Första april!

Imorgon är det första april, det vill säga dagen då det är okej att luras! Så tänk efter när ni läser saker på nätet/i tidningar imorgon, låter det för otroligt för att vara sant så är det nog också så.

Dock behöver ju inte alla aprilskämt vara så här brutala...


Världens bästa serie!

Åh, ikväll har jag kollat på tre avnsitt Grey's Anatomy. Jag satt med tårar i ögonen och ett leende på läpparna hela tiden. Det händer så otroligt sorgliga saker just nu, samtidigt som det även händer så otroligt bra saker. Jag hoppas att den serien aldrig slutar produceras.



Jag och mitt slutarbete vill ha dina åsikter

Idag har jag åstadkommit lagom mycket till slutarbetet, men jag börjar bli otålig. Jag vill bara att det ska bli klart nu! Haha. Dock har jag fortfarande drygt 11 sidor kvar att skriva. Ikväll ska jag ännu prestera ca. en sida text, eftersom jag redan känner att jag har den faktan i huvudet - då är det lika bra att få ner det till pappers innan det försvinner!



Men jag har stött på ett litet problem, jag vet inte exakt hur jag ska avgränsa mitt arbete. Frågeställningen är "vilka inbyggda problem finns det i USA:s rättssystem?". Jag har med historik, maktfördelningen, maktbefogenheterna för federationen/delstaterna och common law-systemet. Jag ska dessutom skriva om konstitutionen, US Code och prejudikaten. Sedan funderar jag på att ha med polisväsendet och brott och straff. Men sedan vet jag inte alls vad jag ska ta upp... Förslag?

Ja-aa

Jag ser att vi är uppdelade i läger, för och emot Twilight. Det är så det ska vara!

Skrivandet på slutarbetet går bara bra, tackar som frågar.

Förklara för mig.

Jag förstår inte alls Twilight-hypen. High-school kärleksdrama med inslag av vampyrer? Och att han där Edward skulle vara så snygg att alla tjejer faller för honom direkt?

Är det mig det är något fel på eller?

Så enkelt som det kan bli

Min dag i korthet:
07.45 väckarklockan ringde i Vällingby.
15.40 jag steg innanför dörren i Mariehamn.

Dagens svåraste fråga

Gissa vad vi ska göra ikväll?



En hel drös med filmer

I helgen har jag och A kollat på film mest hela tiden, så har det känts i alla fall. Det har blivit The Escapist, ett avsnitt House, Män som hatar kvinnor (bio), Vicky Cristina Barcelona och The Alphabet Killer.

The Escapist:
- Ett gäng fängelseinterner som ska ta sig ut. Storyn kändes verkligen nytänkande... Eller så inte. Jag somnade med jämna mellanrum och därför blev filmen lite konstig. Men A sa att den bara blev bättre och bättre genom filmen, så jag får väl tro honom.



Män som hatar kvinnor:
- Baserad på Stieg Larssons succeroman med samma namn. Filmen var bra, men dock hade jag lite höga förväntningar. Plus att det alltid är irriterande när bra detaljer från boken plockas bort i filmen. Dessutom fanns det många scener som verkligen inte tillförde filmen något, men som troligtvis fanns med för att bygga upp till film nummer två och tre i samma serie.



Vicky Cristina Barcelona:
- Två tjejer reser till Barcelona över sommaren. Ena tjejen blir i ett förhållande med en hettempererad spansk man och hans ex-fru. Medan det är hon andra som får känslor för ovannämnda man. Jag somnade efter introt, ungefär, så jag hängde inte riktigt med. Men A sa att den inte var någon höjdare, trots att det var en Woody Allen-film.



The Alphabet Killer:
- En seriemördare dödar flickor vars för- och efternamn börjar på samma bokstav. En kvinnlig polis blir besatt av fallet och diagnostiseras med mental sjukdom. Trots detta lyckas hon få jobba vidare med fallet, vilket leder henne till mördaren. Storyn är baserad på verkliga händelser. Den kändes lite råddig och otrovärdig, men eftersom den är baserad på verkliga händelser så köper man det ändå någorlunda. Dock fastnade jag och A på att räkna ut hur stor sannolikheten är för att det ska finnas flera flickor runt 10-årsåldern vars för- och efternamn börjar på samma bokstav inom ett ganska begränsat område (två polisdistrikt). Inte speciellt stor sannolikhet, eller vad?



Bio ikväll!

Nu är jag hos A i Vällingby! Det är härligt att emellanåt komma bort från ön där hemma och bara få vara i en storstad. Ikväll ska vi gå på bio; Män som hatar kvinnor. Hoppas att den är lika bra som alla säger.

Har du sett den? Vad tyckte du?

Långsammare än långsammast

Internethastigheten på Eckerö Linjen är under all kritik. Det borde vara förbjudet att påstå sig ha internet när det är så långsamt att man hinner se öppna en webbsida var tionde minut. Typ.

