktig så att hon tycker att jag borde slappna av lite och skaffa mig ett liv. Haha, ja, kanske jag borde skaffa ett liv, men jag prioriterar ju en bra utbildning så att man får ett drägligt liv som vuxen!

Nu ska jag läsa igenom instruktionerna till reflektionen och sedan vänta på att Adam ska komma hit.

Nya älsklingarFick ett par snygga second hand skor av mamma förra veckan. Det kändes verkligen som att det var dags för nya partyskor, kom perfekt!

Älska mera!

Det finns inget bättre än kort, värdefull tid med den man älskar. Det gäller att ta vara på de tillfällen man ges i dagens prestationskrävande samhälle. Älska mera!

Amberville

Övningskörde nyss till bibban och runt i staden. Jag och mamma hämtade en bok från bibban som mamma hade beställt åt mig, Amberville. Den ska jag börja läsa nu och sedan skriva analys på! Spännande.

Jag måste bara säga i förväg att jag har höga förhoppningar på Amberville, jag tror verkligen på idén med en fiktiv stad där invånarna är mjukisdjur, lika elaka som var och varannan människa.

Lugnet vilar över staden

Hade svenskaprov idag. Det var skönt, för nu är allt jobbigt skolarbete slut för den här veckan.

I helgen köpte mamma örttabletter till mig som ska verka sövande och ett té som också ska få en tröttare. Nu försöker vi med alla metoder få mig att kunna sova längre än till klockan 5 varje morgon. Har du några tips/idéer kring hur man kan sova ända tills väckarklockan ringer och inte stressa upp sig så mycket att man inte ens kan sova?

Ikväll ska jag kanske städa ur garderoben och läsa. Det ska bli skönt att inte göra någonting. Eller ja, jag ska övningsköra och läsa igenom en text till en presentation imorgon i skolan, men annars är det en lugn kväll...

All around town it's the same old sound

Jag ser ingen vits med att kunna litteraturhistoria. Det är tråkigt.

Låt mig göra något annat.

Högskoleprovet

Fan, högskoleprovet gick dåligt. Nu är jag sur och besviken.

Hoppas att det gick dåligt för alla andra också så borde skalan inte bli för sträng.

Effektivitet i mitt hjärta

Trots att det är fredagseftermiddag är jag duktig.

Sedan jag slutade skolan för dagen har jag:
  • Tvättat moppen
  • Övat på högskoleprovet
  • Övningskört
  • Renskrivit texter om cannabis och GHB
  • Skrivit klart mitt och Johannas arbete om inbördeskriget i Somalia
Dessutom har jag hunnit pussas med Adam och fikat med familjen. Yeah, jag gillar att vara effektiv. Synd att vi hade städerska igår, annars hade jag varit på städhumör idag.

Nej nu ska jag plugga lite svenska och sedan ska jag öva lite till inför högskoleprovet, efter det blir det middag och sedan en lugn kväll med älsklings-Adam. Vi måste ju ladda upp för att orka skriva högskoleprovet i 7 timmar imorgon!

Värmande

Annas kommentar på förra inlägget värmde, det känns bra att det finns folk som tror på mig när jag själv tvivlar!
Tack!

Kommentarer
Postat av: Anna

Julia, lyssna på Adam tycker jag :) Han har så rätt när han säger sådär. Det kommer att gå jättebra för dig, du är duktig, du kan :) Jag säger som Adam, du behöver inte vara nervös :) Lycka till ^^


Mamma

Hjälp! Jag är jättenervös för högskoleprovet som jag ska skriva imorgon. Hur ska det gå?
Som Adam sa "Du har så höga krav på dig själv, du behöver inte vara nervös. Du har ju flera gånger till på dig att skriva provet!". Jag vet, men jag kan inte hantera att jag får dåligt i prov och liknande. Jag måste alltid prestera så bra att jag kan stå för resultatet, annars blir jag besviken. Fan. Det kommer inte gå bra! (Fast när jag gjort övningstest har jag typ haft alla rätt på ord-delen, och det är ju i alla fall bra...).

