TV4s körslaget

Nu har jag kollat på körslaget på tv4. Och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. På aftonbladet.se röstade jag två plus (av fem), men jag kan ändå inte sätta fingret på vad det var som gjorde det dåliga betyget. Kanske det var alla de små missarna tillsammans med halvdan stämning som gjorde det? Eller kanske var det bara så att programidén inte höll? Jag vet inte, men det blev i alla fall ingen favorit.

Sommartider, hej hej!

image259Förresten, ni kommer väl ihåg att ställa om klockan till sommartid i natt?

Till sommaren tar man fram utemöblerna (klockan ställs fram en timme), på hösten tar man tillbaka utemöblerna in igen (klockan dras tillbaka en timme). Smart va?

Finns det hjärterum, finns det stjärterum

Nyss hemkommen från A:s farmors 65-årskalas. Riktigt roligt faktiskt! Det är kul att jag börjar känna hans släkt rätt bra.

Ikväll börjar tv4s nya satsning; körslaget. Jag tycker att idén känns sådär. För det första har jag inte fått klarhet i vad det egentligen går ut på, förutom att skänka pengar till välgörenhet och för det andra så tycker jag mest att det verkar vara en samling på-väg-att-förlora-kändisskapet kändisar. Men det kanske blir ett bra program i alla fall? Jag får se om jag kollar in det ikväll.

Förresten, som jag skrivit tidigare hållar A och hans familj på och bygger ut huset (det börjar bli rätt färdigt nu) och i det nya badrummet har de ett bubbelbad. Och vet ni vad det charmigaste är? De har små, små lampor i taket ovanför bubbelbadet som bildar ett hjärta. Det är så romantiskt att mitt hjärta säger 'naaaw'.

God morgon!

Här sitter jag i pyjamas och väntar på att min pojkvän ska stiga upp ur sängen. Just nu roar han sig med att ta av och sätta på mobilskalet... Ja.

Igår vann Mat-Tina och Tobias Let's Dance. Helt rätt. Snacka om att Tina har utstrålning.

Nej nu ska jag rycka upp A ur sängen, jag vill ha frukost.

Cosmopolitans fredagsfrågor; resor

Vilket är ditt favoritresemål?
Jag har inget favoritresemål, ännu. Men jag gillade att åka till mormor och morfars lägenhet i Spanien när jag var liten.

Ska du resa i sommar? Om ja, var någonstans?

JA!! Jag och älsklingen ska till Rhodos för en veckas charter. Sol, bad, drinkar, god mat och härligt mys vid solnedgången...

Vilket är det sämsta resemålet du varit på?

Ingen aning, eller ja. Jag var inget stort fan av Kanarieöarna. Det var sandstorm (från Sahara!), regnade och poolen var typ 10 grader varm när jag var där. Ingen hit.

Film: Becoming Jane (En ung Jane Austen)

Recensionimage258
Becoming Jane handlar om Jane Austens uppväxt. Filmen är en kärleksstory, där inte allting flyter på som i en vanlig saga. För mig kändes alla känslor och händelser verkliga. För det är så verkligheten ser ut, man får inte alltid den man vill ha. Jag tycker att filmen var mycket bra. Snyggt filmad och klippt, bra skådespelare, oförutsägbar handling och fina miljöer. Becoming Jane var väl sevärd och innehåll allt som en bra kärleksstory ska göra. Eller, i alla fall om man bortser från slutet...

Städa, städa varje fredag

Idag har jag varit effektiv! Dagen började med tyskaprov, vilket gick suveränt. Efter det hade jag två lektioner matte, de sista inför provet nästa vecka. Det kändes rätt bra, jag tror att jag har koll på trigonometrin nu. När jag kom hem från skolan började jag dammtorka allt i mitt rum (och du som känner mig vet att jag aldrig dammtorkar). När alla hyllor var skinande rena (och jag även hade hittat det sista försvunna påskägget) tog jag dammsugaren och swosh så var hela mitt rum snyggt. Dessutom tvättade jag upp några necessärer och tog ut mattan. Imorgon ska jag byta sängkläder (eller om jag orkar göra det ikväll redan).

Efter allt städande tog jag en "paus" och lade inbjudningskort i kuvert. Ja, jag ska ha en 18-årsfest. Det kommer att bli en relativt liten fest med mina närmaste vänner. Jag ser fram emot det massor!