Fräscheten själv

Nu har jag plockat ögonbrynen, rakat benen, peelat kroppen, lagt hårinpackning, lagt ansiktsmask, klippt naglarna och smörjt in mig med olika cremer för olika kroppsdelar. Så här fräsch har jag nog inte varit sedan i somras.

En solbränna till och allt hade varit komplett!

Jag är jäkligt bra ibland

Idag fick vi ut tenten i samhällskunskap. Jag fick alla rätt, plus att jag hade mer än rätt på en uppgift. Haha, helt enkelt hade jag koll på en sak som inte ens min lärare (eller läraren som hade kursen före henne) kunde. Det handlade om vilka lagar som gäller för en kommunanställd. Dessutom skrev jag tenta i kulturgeografi idag också, det borde bli fullpott där med - eller möjligen något poäng bort ifall jag har skrivit för lite på någon fråga (vilket jag inte tror). Just nu flyter det på väldigt bra i skolan, bådar gott inför mitt kommande avgångsbetyg!



Idag ska jag dammsuga och sedan bara ta hand om mig själv. Ansiktsmask, hårinpackning, fotbad med mera. Ljuvligt! Det är jag värd.

Hur kan svenskar tas på allvar?


Bilden är från ett ekonomiprov i ett svenskt gymnasium. Sedan kan man fråga sig varför vi söker på samma villkort som svenskarna. Kunskapsmässigt tycks vi ligga milslängder före.

Varför göra massa annat när det finns saker man måste göra?

Ikväll har jag bakat kokosbollar och lagat våfflor (det är ju ändå våffeldagen idag!). Vad jag dock inte har gjort speciellt mycket är att plugga på kulturgeografin. Det ger mig lite av ångesten jag skrev om tidigare i veckan. Men nu ska jag ta ett ryck och plugga minst en timme. Sedan får vi plugga lite grann imorgon på lektionstid. Jag hoppas det går vägen och att jag får det betyget som jag måste få.

Flowin på Avancia

Idag fick vi testa på Flowin på Avancia. Flowin kan du läsa mera om här: http://flowin.jetshop.se/. Det var ganska roligt och tog definitivt på de muskler som vi använde. Men jag tycker att det är roligare med mer variation (nu gjorde vi olika övningar, för olika muskelgrupper, men i princip allting gjordes liggandes på golvet). Hopp, push, spring, lyft, utfallssteg, sit-ups och annat till pumpande musik är min favorit. Dessutom var det lite synd att det saknades konditionsträning i passet.



Men jag är glad att jag har testat på det och jag vet att min otränade kropp kommer känna av det imorgon. Och helhetsintrycket av Flowin är ändå positivt, eftersom det är en mångsidig träningsform som går att variera efter egen styrka. Jag tror absolut att Flowin är effektivt och passar den som inte vill hoppa runt och ha sig så mycket. Dock behöver man nog gå ett par gånger innan tekniken sitter...

Ord är överflödiga

Nej nu. Nu orkar jag inget annat än att stirra rakt fram eller sova.

Fastna då!

Jag pluggade flitigt på håltimmarna idag, men jag känner ändå att jag måste plugga ikväll. Och imorgon kväll. Även fast jag läser på kulturgeografin och fattar allt som står där, så fastnar inte kunskapen i min hjärnsörja. Elakt.

Basket är något för mig (?)

Det var superroligt att spela basket på idrotten i skolan! Verkligen en sport jag skulle kunna tänka mig att utöva någon gång i veckan. Det är tempo och, precis som i handboll, mycket fokus på försvarsspel och snabba vändningar. Fast jag känner att det var hundra evigheter sedan jag tränade sist, musklerna känns redan stela. Som en gammal tant, haha!



En smörbytta och en elvisp has made it

En nackdel med den här nya ljusare hårfärgen jag har skaffat mig är att när håret är smutsigt så ser det riktigt förj*vligt ut. Med brunt hår kunde man släta ut håret och då syntes det inte att det var smutsigt, utan det såg bara rakt och fint ut. Nu ser mitt hår mest ut som att jag har doppat det i en bytta smör och  sedan kört elvispen igenom det. Lärdom: införskaffa bättre shampo och stig upp så tidigt att du hinner duscha innan skolan.

(Nej, ni får ingen bild på det.)

Flyter

Examensmössan är beställd.
Datorn är fixad.
Jag mår bra.
Allt flyter på nu.

Okej, jag vet att ni tycker det är lite motsägelsefullt när jag igår skrev ett inlägg om ångest. Men vet ni vad, saker och ting kan ändras från dag till dag!

WOHOOO!

Några timmar efter att teknikern hämtade datorn dök han upp igen med en fungerande dator i handen. Gissa vem som blev överlycklig? Dock har jag varit lite skeptisk, men nu har den surrat på i 6 timmar och fortfarande fungerar den. Så jag vågar nästan börja hoppas på att allt är bra nu!