Dödssynder

Jag var inte alls på g under spinningen. Synd. Men nu har jag tränat och kvällen ska ägnas åt Adam och choklad. Kanske jag tvingar Adam att baka något med mig. Jag måste ju kunna vara lite onyttig nu när jag har tränat...

Dags för duschen!

Jag behöver en svart enkel vardagsklänning, någon som har en till salu? (Strl S/M, 36/38)

Min, bara min

Jahaja, nu ska jag just iväg på spinning och sedan ska jag mysa med min Adam hela kvällen.

I övrigt har dagen varit lam. Jag fick alla rätt i historiaprovet och vi bytte platser i skolan idag. Nu sitter jag mellan Nina och Niklas. Hoho, det blir nog bra det.

Snabba lagtingsledamöter

Skrattretande, inom loppet av tre dagar har två av Ålans nyvalda lagtingsmedlemmar åkt fast för fortkörning. Enligt statistiken finns det då ett flertal som kör för fort, men som inte har åkt fast, i lagtinget. Det kommer bli många snabba beslut i kommande lagting...

Här är det olydiga gossarna,
Harry Jansson och Åke Mattsson.

Förloraren har ingenstans att gå

Förstör mig. Förstör mitt liv. Gör det du.
Snacka skit om mig. Gör det du.
Eller förresten, du har ju redan gjort det. Jag glömde, förlåt.
Kanske det hela handlar om att du är avundsjuk på mig?
Om det är så, så berätta för mig.
Då kan jag hata dig för att du är en förlorare.
Men du är ju en förlorare redan. Jag glömde, förlåt.

Nu ska moppen säljas!

Imorgon, eventuellt senare ikväll, ska jag lägga in en annons i tidningen för att försöka sälja min moppe. Det är en blå scooter, har gått ca. 1000 km, är repad längs höger sida, saknar en kabel till hastighetsmätaren och saknar plast på den ena baklyktan. Går mycket bra! Originalpriset låg på 1200 euro, nu 600 euro (inkl. hjälm, orginalpris 100 euro). Känner du någon som kan vara intresserad? Kontakta mig!


Back to business

Då var allting som vanligt igen då. Slut på höstlovet, slut på höstmys, slut på fritid, slut på ett eget liv. Tillbaka till skolan. Öppnar starkt med prov imorgon. Det känns... sådär. Något som känns tusen gånger bättre är att jag och Adam har varit tillsammans i ett år och en månad idag och det är fantastiskt! Jag älskar honom av hela mitt hjärta.

När har man varit tillsammans för länge för att uppmärksamma varje månad man älskat varandra? Är det töntigt att fortfarande räkna månaderna efter ett-års-gränsen?

Valvakan

Hittills ser det inte så lovande ut för mamma eller hela hennes parti, FS. Tråkigt.
Nu hoppas vi på Mariehamnarna (och kanske Jomalaborna), lite mera höger!

Funderingar

Alltså jag undrar om det inte ska hållas något direktionsmöte snart? Jag är sugen på att få vara lite vuxen och tyckta till. Madde om du läser det här kan du väl säga till om du hört om något direktionsmöte...

Smiling

I fredags kollade jag och Adam på första avsnittet av Grey's anatomy säsong 4. Jag var tårögd av lycka, lycka att äntligen få se greys igen! Det är otroligt hur fäst man kan bli vid en fiktiv historia.

I går var Adams familj och jag på middag till Adams pappas kusin med familj. Det var gott och det hela slutade med ett pennkrig. Haha, nog sagt om det. Sedan gick jag och Adam hem och fixade oss snygga och for därefter vidare till Anns artonårsfest. Där var det många bekanta (folkis-människor) men också flertalet obekanta. Ann hade ett himla roligt partypapper som man fick fylla i. Det var diverse kluriga problem. Verkligen ett partytips! Kort och gott så var det en bra kväll igår, tack Ann!

Idag har jag varit aningen seg, men ska snart sätta igång med lite pluggande. Senare ikväll blir det att kolla på valvakan på lokal TV. Jag hoppas det går bra för mamma i lagtingsvalet!