Nu kom jag nyss ur duschen och väntar på att A ska komma hit.

P.S. Jag har varit så upptagen med städningen att dagens enda mat har varit frukost och en smoothie... Hungrig!

En fantastisk historia

Aah, ikväll har jag kollat på Becoming Jane (En ung Jane Austen). Recension kommer imorgon, men jag kan avslöja redan nu att den var fantastisk.

Nu är det sängen som gäller för min del. En god natts sömn hjälper mig alltid att prestera mitt yttersta på prov.
Godnatt.

Beslutsångest

image257Strunta i allt vad prestanda heter och säg mig; vilken av dessa tre färger på min blivande laptop skulle passa mig bäst?

Till min 18-årsdag är jag lovad en laptop och jag har ett krav på att den ska vara snygg och bra. Jag gillar dessa datorer från Sony Vaio och vad jag läst (eller rättare sagt, vad jag har förstått av det jag har läst) är att prestandamässigt är de alldeles tillräckligt för mina behov. Men det är ju så svårt att välja en färg, för en laptop har man säkert ett bra tag - vilket betyder att risken är stor att man tröttnar på färgen!

Jag är tacksam för alla kommentarer och tankar kring Sony Vaios datorer.

Tänk att få fylla 18 iförd någon av dessa...

image256

Kanske behövde jag bara en vilodag?

Jag mår mycket bättre nu, tror till och med att jag är feberfri. Skönt! Dessutom märkte jag att tyskan var superenkel, vilket förkortade min pluggtid mycket. Jag har även hunnit kolla på ett avsnitt av Cashmere Mafia, lagat och ätit våfflor (jag missade våffeldagen här tidigare i veckan) och umgåtts med min pojkvän. Nu ska jag kolla runt efter lite cravings-kläder. Återkommer kanske med bilder!

Det blev en hemmadag

Trots att jag bara har stegring valde jag att vara hemma från skolan idag. Jag visste klockan sju i morse att det inte fanns en chans att jag skulle orka med åtta timmar i skolan och sedan flera timmars pluggande efter det. Därför ska jag nu försöka plugga till tyskaprovet, för jag vill skriva det på fredag. Jag hatar att skjuta upp inplanerade saker. Och om jag är duktig med att plugga tyska nu på förmiddagen kan jag ägna resten av dagen till att kolla på smaskiga serier...

Nu har dom jävlarna erövrat mig också

Här sitter jag med stegring, på väg mot feber. Det är inte kul att bli sjuk! Egentligen borde jag har pluggat tyska ikväll, eftersom jag har prov på fredag. Tror ni jag orkade det? Nej, istället har jag och A ägnat kvällen åt att funder på hans framtid, samtidigt som jag har befunnit mig långt bort i huvudet. Som det känns nu blir det ingen skola imorgon, vilket betyder att jag har två val; 1. Plugga tyska som en tok imorgon, trots att hjärnan fortfarande lär vara frånkopplad eller 2. Vara hemma från skolan även på fredag och missa provet. Inget av dessa alternativ är speciellt lockande.

TV: Cashmere Mafia

image254Efter middagen kollade jag på de två första avsnitten av Cashmere Mafia. Dyra prylar, snygga märkeskläder, vackra kvinnor som gjort karriär, heta killar, gulliga barn och inga gränser. Det är superbt! Jag känner att det är en riktig Julia-serie. Dessutom är jag helt säker på att hela serien egentligen bara är en försmak av min framtid. Hittills känns det som att Zoe är den rollkaraktär som jag kommer att utvecklas till som person. Jag ser fram emot resten.

(Tips! Cashmere Mafia börjar visas på tv3 på måndag, 31.3, kolla in serien då).

Astronomi, i skolan

Nu sitter jag här i skolan, egentligen är det meningen att vi ska läsa på om saker inom astronomi. Jag är noll intresserad för jag tycker att det mesta är luddigt. Tidigare idag fick vi ut våra fysikprov i astronomi, jag hade alla rätt. Suveränt att man kan få full pott på ett prov om något som man inte ens tror fullt ut på. För det som inte kan bevisas finns inte.