Så ikväll har jag pysslat med datorn (installerade ju om windows tidigare, så det var en hel del att installera och fixa), jobbat som stödperson, pratat med A, pluggat kulturgeografi, plockat ur diskmaskinen och varvat ner. Jag behöver varva ner varje kväll för att kunna sova någorlunda under natten, så ikväll blev nedvarvningen samtidigt som jag gjorde en massa annat. Kanske inte så effektivt, men ändå.

Nu är jag världens tröttaste människa och ska alldeles strax stupa i säng!

Hoppas ni har haft en bra måndag och en bra början på veckan ♥

Svar på tal

Jäklar vad ni var flitiga med kommentarerna idag då! Jag kör ett inlägg med svar på era kommentarer, lättast (för mig) så.

Julia: Ja, för tillfället har ångesten försvunnit. Det känns bra och jag hoppas den håller sig borta, haha. Hoppas att din ångest också ger med sig!

Anna: Herregud, vad har jag gjort för att förtjäna någon som är så härlig som du? Jag tänker mig dig som "den goda ängeln" som sitter på min ena axel, och så är jag själv "den onda djävulen" på andra sidan. Haha.

Sofia: Jag är väldigt säker på att det inte var din pappa. Om du inte har bytt pappa? För killen som kom hit var, ja, en kille uppskattningsvis under 30 år gammal... Haha.

Syster Jenny: Nej, jag tror inte att jag har ringt dig när jag har varit arg eller ledsen, men frågan var vart jag skulle vända mig. Jag hade nog av aggressioner under min tonårstid, just nu är jag mest bara nöjd hela tiden. Så du behöver inte vara orolig för att jag ska ringa dig, haha.

Syster Emma: Okej, hoppas stressen minskar för dig snart. Jag ska absolut försöka komma på din konfrimation (dock lovar jag inte 100% att jag kan ta ledigt den fredagen)! Säg åt Jenny att också komma. Eller, hon läser det väl här i min blogg så det ordnar sig. Haha. Ha det bra och hälsa hela familjen!

Missförstå mig inte!

Jag känner att jag måste klargöra en sak, bara för att jag skrev i förra inlägget att jag har ångest så betyder det inte att jag har en dålig dag. Jag mår toppen, är pigg och utvilad, har ätit god middag och känner mig effektiv. Men jag har ändå ångest inför framtiden - det är så mycket som kommer hända inom en snar framtid.

Nu ska jag plugga i en timme och sedan gå och träffa min stödbehövande någon timme. Sedan ska jag plugga lite till och sedan vet jag inte, sova antagligen.


En ångestfylld dag

Idag har jag ångest.

Ångest för slutarbetet.
Ångest för alla andra skolarbeten/tentor som är kvar.
Ångest för mina slutbetyg.
Ångest för om jag kommer komma in på juristprogrammet i höst.
Ångest för hurdan examensklänning jag ska ha.
Ångest för att jag inte tränar.
Ångest för att jag slösar bort så mycket värdefull tid på att läsa bloggar/facebook.
Ångest för allt.

Låt denna ångest gå över, jag presterar mycket bättre när jag är ångestfri.

Tusentals frågor

Lovar du att vara ärlig? Ja.

Du heter: Julia.
Smeknamn:  Det är sällan jag får höra något annat än 'Julia'.

Låt som när du är ledsen sörjer till?: Svårt att säga, men något låt av Bad Cash Quartett brukar åka på.
Beroende av: kaffe och att umgås med A.

Vad tror folk om dig?: att jag har det lätt i livet, är smart och aldrig behöver kämpa för något.

Stämmer det?: ja, till viss del. Visst har jag det lätt i livet; en familj runt mig, bra ekonomi, en härlig pojkvän, bra vänner och lätt för att lära mig nya saker. Jag vet inte om jag är smart, eller om jag bara har en bra kunskapsgrund och lätt för att se samband. Och att jag aldrig behöver kämpa för något är rätt knasigt tänkt. För det första finns det mycket jag vill och måste kämpa för, och för det andra så tycker jag att det är livsviktigt att ha saker att kämpa för - vad är annars drivkraften i vardagen?

Vad får du oftast komplimanger för?: för min personlighet, min klädstil och mina åsikter (konstig sak att ge komplimanger för?).
Vad säger du för att imponera på någon?: inget speciellt, jag har inte något behov av att imponera på någon bara för att känna mig "häftig".
Hur imponerar man på dig?: man brinner för något, gör aktiva val och tappar inte bort sig själv.

Brukar du skratta för dig själv?: ja, haha, det händer nog ganska ofta.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: det senaste sms:et rör mitt arbete som stödperson, vilket innehåller tystnadsplikt, så det tänker jag inte skriva ut. I sms:et  före det står det så här: "Ja :P okej, ja vi hörs imorgon, älskar dig! Sov gott :) pusspuss gulle <3". Ni kan ju gissa vem jag har fått det av, haha.