Tror det kommer en helt okej film på 3an senare ikväll, det blir nog att kolla på den också.

Dilemma

Jag kan inte bestämma mig för om jag och Adam ska fara på Anns 18-årsfest ikväll eller inte. Jag är egentligen inte alls på festhumör och jag har ingen lust att vara sliten imorgon eftersom jag har tusentals saker att göra då.. Och jag vet att det är svårt att t.ex. plugga dagen efter en fest.

Filmtips?

Bara för att jag är nyfiken (och vill ha lite filmtips) undrar jag om någon har sett på någon bra film? Det spelar ingen roll vilken genre eller vilket år den är producerad, alla tips mottages tacksamt!

Tant-Julia är i farten

Nu känner jag mig som värsta gamla tanten som står och viftar med käppen mot ett gäng ungdomar. Men jag blir bara så trött på alla (även vuxna) som tror att det är okej att skriva "e", "å", "me" och alla andra tokiga förkortningar. Dessutom avskyr jag särskrivningar. Är jag den enda?

Resumé

I onsdagskväll var jag och Adam på Stormskärs Maja. Jag tyckte att den var mycket bra! Sara, som spelade Maja, var superduktig! Hon sjunger otroligt fint. Gå och se den du med.

I går var jag och Adam bara hemma, gick ut med hunden och sedan lagade vi en superlyxig (och dyr) middag! Det kändes bra med lite vardagslyx, för att inte bli för tråkiga. Även fast varken jag eller Adam har några speciella talanger i matlagning blev maten perfekt! Tack gulle :) Sedan kollade vi på Shrek den tredje, men jag somnade så jag ska försöka kolla på den igen någon dag.

Idag har jag och Adam bara slappat, varit ut med hunden och nu har han farit hem för att jobba lite. Själv ska jag ta ett bad nu! Håller på och laddar ner Smala Sussie och ska kolla på den sen efter badet. Ska även försöka hinna med lite skolarbeten idag...

Imorgon har Ann sin 18-årsfest, jag är inte alls på partyhumör, men jag hoppas att det löser sig.

Tamejtusan

Jag tror tamejtusan att det vankas lite träningsvärk här.

Nu duschen, sedan ska jag till Adam och mysa!

Imorgon efter klockan 16 har jag HÖSTLOV! :D

Sista spurten nu

Bara en dag till i skolan, sedan är det höstlov!

Idag gick jag den 9:onde skoldagen (i sträck) och det känns. Jag är helt matt, kan inte koncentrera mig och beter mig som om jag skulle vara full (men jag lovar att det bara är trötthet).

Snart ska jag på pumping. Skoj! Det är bara att klämma ut den sista energin ur mig nu, som man gör med en tandkrämstub som är nästan slut.

P.S. Jag är grymt avundsjuk på Madde som är på väg till Frankrike över lovet... D.S.

Feel free

Hihi, nu är det värsta skolarbetet över (för den här gången). SKÖNT!

Wake me up

Jag är helt slut.

Har alltså varit i skolan hela helgen, vi har haft en kurs i konflikt och kommunikation. Det har varit otroligt lärorikt, men visst tar det emot att gå till skolan på helgen...

Nu har jag pluggat engelska, så jag borde klara mig relativt bra i provet imorgon. Känner mig väl inte helt hundra på det, men jag tror jag klarar det i alla fall.

Jag har något knasigt i mitt vänstra pekfinger. Det är (väldigt?) lite uppsvullet, jag kan inte ha det rakt och inte mycket böjt, det gör ont när man trycker på det, det ser lite snett ut och det drar i det när jag använder det. Men jag har haft fingrar stukade en miljon gånger och det känns inte likadant. Mamma misstänker att det kan vara något åt samma håll som hon har, vätska i fingrarna, ledproblem osv.. Det är ju inte så uppmuntrande. Har tagit anti-inflammatoriskmedicin och hoppas på att det släpper av det. Annars vet jag inte. Har någon en idé om vad det kan vara och vad man kan göra åt det? Är grymt irriterande!