Studiebesöket på Alandia-bolagen var suveränt! Det bjöds på mackor, kaffe, te, mineralvatten, pommac, choklad, frukt... osv. Dessutom var det intressant, haha.

Riktiga oldies?

Skoldagen idag var väldigt vanlig, finns inte så mycket mer att säga om den. Imorgon ska vi på studiebesök till en del av min kommande arbetsplats; Alandia bolagen. Vi ska till liv-alandia och mitt sommarjobb kommer vara på båtförsäkringssidan.

Ikväll har jag varit med A. Vi har varit riktiga oldies och löst korsord (vinsten är presentkort på avancia, vilket jag är i stort behov av). Sedan kollade vi på Äntligen hemma och jag tror inte att jag ljuger när jag säger att vi båda blev lite sugna på att flytta hemifrån, och ihop. Man får se vad framtiden har ett erbjuda. Vi försökte även kolla på House, det gick bra... till andra reklampausen. Ungefär då somnade jag. Typiskt mig.

Nu ska jag lägga mig i sängen och påbörja en ny bok, Anna Maxted 2 systrar.
Godnatt allihopa!

Litteratur: Callgirl på Manhattan

Igår kväll hade jag svårt att somna, därför hann jag läsa ut boken Callgirl på Manhattan innan tröttheten infann sig.

Recension

image253Callgirl på Manhattan är en delvis självbiografisk roman skriven av Tracy Quan. Den handlar om Nancy som redan som elvaåring bestämde sig för att bli prostituerad, en hora helt enkelt. I boken arbetar hon som eskortflicka i New York. Nancy tjänar bra med pengar, trivs med att vara hora och lever livet. Dock har hon ett problem, på hennes vänstra ringfinger sitter en förlovningsring och mannen som gav henne den har ingen aning om vad hon jobbar med. Ska Nancy välja kärleken och ge upp sin livsdröm? Eller ska hon fortsätta som hora och förtränga kärleken? Det hela blir mycket mer komplicerat när Nancys blivande mans släktingar börjar dyka upp lite överallt och kanske anar de ugglor i mossen?

Jag tyckte att Callgirl på Manhattan var en bra, men enformig bok. Den var helt okej påskläsning, men det pirrade inte i kroppen av spänning, jag skrattade inte högt när jag läste boken och jag suckade inte kärleksfullt åt storyn. Den var helt enkelt en mix av allt det, vilket gjorde att inget ämne fick synas ordentligt. Däremot tycker jag att den var spännande om man ser till faktan i den. Jag lever själv ett liv så långt ifrån prostitution att det för mig är en främmande värld. Det var intressant att kasta sig in i en helt annan värld med helt annan moral och etik. Tack vare det var boken läsvärd!

(För dig som inte gillar att läsa böcker kan jag berätta att manuset har köpts av Revolution Studios och skaparen av Sex and the city ska skriva och producera filmen).

Av mig får boken: J J J J J

Och ännu en dag tar slut

Pust, jag har hållit på med diverse småsaker gällande kategorierna här på min blogg. Jag gör verkligen allt för att min blogg ska motsvara mig; ordningssam och fin. Haha, eller något åt det hållet. Jag är fortfarande inte klar, men jag kämpar på.

Om 6 minuter kommer Parlamentet på TV4, måste ses (Björn Gustavsson är med...). Efter det ska jag packa väskan och gympaväskan inför skoldagen imorgon, sedan hinner jag kanske läsa igenom mina papper om mänskliga rättigheter innan jag läggar mig i sängen och läser vidare om horornas värld (jag läser boken Callgirl på Manhattan).

Min påsk i bilder

Påskgodis


Påskmiddag


Annandag påsk

Nu ligger snön vit på marken, vilket får mig att längta efter skidåkning. När jag sitter framför datorn och läser vad bloggare skriver om sina underbara skidresor till olika svenska skidorter blir jag riktigt avundsjuk. Jag skulle ge nästan vad som helst för att stå högst uppe på ett fjäll, redo att kasta mig ner för backen. Men istället får jag tänka frammåt och vara glad för resan söderut, som det inte är alltför länge tills.

Om jag måste rangordna påskdagarna efter vilken som har varit bäst, vinner nog den här dagen. Egentligen har jag inte gjort något speciellt, men jag har inte varit stressad överhuvudtaget, humöret har varit på topp och jag och A har verkligen tagit oss tid för varandra. Det är viktigt för kärleken!