Var bor du?: på Åland, i Mariehamn.

Trivs du där?: jag trivs här, men jag längtar efter något nytt och större samhälle.

Äger du några converse: nej, inte i dagsläget, men förhoppningsvis gör jag det om några veckor.

Sprit, cider, vin eller öl: Rangordnat: 1. Vin, 2. Cider, 3. Öl och 4. Sprit.

Brukar du bli för full: Visst händer det, men min gräns idag för vad som är "för full" är ganska låg. Bäst är det när man har fått i sig lagom.

Vad har du för mobil operatör: GSM Åland.

Är du allergisk mot något: Pollen, gräs och gran.

Har du haft sex idag: Haha, förstår inte varför det är intressant för läsarna; men nej.

Hur svarar du i mobilen: "Hej, det är Julia" (om det är någon jag inte känner) och "Hej/Helluuu" (om det är någon jag känner ganska bra).

Vem ringde du senast?: MI-data (eller hur tusan det nu skrivs).

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att Kim (?) kommer och hämtar min dator snart.

Antal timmar sömn inatt: Ungefär 8 timmar, var superutvilad imorse!

Sov du ensam: I veckorna sover jag med min kramdjursanka och på helgerna sover jag med min pojkvän, A.

Brukar du komma i tid: Ja, 99 gånger av 100 är jag i tid.
När mår du bra: När jag har tid att umgås med familj, pojkvän och vänner.

När blev du fotad senast: Säkert kom jag med på någon bild när jag besökte bröllops- och kalasmässan.

Hur känner du dig nu: Lätt huvudvärk, en inre stress och hunger - inte alls någon bra kombination för att hålla humöret uppe.

Vanligaste färg på dina kläder: Tyvärr har det blivit mycket svart på senate tiden.
Vad tycker du om fötter: Håll dem i strumporna/skorna om du inte har filat, smörjt och putsat upp dem.
Vad saknar du: att kunna träffa A dagligen.
Hade du en bra kväll igår: Ja, relativt bra var den - trots att jag inte fick något gjort och saknade A.

Favorit dryck på morgonen: Kaffe!

Rakar du benen: Ja.

När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt 22 - /23 - tiden

Är du blyg?: Nej, för det mesta inte.

Sysslar du med någon idrott: Nej, inte just nu. Men jag hoppas verkligen på att börja med handboll när jag flyttar i höst.

Vill du hellre ha mail än brev: Ibland är det charmigt att få brev, till exempel om det är ett kärleksbrev, men annars föredrar jag mail som är snabbare och smidigare.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej, inte vid första ögonkastet - men efter första mötet.

Har du spytt offentligt: Haha, ja det har jag nog.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Klassikern är ju att säga att man skulle gå in i killarnas omklädningsrum och spana, men jag vet ärligt talat inte om jag skulle gilla att göra det. Kanske jag skulle passa på att snacka killsnack för att få mera förståelse för skillnaderna mellan könen?
Är du nöjd med ditt liv: Ja, det är jag - men eftersom jag nu är i en "förändringsfas" (dvs jag kommer flytta, börja nya studier, byta miljö snart) så känner jag stor förhoppning till det kommande livet.

Är du bortskämd: Bortskämd och bortskämd, jo, på det sättet att jag i de flesta fall får det jag vill ha. Men det är inte direkt så att jag utnyttjar detta och ber min familj om en massa (onödiga) saker.
Vad gör du i morgon: Jag är i skolan, debatterar, provar examensmössa och pluggar.

Vad är det värsta du vet?: Svek och brott mot oskyldiga/hjälplösa.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?: Jag slösar inte så mycket per vecka, men lite pengar gör jag nog av med på onödigheter varje vecka.

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Jag tycker att det optimala är att plocka delar av flera människor för att skapa en bra förebild.

Vad längtar du till?: Min examensdag, att flytta ihop med A, att påbörja nya studier till hösten.
Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja, det tycker jag.
Vad använder du för shampoo?: Just nu använder jag Sunsilks något, men det är dåligt.

Vad är det finaste du fått?: Min pojkvän.

En speciell dag du minns: Det finns hur många som helst under uppväxten, tonåren och den senaste tiden.

Hur gammal är du: 18 och fyller 19 om mindre än en månad!

Tycker du om någon just nu: Ja!

Du samlar på: Samlar och samlar... Men jag har väldigt måna väskor, smycken, skor, parfymer och kläder.

Gröna eller röda äppeln: Gröna!

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Jag vet inte, händer sällan. Men kanske till A eller till storasyster Jenny.

Gillar du golf: Nä, verkligen inte.

Vilken tid gick du upp idag: Lite före sju.

Har du sovit i din egna säng inatt: Ja.

Har du strumpor på dig nu: Ja.

Är det okej att gråta: Självklart!