To make myself let go

Nej fy fan. Jag kommer aldrig fixa att plugga till engelskaprovet. Det kommer inte att gå. Det suger att ha skola på helgen (även fast det var jättekul och givande idag) och prov på måndagen. Går det att bita ihop, plugga och sedan inte orka göra något mera på ett halvår?

AK17!

Grattis Andrea Ingrid Maria Karlsson!
Äntligen är du också 17 år gumman,
det firar vi med sjutton bilder på Allas Vår Andrea!Du är bäst <3

Looks like an early winter

Idag hade jag tyskaprov, det kändes okej.

Jag slutade halv tolv och jag var fast besluten att jag skulle plugga non-stop fram tills Andreas födelsedagsmiddag ikväll. Det gick sådär... När jag kom hem kollade jag på en deckarserie med mamma, sedan for vi till stan (vilket bland annat resulterade i den underbara kappan som finns på bild nedan). När vi kom hem från stan kollade vi lite mera på TV och efter det har jag städat/suttit framför datorn. Har jag pluggat? Nej.

image113

Klockan 19 ska jag vara hos Andrea och jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig. Bittert. Men det löser sig.

Never loose

Bara för att jag är så otroligt glad och nöjd måste jag få skryta lite här i bloggen. Jag skrev för ett tag sedan en argumentationsuppsats (och ni läsare fick bestämma ämnet till mig) på engelska. Den handlade om att det borde vara gratis/billigare att träna på gym. Mitt vitsord på den uppsatsen blev en klar femma (dvs. högsta vitsordet)! Jag fick till och med beröm för mitt sätt att locka läsaren till att läsa vidare. Kul! Jag har också skrivit en uppsats (på svenska) om hur alkoholen påverkar vår hälsa fysisk och psykiskt, i det långa loppet. Idag fick jag ut den uppsatsen och även den var en blank femma, med tillägget "suveränt!". Jag är så glad över att jag fortsättningsvis klarar av att hålla ångan uppe. Nu gäller det bara att överleva den kommande veckan...

Snart kommer Adam hit och förhör mig på historian och tyskan. Ska försöka hinna läsa lite ped.led. inför kursen i skolan i helgen också. Får se hur det går. Annars vet jag ju vad jag gör på fredag efter Andreas födelsedagsmiddag...

Prov, träning och pojkvän i en salig blandning

Prov suger, jag gillar inte dem alls. Nu ska jag iväg på pumping och sedan till Adam för att få hjälp med matten. Och inatt sover jag med Adam!

Kör aldrig onykter!

Kom hem från en föreläsning om rattfylleri för ca. en timme sedan. Jag är fortfarande lite vek i kroppen och omskakad. Först fick vi se en film om rattfylleri, sedan berättade en mamma om hur det är att mista sitt barn, p.g.a. en rattfyllerist. Jag hade tårar i ögonen från början till slut.

Det är så onödigt, så fel och så hemskt att folk sätter sig bakom ratten när de har druckit. Gör aldrig det! Jag bryr mig inte om vad som händer med dig som kör onykter, men tänk på den personen så helt plötsligt ligger livlös på din motorhuv. Vill du orsaka en annan människas död? Nej, jag tänkte väl det.

Jag vill att alla gör vad de kan för att hindra någon från att köra (moppe, bil, båt..) på fyllan. Ta nycklarna, brotta ner personen, låt den sova över i festlokalen. Bara den inte kör.

Moonlight shadow

Nu har jag skrivit klart ledarskapsintervjun. Skönt! En sak att stryka från listan...

Imorgon i skolan ska vi på föreläsning om rattonykterhet (igen), och jag ser egentligen inte alls fram emot det. Vi får kortare lunch, måste ta oss till baltichallen och vi får inte sluta 13:50 som vanligt. Bara negativt. Fast i helgen var jag tidernas moraltant, jag tål inte att folk kör på fyllan. Jag hoppas mina ord fick någon effekt. Jag är i alla fall stolt över mig själv. Moraltant eller ej, klok är jag.

Dags att varva ner lite innan pokerfejs, så kan jag kanske somna innan jag ska stiga upp igen?