Ikväll ska jag en sista gång läsa igenom de papper om mänskliga rättigheter som är underlaget för en uppsats som jag ska skriva imorgon. Jag hoppas verkligen att jag klarar mig bra i den uppsatsen, för mänskliga rättigheter är så otroligt viktigt.

Love actually

Ledsen om jag gör dig besviken nu Hannele, men min kusin är en engelskvinna.

Påskmiddagen hos mormor och morfar var bra. Jag trodde ett tag att jag aldrig mera skulle kunna röra på mig, så mätt var jag. Ikväll har A och jag spelat spel med mina småsystrar och efter det kollade vi på Love actually. Helt bra film, suveränt budskap (yes, jag är hopplöst förälskad i kärlek). Nu blir det lite Desperate housewives, sedan väntar sängen.

Ha det bra!

Påskdagen

Ännu en till påskdag har börjat. Jag är fortfarande hemma hos A. Dagen börjades med ägg till frukost och sedan lite Buzz-spelande. Snart ska A och jag åka hem till mig, för att senare idag äta påskmiddag hos mormor och morfar. Dessutom har min kusin från England kommit hit till Åland för ett par dagar.

1 ½ år!

Idag har jag och älsklingen varit tillsammans i ett och ett halvt år.
Jag älskar dig.

Har du tänkt på att vara snäll?

Idag har både ett och två påskägg åkt ner i magen. Riktigt gott! Dessutom har jag lekt med världens gullunge, A:s lillasyster. Det gjorde jag för att ge älskling ro att skriva på ett skolarbete. Lite påsksnällhet skadar aldrig. Har du gjort något snällt under påsken?

Långfredagen lider mot sitt slut

På dagen var vi till A:s kusin med familj på släktkalas. Helt okej var det. Det roligaste var i alla fall att retas med A tills han höll på att dö av genans.

Ikväll har familjen Mattsson och jag spelat Buzz, kollat på Så ska det låta och spanat in Let's dance.

Vad har du gjort denna lång(a)fredag?

Ny läsning på gång

image245Från att ha läst en svensk kriminalroman har jag nu övergått till en amerikansk prostitutionsbok. Den heter Callgirl på Manhattan och är skriven av Tracy Quan. Hittills (har läst ca en tredjedel) är jag inte speciellt imponerad, men samtidigt känns det kul att läsa något som ligger helt utanför min värld. Det fascinerar mig hur annorlunda huvudpersonens liv är jämfört med mitt. Jag är ju värsta svensson-bruden.

Vilken typ av böcker läser du helst?

Långfredagen

Idag är det långfredagen. Förr i tiden var det fel att ha roligt på långfredagen, helst skulle man sitta stillsamt inomhus och läsa en bok. Jag undrar hur det gick till med spralliga små barn? Det gick antagligen inte.

Själv sitter jag hos A just nu. Vi funderar på att kanske åka iväg på släktkalas senare, men vi vet inte ännu. Egentligen borde man väl ta en promenad, passa på nu när det är solsken ute.

Jag längtar tills imorgon, A och jag har köpt världens största påskägg åt oss själva (fyllt med godis, såklart). Imorgon blir det godisfrossa utan hejd!

Recension; Luftslottet som sprängdes

I morse vaknade jag redan lite efter 9. Men jag bestämde mig för att läsa klart Stieg Larssons bok Luftslottet som sprängdes.

Recension
Luftslottet som sprängdes är den tredje boken i Stieg Larssons serie om tidningen Millenium. Eftersom Stieg Larsson avled innan den tredje boken kom ut antar jag att den här tredje boken även får klassas som den sista. Synd, tycker jag.

Den tredje boken är egentligen en direkt fortsättning på föregångaren, Flickan som lekte med elden. Hela trilogin handlar om Mikael Blomkvist, Lisbeth Salander och tidningen Millenium. Mikael Blomkvist är en journalist som är en otroligt duktig privatspanare. Han ligger hela tiden steget före polisen när det gäller att hitta alla delar i förhatliga brott. Lisbeth Salander är en asocial tjej som står under förmyndarskap pga "psykisk instabilitet". I den tredje boken hamnar Lisbeth Salander på sjukhus efter en konflikt med sin far. Hennes far är en fd aktivist från Östeuropa och skyddas av en hemlig, illegal, sektion inom Säpo. Detta leder till att sektionen gör allt för att dölja Lisbeths fars existens. Och det medför att Lisbeth Salander utsätts för ett otroligt rättsövergrepp i sitt försök att, med hjälp av Mikael Blomkvist, avslöja sanningen.