När grät du senast: Förra helgen. Eller i torsdags vid middagen grät jag av skratt.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Investera i en lägenhet, spara och spendera en del på "onödigheter".
Bär du glasögon eller linser: Jag har läsglasögon när jag läser eller sitter vid datorn.

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej, men snygga kläder. 

När går du upp ur sängen en helgmorgon: Det kan variera mellan allt från 9 på morgonen till 1 på dagen.

Har du piercing: Hål i öronen.

Vill du gifta dig: Ja, men inte så här ung.

Vill du ha barn: Ja, men inte så här ung.

Solar du ofta: Nej.

Är du bra på att laga mat: Nej det kan jag inte påstå.

Är du flygrädd: Ja, lite grann. Men jag gillar att trotsa mina rädslor.

Hur vig är du: Det skulle kunna vara bättre om jag säger som så...

Är du musikalisk?: När jag var yngre trodde jag att jag var det, men jag börjar inse att jag har många andra talanger istället.

Vad dricker du helst när du är törstig: vatten.

Vilken är din favoritglass: Ben & Jerry's.

Tror du på ett liv efter döden: Jag vet inte, jag vill i alla fall tro på något efter döden.

Tycker du om sushi: Nej, jag gillar inte fisk alls.

Vad äter du helst när du ser på film: Chips, godis, glass - you name it!

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej.

Har du tandläkarskräck: Nej, faktiskt inte alls överhuvudtaget.

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Morgonmänniska

Vilken ögonfärg har du: Blåa.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja, usch.
Biter du på naglarna: Nej!

Röker du: Nej!

Hur ofta tränar/motionerar du: Jag önskar att jag kunde skriva "minst fyra gånger per vecka", men verkligheten just nu är att jag knappt hinner träna en gång utöver de tre lektionerna idrott i skolan.

Senaste låt du hörde: Introt till Lipstick Jungle (Bitter sweet - the Bomb) som är min ringsignal.


Anna utmanade mig!

4 TV program: Grey's Anatomy, Desperate Housewives, House och Lipstick Jungle (jag skulle kunna fortsätta räkna upp serier i en evighet!).

4 saker jag gjort idag: spenderat 6 timmar i skolan, skottat snö, gett min dator till en tekniker och kollat om jag ska jobba ikväll.

4 saker som jag längtar efter: nästa helg (eller alla helger, eftersom helg = träffa A), min examensdag, vidarestudier och att flytta ihop med A.

4 saker på önskelistan: god hälsa, bra relationer, en bra framtid och fred i världen.

4 saker som jag avskyr: oprovocerat våld, dåliga skolresultat, sjukdom och (för tillfället) snö.

4 saker jag tycker om att göra: umgås med familj och vänner, uppleva nya saker, läsa en bra bok/se en bra film och bara vara i närheten av A.

4 saker jag ätit idag: smörgås med ost, chili con carne, majs och ärtor.

4 utmanade: jag är för lat för att utmana någon speciell, tråkig jag är va?

En bra helg

Det har varit en bra helg. Jag vet inte om det beror på vädret eller något, men bra har den varit. Jag har hunnit med att se på Så ska det låta/ Let's dance, räkna matte, besöka bröllops- och kalasmässan i Alandica, hämta en tröja från Kattis och Erik, haft mysmiddag för A och mig/fira 2½ år tillsammans, se på House, klippning och färgning av håret, se på Seven Pounds och invigning av grillsäsongen. Men nu har älsklingen åkt tillbaka till Sverige, och den välbekanta saknaden har infunnit sig igen...

Jag ska snart kasta mig ner i kulturgeografins värld. Dags att plugga på nästa tent. Den här veckan ser inte speciellt lockande ut.
Måndag - presentation av bokanalys på engelska, eventuellt jobb på kvällen.
Tisdag - muntlig argumentation/debatt.
Onsdag - presentation av grupparbete om anorexia.
Torsdag - tent i kulturgeografi.

Och däremellan ska jag försöka hinna skriva på slutarbetet, har ett mål uppställt inför skrivarveckan som är nästkommande vecka.

Och föresten! Jag blev supersnygg i håret efter besöket hos frisören.

Min fredag

Jag sov så länge idag, så jag tror att simningen får bli en annan dag. Istället har jag gått igenom lite av sakerna min styvpappa hade i sin lägenhet i Sala, och fått en hel del bra saker inför min egen flytt. Snart ska jag, mamma och Mika gå till mormor och morfar en stund. Och på vägen dit ska jag slinka in i klassrummet för att hämta mina glasögon.

Jag ska även försöka skriva ihop någon sida till mitt slutarbete, jag vet precis vad jag ska skriva - så det borde inte ta så lång tid.

Och sedan ska jag sitta och räkna minuterna tills A kommer hem. Gud vad jag längtar efter honom!