Som gör allt för att göra mig lycklig

Nu, äntligen, har min kära vän huvudvärken vandrat sin egen väg här i livet. Jag var på spinning med Teresa (?) och hon var inte riktigt lika bra som Nina/Jessica, men hon funkade. Jag kände nog av att det var en vecka sedan förra träningspasset... Men efter ca. 20 minuter på cykeln kunde jag koppla bort allt annat och bara ge min kropp vad den förtjänar, ett riktigt hårt pass!

Dags för en dusch och sedan lite skolarbete, ska försöka få undan det innan pokerfejs! Imorgon blir det Lacross på gympan i skolan och sedan pumping på kvällen. Och imorgon ska jag avrunda med att jag (läs: adam) ska göra min matteläxa. Haha.

Jag vill inte vara med

Usch idag mår jag jättekonstigt. Jag har huvudvärk och skakar. Alltså hela kroppen skakar hela tiden. Inte som rysningar eller så. Jag har ätit ordentligt och allting borde vara ok, men tydligen är något fel. Hur ska jag kunna spinna ikväll? Det känns ju dumt att fara dit och inte orka göra det man ska, men samtidigt är det försent för att avboka nu.. Dessutom har jag en miljon skolgrejer den här veckan och jag skulle lika bra kunna låta bli att göra alltihopa, för jag känner på mig att den här veckan blir inget bra. Fast på fredag fyller Andrea 17 och ska ha födelsedagsmiddag, det borde ju åtminstone bli kul :).

Inte min dag

Haha, idag är det inte min dag. Jag har nu i en halvtimme försökt få naglarna snyggt målade, men ett flertal olyckor har inträffat. Jag har försökt ta på mig sockor med nymålade naglar (=katastrof), jag har tappat nagellackspenseln på golvet (den rullade först via mina jeans, sockor och till sist ner till mitt dammiga golv..) och nu har jag gjort ett desperat försöka att rädda det som räddas går. Såklart är jag vrålhungrig, men jag kan ju inte äta något före nagellacket har torkat. Problem!

Prayer for the weekend

Jag kan inte nog uttrycka hur skönt jag tycker det är med helg! Dock blir det ingen träning idag, känner mig inte riktigt på topp ännu och jag vill inte riskera hälsan. Trist eftersom jag skulle prova på aerobic för första gången, men jag hoppas på att hinna boka en tid till nästa vecka. Har redan spinning x2 och pumping på schemat nästa vecka!

Ikväll ska jag och Adam mysa med film och godsaker för att orka med en lördag-söndag på Kumlinge! Det är Adam (som jag gick på Folkis med) och Magnus (som går i min Adams klass) som har gemensam 18-årsfest. Det ska bli riktigt roligt! Jag har aldrig varit på Kumlinge förut (tro det eller ej) så det blir en upplevelse bara av att fara dit.

Innan jag helt kan ta helg måste jag skriva ner en grovplanering för nästa vecka:
Måndag 8/10: Spinning
Tisdag 9/10: Deadline på ledarintervjun, deadline + föredrag om FN:s ekonomiska och sociala råd, föreläsning om rattonykterhet, pumping
Onsdag 10/10: Ann fyller 18
Torsdag 11/10: Historiaprov, spinning
Fredag 12/10: Andrea fyller 17, tyskaprov
Lördag 13/10: Konflikt- och kommunikationskurs i skolan
Söndag 14/10: Konflikt- och kommunikationskurs i skolan

Fit for fight

Jag har inte tränat sedan i måndags och det suger. Imorgon ska jag på aerobic om jag orkar. Hoppas jag fixar det!

Just smile!

image112

Sluta vara så negativa!

Jag vet att jag har skrivit om samma sak förut, men jag blir snart galen. Jag klarar inte av negativa människor. Där sitter du och försöker samla ihop den sista gnuttan positivitet som finns inom dig, och vad hör du runt dig? Jo, "jag hatar", "det här suger", "varför är inte allting".. osv. Okej att ni är negativa sorgliga jävlar. Men var negativa när ingen hör. Gå in på toaletten och svär lite. Det är okej att vara lite lagom negativ bland folk, men när du är så negativ att du inte tillåter andra att vara positiva kan du ju ta dig någonstans. Jag blir så trött.