Boken är gripande och samtidigt olidligt spännande. Jag önskade hela tiden att jag skulle komma till sista kapitlet, för att få veta slutet. Stieg Larsson skrev böckerna på ett mycket trovärdigt sätt och det är väldigt lätt att applicera hans berättelser på verkligheten. För mig är detta mycket viktigt. Trots att jag har svårt att tro att det skulle existera en sådan konstitution inom Säpo som beskrivs i boken är storyn hållbar. Bra skrivet! Boken i sig bör inte läsas utan att man har läst den första och den andra boken först. Men om du vill läsa något med budskap, spänning och verklighetsförankring -läs Stieg Larssons serie om Millenium!

Hela bokserien får: J J J J J (av fem möjliga)

Efterlysning: ungdomar på Åland

Jag sitter just nu och försöker skriva på en hemtent i ungdomsledarskap. Till den hemtenten behöver jag göra en intervju med en tjej och en kille som är mellan 13-15 år och bor på Åland. Därför passar jag nu på och frågar här, ifall någon av mina bloggläsare passar in på ovannämnda beskrivning? Det är några korta frågor som handlar om hur du upplever det att vara ungdom på Åland.

Skriv en kommentar om du känner dig träffad. Tacksam för svar!

Cosmopolitans påskfrågor

Återigen snodde jag frågor från Cosmopolitan.se, den här gången är det påskfrågor.

Hur ska du tillbringa påskhelgen?
Jag ska tillbringa påskhelgen med en god bok, min älskling och härligt lungt mys. Däremellan försöker jag hinna med en del skolarbete (jag vet, passar inte alls med mys-temat) och middag hos mina morföräldrar.

Vad skulle du vilja hitta i ditt påskägg i år?
En all-inclusive weekendresa till sydligare breddgrader över påsken. Jag behöver lite sol för att kicka igång mig själv.

Har du något roligt påskminne?
Nej, egentligen inte. Jag minns mest påsken som en långlördag; godis alla dagar.

Smycken

Jag har fått dille på smycken. Om jag inte hade levt på minimum den här våren för att spara pengar till Rhodos-resan med älsklingen i sommar, hade alla dessa smycken blivit hemklickade till mig på direkten! (Alla smycken är från kyssjohanna.se).

image241
Halsbandet längst upp till vänster är en sötvattenspärla i kedja och smycket heter "pearls of visdom". En dröm för mig. Nallebjörnen som är smycket bredvid har varit en favorit i över ett år för mig (det har synts här i bloggen tidigare). I raden under finns två stela armband, ett strikt armband i silver och guld (perfekt för festen eller viktigare mötet) och ett avslappnat bohem-chict armband att ha precis när man känner för det. Den understa raden innehåller ett pingvinhalsband, det väckte ha-begär direkt, och ett pärlarmband i flera lager.

Vilket av dessa smycken skulle du helst vilja äga?

Nackdelen med en tidig påsk och en sen vinter...

image240

Påskvilan

Nu är det äntligen påsklov, och det är efterlängtat. Jag känner verkligen att jag behöver en paus, mer än en helg. För faktum är att jag aldrig hinner koppla av under en helg, det är för kort tid. Dock ska jag försöka jobba undan en del skolarbete nu på påsken, men jag hoppas ändå att jag kan vila upp mig. Nu tänker jag t.ex. lägga mig på sängen och läsa senaste numret av GLAMOUR (= min favorittidning!).

Så får du syn på min nya header

"Katja & Anns-Anna": om du går in på min blogg (vilket du ju redan har gjort eftersom du kan läsa denna text) och sedan uppdaterar sidan (högerklicka; uppdatera, eller ikonen uppe i menyn, men du säkert redan hur man gör när man uppdaterar...). Då dyker den nya headern upp!

Traditionist -javisst!