Nu ska jag bli hurtig igen

Tidigare ikväll (medan solen fortfarande var uppe) var jag på en långpromenad med min lillasyster, Frida. I 60 minuter promenerade vi, pratade och stannade för att ta bilder. Men jag kände att det var alldeles lagom mycket träning med tanke på att jag inte har rört mig överdrivet mycket sedan jag opererade bort visdomständerna (d.v.s. mer än två veckor sedan).

Imorgon funderar jag på att gå till Mariebad och simma några längder, jag är trots allt ledig hela dagen och kommer gå åt om jag ska göra ingenting fram tills A kommer hem klockan 22. Och så måste jag gå upp till skolan för att hämta mina glasögon, jag glömde dem där idag efter provet. Irriterande.


Bara av nyfikenhet kollade jag när jag senast publicerade ett inlägg i kategorin Träning & Hälsa. 6 februari löd domen. En och en halv månad sen räknade jag snabbt ut. Herregud, jag har väl ändå tränat NÅGOT sedan dess?

De säger att det ska vara bra...


... men jag känner mig mest röd och hålig.

Snart blir jag gammal, eller i alla fall äldre...

Om en månad fyller jag 19. Inte speciellt spännande ålder... Men jag hoppas ändå på att få vissa (dyra) nödvändiga saker inför det kommande självständiga livet.
- En dammsugare.
- En symaskin.
- En mixer.
- Ett strykjärn med strykbräda.
- En brödrost.
- Presentkort på IKEA.
- Dyrt shampo och balsam från TIGI (som man inte har råd med själv när man är studerande).
Och givetvis...
- Pengar (dock lär de vara slut innan det självständiga livet ska påbörjas).

Kommer du på något annat som jag borde önska mig i flytta-hemifrån-syfte? Jag har redan kastruller, bestick, tallrikar och så vidare.

Bara så att ni vet

Att läsa juridisk text på engelska är svårt.

Tråkigt att vara sjuk

Jag är fortfarande hemma och är sjuk. Trist! Jag ska försöka utnyttja tiden väl, till skolarbete, ändå. Dessutom ska jag kika på lite olika kurser som går på Sthlms universitet nästa höst, så att jag vet vad jag ska ha som andra alternativ i ansökan.

Värsta pluggiseeen

Nu har jag pluggat i nästan tre timmar. Det är jag väldigt nöjd med! Det blev att läsa till tenten och att läsa material till slutarbetet. Fast jag blev nästan bara mer förvirrad av att läsa till slutarbetet, jag önskar att jag hade någon att diskutera det jag läser med. Någon som kan ge mig lite klarhet och förståelse. Men, eftersom jag har valt ett så pass svårt och "främmande" ämne får jag nog leva med att bolla tankar och idéer med mig själv. Även fast svaret "jag vet inte" är lite väl vanligt.


Plugghumör!

Nu ska jag ta en hel hög med skolarbete, fylla en vattenflaska, sätta mig vid matbordet, ta på läsglasögonen och sedan plugga som fasen ikväll. Trots förkylningen känner jag mig på plugghumör, vilket ska utnyttjas till hundra.

Lite av helgens shopping

Den här kjolen, fast i blåa nyanser och vitt, köpte jag i helgen från H&M. Den är redan en favorit.

Och så köpte jag en klänning och en tunika från Gina Tricot, men jag hittar dem inte på hemsidan och jag är för lat för att ta egna bilder.

Älskade sol

Varför är det alltid strålande sol när jag är hemma och är sjuk? Jag funderar på att ta på mig varma kläder, svepa en filt kring mig och sedan drick en kopp kaffe i trädgården. Vad tror ni om det?

Sjukling

Det blev att stanna hemma från skolan idag. Vaknade upp lite före sju imorse och hade 38,5 graders feber, huvudet värkte och allt kändes jobbigt, så det kanske var ett klokt beslut att bli hemma. Men nu har jag ångest för att jag har missat lektioner som jag borde ha varit på. T.ex. tyskan, där vi snart har prov, och engelskan, där vi hade presentationer som jag gärna hade fått gjort. Men men, hälsan måste gå före skolan? Eller?

Nu ska jag i alla fall döva min ångest genom att plugga till samhällaprovet som är på torsdag.


Nej, inte igen!

Halsont, öronvärk, hosta, snuva, frossa... Ja, många är tecknena på att jag börjar bli sjuk.
Nu har jag två val:
1. Ingorera och istället bli dundersjuk lagom till helgen.
2. Vara hemma imorgon och sedan ignorera och hoppas på att smällen blir mildare.

Jag börjar snart skämmas över hur mycket jag är borta från skolan. Först var jag sjuk en dag, sedan gick det en vecka eller två, så var jag sjuk två dagar, så gick det två veckor och så var jag sjukskriven och så gick det några dagar och så fick jag ledigt och så gick det pyttelite dagar och så är jag sjuk. Fan.

Here we go again

Ny vecka, nya tag. Precis som det alltid brukar låta. Enda skillnaden med den här veckan jämfört med andra veckor är att jag den här veckan känner att jag kommer få mycket gjort (jag har inget annat val).