Håll uppe en falsk fasad, spela glad! (Och dö tidigare enligt någon undersökning..).

Ett förtydligande

Jag vill bara förtydliga; det var någon annan Julia som skrev en kommentar i min blogg om att hennes blogg fyller ett år idag. Det är alltså inte min blogg som fyller ett år. Min blogg är äldre än så! Närmare två år snart faktiskt.

Nu ska jag gå och ta en värktablett och sedan försöka sova. När ska huvudvärken släppa?

Laddade förresten hem ett album av Feist efter att jag läst om henne på plazakvinna.com. Nu har jag lyssnat igenom hela albumet, skön soul musik. Det hamnade direkt in på telefonen så jag kan gå och nynna och vicka på höfterna på väg till skolan.

Mera sjukdom

Min syster Jenny, borta i Linköping, är också sjuk! Stackars henne. Trist att hon inte är hemma så vi kan vara sjuka tillsammans, kolla på film och tycka synd om oss själva och sådär..

Påfyllning till garderoben

YES! Mina färglada strumpbyxor och min lila velourdräkt från H&M har äntligen kommit!
Perfekt sätt att pigga upp mig en sjuklig dag som denna. Dessutom har jag fått klart en av två skolarbeten! Nu ska jag mysa med nya nummret av Glamour en stund innan jag tar tag i skolarbete nummer två.

Dock saknar jag mitt röda magiska te, det är i skolan och jag är hemma. Misslyckat.

Sjukdomen härjar

Idag är jag hemma och är sjuk. Tyck synd om mig, taack.

Snart ska jag gå i duschen och sedan ska jag försöka få lite skolarbete gjort. Har två saker att skriva på datorn och sedan är jag fri från jobbiga skolarbeten i ca. en vecka. Hoppas jag orkar få allting gjort idag!

Vid 5-tiden ska vi äta middag hos mormor och morfar, ärtsoppa och plättar. GOTT! (Ja, jag är nog ungefär den enda i världen som gillar ärtsoppa).

Idag fick jag tid till operationen av den andra foten, 12 december. Dagen före lucia, typiskt, jag som ville vara med i skolans luciatåg. Jag ska nog gråta en skvätt för det.

In a place where you don't fit in..

.. ja, så känns det lite med Åland just nu. Åland är ett ställe som jag inte passar in på. Det är inte så att jag vantrivs, men jag känner mig ihoptryckt och liten av att bo på ett litet ställe. Jag blir ständigt påminnd som saker som jag velat glömma för hundra år sedan. Jag undrar hur det skulle vara att bo i en storstad, att få vara anonym om man vill?

Imorse vaknade jag med värsta svettattacken. Jag hade sovit utan täcke hela natten och jag svettades fortfarande när jag vaknade. Inget att göra åt. Skoldagen gick, jag missade konditionstestet och jag var till tandläkaren. Sedan drack jag mitt nya (magiska) te och vips så var jag hur pigg som helst! Trolleri?

Jag var som sagt till tandläkaren idag. Jag fick en fyllning i fylld, och en ny tid bokad. För jag har så djupa och gropiga tänder att jag har många potentiella gropar som kan, om de vill jävlas, gå ihop och bilda ett hål. Därför ska jag och borra och fylla i lite gropar i november. Förövrigt tyckte jag att det var rätt skönt hos tandläkaren, det var som att få tandbehandling, nu är jag fräschare i munnen än på länge! Jag funderade lite på om man kan öppna en salong för tandrengöring, för stressade människor som inte riktigt orkar med att borsta tänderna, använda tandtråd och munskölj. Skulle inte det vara fantastiskt? Jag menar, man kan ju gå och göra ansiktsbehandling för att man slarvar med skötseln av ansiktet, fotvård för att man slarvar med skötseln av fötterna.. osv. Smart va?

På fredag ska jag på aerobic på Avancia. Det ska bli spännande! Snart har jag testat alla deras olika gruppträningsformer!