Idag registrerade vi i klassen oss på studera.nu, eftersom första ansökningsdagen är idag. Min planer är att ha juristprogrammet vid Stockholms Universitet som prio ett. Om jag inte kommer in så tänker jag läsa 30 hp internationella relationer, för att sedan söka till juristprogrammet igen till vårterminen. Jag längtar efter att få bli "vuxen" med egen lägenhet, egna universitetsstudier och eget ansvar.

Och nu ska jag läsa om arbetsavtalslagen, arbetarskyddslagen, lagen om unga arbetstagare, lagen om företagshälsovård, arbetstidslagen, semesterlagen, tjänstemannalagen för landskapet Åland, komunallagens nionde kapitel, strafflagen om tjänstebrott och tjänstestadgan för Mariehamns stad. Klockan 17.45 ska jag vara på jobb.

Bäst jag slutar blogga nu.

Jaa

Idag är jag lite sliten.

Vilken dag

Dagen börjades klockan 08.34 då både A och jag vaknade upp och var superpigga.

NU ska jag skriva klart analysen och sedan ska vi gå en sväng på stan. Det ska kollas lite i affärerna inne i city. Ikväll blir det schlagerkväll hos Anna och Thomas, A:s klasskompisar. Det blir en bra dag.

Så det så

Absolut ingen motivation till att skriva på bokanalysen, men eftersom jag har kommit så pass långt redan så unnar jag mig att skjuta upp det. Jag lovar att jag hinner skriva klart den imorgon eller på söndag, det är inte så svårt.

Lilla hushållerskan Julia

Idag har jag varit riktigt snäll, jag har städat och diskat i köket här hos A. Killen som han bor inneboende hos är kanske inte världens mest ordningssamma och A orkar inte hålla ordning när inte han andra killen gör det. Men jag klarar inte av att laga mat i ett kök som är överbelamrat med disk och där spisen är full med fettstänk från matlagningar för hundra år sedan. Så jag har diskat, skrubbat, torkat och såklart kört en diskmaskin. Nu är jag nyduschad och fräsch igen. Och sysselsättningar som uppehåller mig från att göra klart min bokanalys saknas... Bäst att sätta igång då va?

Igår.

Gårdagen var riktigt bra. Studiebesöket på Norrtäljeanstalten var spännande, vi fick höra lite om kriminalvårdsväsendet och om anstalten, men det som var mest intressant var att lyssna på två av fångarna och att få vandra runt i miljöerna där. Dock hade jag gärna sett och hört mycket, mycket mera - men allt kan man ju inte få.

Sedan var det dags för KRIS, där en kille berättade om sitt liv i kriminalitet och missbruk. Nu är han nykter, drogfri och hederlig och arbetar för att motverka kriminalitet bland unga Stockholmare. Helt otroligt hur en människa kan förändras så totalt, idag var han så långt ifrån bilden av en missbrukare och kriminell. Han var beviset för att alla kan förändras!

Efter det mötte jag upp A vid centralen. Vi tog en runda till Akademibokhandeln (den stora!), där jag köpte på mig några utländska magasin. Roligt! Dessutom gick vi till Ur&Penn och jag köpte två klockor, ett silvrigt armbandsur med grovt band och stor urtavla (skitsnygg, bild kommer) och ett halsbandsur i form av ett guldigt päron, lite i stil med Marc Jacobs halsbandsklockor, också det skitsnyggt.

Sedan tog vi tunnelbanan och handlade på Coop innan vi gick hem hit.

Spännande dag imorgon!

Imorgon ska hela det samhälleliga och sociala programmet på Ålands Yrkesskola iväg till Stockholms län på studiebesök. Vi treor ska börja med att titta på fångar (Norrtäljeanstalten) och sedan ska vi lyssna på fria fångar (KRIS - Kriminellas Revansch I Samhället). Det ska bli riktigt intressant att besöka Norrtäljeanstalten - det är (förhoppningsvis) inte varje dag man får se ett fängelse från insidan. Sedan ska vi till KRIS för att få veta mera om deras organisation, troligtvis blir det också spännande, men jag tror att det kommer kännas platt jämfört med att ha varit till ett fängelse. Right? Men det blir nog ändå en bra dag, eftersom jag får spendera den med min klass - som är en härlig blandning av personligheter.



Men det jag ser mest fram emot är att få spendera en helg i Stockholm hos älsklingen, det blir bara svårare och svårare att bo ifrån honom. Jag längtar tills vi kan flytta ihop i höst!

Inte ens nu

Datorn blev inte bättre trots att jag installerade om Windows. På måndag kommer en tekniker hit och byter mitt moderkort igen, jag har väldigt svårt att tro att det kommer lösa problemet. Men man vet ju aldrig...


Buhuhu

Nu har A åkt iväg till landet i väst.
Och jag installerar om mitt Windows nu.
Det är lite läskigt.
Hoppas datorn äntligen blir bra efter det i alla fall.
Då är det värt det.

Precis så

Provet idag gick bra, så känns det i alla fall.
Däremot hade jag jätteont i munnen efter bara en timme i skolan.
Imorgon ska jag vara fyra timmar i skolan.
Jag tänker prata med min idrottslärare och förklara att jag inte kan vara med på idrotten.
Det vore vansinnigt om jag var med.
En spricka i armbågen och fyra blödande sår i munnen, glöm det.
Jag tar igen det på fritiden längre fram under våren.
I promise.

Det går bra nu

Imorgon är min sista sjukskrivningsdag. Idag blev jag trött av att åka bil till stugan och sedan vandra ett varv runt stugan... Hoppas energin ökar i takt med att jag kan äta mer och mer fast mat. Det borde den ju göra... Imorgon kommer jag gå till skolan och skriva etiktenten, men annars ska jag försöka vila upp mig och på något magiskt sätt hela såren i min mun.

På tisdag kväll åker A tillbaka hem till Stockholm, på torsdag åker jag med klassen på studieresa till Norrtäljeanstalten och KRIS och sedan stannar jag i Stockholm hos älsklingen. Det betyder att jag bara behöver vara utan honom i en dag, great!

Äntligen lite energi!

I morse lyckades jag äta en liten smörgås! Jippi. Första fasta födan sedan i onsdags morse. Det gjorde riktigt ont i munnen och blodet strömmade ut genom såren, men det var det värt. Idag är jag även så pass pigg att jag orkar få saker och ting gjorda, det är skönt. Ni vet, räkningar ska betalas, mail ska läsas och skrivas, skrivbord ska städas, kläder ska i tvätt... Och när allt det är klart kommer jag vara helt slutkörd. Lagom till att älsklingen kommer hit igen och tar han om mig. Det är inte så tokigt det här sjukskrivna livet (jo, det är förjävligt, men jag vill vara positiv).

Hur var klassfesten igår, kära klassmates? Riktigt tråkigt utan mig va? Kan tänka mig det. Haha.

Arma stackare

Jag är väldigt svullen och har väldigt ont efter operationen. Jag är sjukskriven till och med måndag, men jag kommer åtminstone till skolan och skriver tenten på måndag.

Ha det bra! Nu ska jag vila.


Wow

Om tolv timmar är jag fyra tänder fattigare.

1-0

Intervju avklarad. Pust.

Spricka, inflammation andra jobbigheter

Min idrottslärare tippar på att jag har en spricka i armbågsbenet och en inflammation i nerven som ligger där bredvid. Det är najs. Eller så inte. Om det är sant (vilket det troligen är) så kan jag fatta varför det har gjort så infernaliskt ont i snart en vecka. Och det värsta är att botemedlet kallas anti-inflammatorisk gele och vila. Varför kan man inte bara äta någon tablett och sedan är det hopvuxet igen? Lite jobbigt känns mitt liv just nu.


Och hon som jag (förhoppningsvis) ska intervjua är på möte just nu, men vid 8-tiden kunde jag höra av mig igen. Jag hoppashoppashoppas att hon vill vara med!

Nu jävlar

Nej nu jävlar! Nu ska jag sätta fart och få den jäkla artikeln klar. (Kom ihåg en sak när ni blir vuxna, kära bloggläsare, säg alltid ja när en journalist vill intervjua er, såvida det inte handlar om något du tycker är kränkande, för det är fanimej jobbigt att ständigt mötas av nej. Och det är inte farligt att vara med på bild, ni är snygga.)

Att sätta fart var det ju.

Jag ska bara

Just nu skulle jag behöva släppa allt som har med skola och jobb att göra och bara ha roligt.
Jag behöver bli optimist igen.

Spark i baken

Jag borde få en spark i baken så att jag skulle få allt som jag behöver göra gjort. Men istället gör jag allt för att inget ska bli gjort, jag sover för lite, jag lallar på hela tiden och jag låtsas som att jag inte har något att göra. Ingen bra idé. Speciellt inte något att börja med när det är några månader kvar på utbildningen, jag som alltid har varit så effektiv och duktig. Blä.

Det är inte bristen på material som gör att det går trögt

Jag håller på och filar på intervjuerna jag gjorde i förra veckan, allt för att det ska bli så bra som möjligt. På skoj räknade jag hur många handskrivna sidor jag har från den sista intervjun (han kunde snacka!). Jag kom fram till 21 sidor... Dock skriver jag ganska stort under intervjuer, eftersom det ska gå snabbt och allt viktigt ska ner. Hur ska jag korta ner det till cirka 200 ord? Svårt.

Måndag

I helgen var det 20-årskalas för Katja! Det var roligt och det bjöds på eldshow, ätbart, band och dj. Dessutom var det många svenskar där och det är alltid roligt att lära känna nya människor.

Min dator fungerar inte (igen) - så jag använder mammas dator som substitut.