Jag har fått kommentarer om att min nya header syns, och om fallet är sådant så är jag supernöjd. Fast jag kan själv inte se det. Är det min dator eller blogg.se som strular då? Svår fråga. Tror att jag lånar A:s dator ikväll för att spana in hur bloggen ser ut därifrån...

Snart är det påsklov och, som vid alla högtider, är jag lycklig som ett litet barn. Jag älskar högtider, så är det bara. Traditionist -javisst! Hur ska du "fira" ditt påsklov?

Bråk

Äh, nu krånglar det igen. Jag återkommer ifall headern fortsätter bråka.

Nu då?

Med lite tur borde den nya headern dyka upp här på bloggen under dagen. För mig syns den nu i alla fall. Jag lyckades ladda upp bilden och få den i 840x300 pixlar på photobucket.com. (Tack Hannele för tipset!). Jag rekommenderar andra att använda den sidan!

Nu har jag snart haft två timmar ledigt från skolan, men det enda jag har hunnit med är att fixa med headern. Hoppas hoppas hoppas nu bara att den fungerar.

Trött

Nu orkar jag inte med headern. Det får bli en annan dag när jag har bättre med tid.

Idag har jag fått sommarjobb. Det är kul.

Bloggen måste också få vårnyheter

Nu kanske (?) headern syns. Jag är inte säker. Sitter i skolan just nu så jag har inte så stora möjligheter att fixa. Snart ska jag iväg på arbetsintervju till Alandia bolagen. Nervöst!

Jag har fått massa tips av er läsare. Tack! Dessutom har jag fått en förfrågan om hur man ändrar på bloggen. Jag tänkte skriva ihop ett inlägg om det så fort jag har tid. Det kommer under veckan!

Header-projekt

Nu har jag en första variant uppe av min nya header. Jag måste försöka få den större, men jag hittar inget ställe där jag kan lägga upp en så stor bild för att sedan länka till den i designen. Hur har ni andra gjort för att få så stora headers?

Nyheter på gång

Jag sitter här framför datorn och försöker genom telepati (och delvis sms) få kontakt med min pojkvän. Jag önskar innerligt att han ska masa sig till datorn för att kunna skicka några bilder till mig. Det är bilder som världens snällaste Malin har ritat till mig och som ska användas till min kommande, nya, header. Jag fick bilderna klara från Malin redan förra helgen, men tiden har inte velat dela med sig vilket har resulterat i att headern är långt ifrån färdig ännu. Jag hoppas på att kunna få den klar under påsken.

Melodifestivalen 2008

Sveriges melodifestivalvinnare 2008 är Charlotte Perrelli! Grattis till henne. Som jag sa tidigare var Nordman mina favoriter. Men, man kan inte få allt. Det är flera stycken som har reagerat på att Nordman var mina favoriter inför tävlingen ikväll, men jag förklarar det kort; deras låt hade ett, för mig, jätteviktigt budskap plus att jag älskar att Nordman inte är som alla andra. Dessutom gillar jag den sträva rösten. Så, nu vet ni det.

Så mycket att göra, så lite tid

Haha, Idaskidagumman är den enda som reagerat på det här inlägget med att bli lite besviken. Jag måste verkligen ta mig i kragen och röra på benen... Men var ska jag få tid och ork (och bra väder) ifrån?

Igår köpte A och jag Buzz Mega Quiz. Det har vi sysselsatt oss med i helgen, hittills. Eller nåja, vi har faktiskt varit till sparhallen, sågat itu plankor till vedbitar, monterat bioduk (A:s famils kommande biorum behöver såklart en FETING bioduk) och diverse annat spännande.

Jag har haft så mycket att göra de senaste veckorna, vilket har lett till att jag verkligen längtat efter helgen. Det är min enda avkopplade tid. Det är den tiden jag ägnar åt älsklingen, mig själv och sängen (okej, inte några snuskiga tankar nu; jag menade alltså att sova/vila i sängen).

Ikväll blir det att kolla på melodifestivalfinalen med A:s familj. Givetvis sedd på bioduken som är 100+ tum stor. Min storfavorit är Nordman. Må bäste män vinna!

Cosmopolitans fredagsfrågor

Jag kopierade cosmopolitans fredagsfrågor och tänkte besvara dem här.

image239Vilken bok läser du just nu?
Jag läser Stieg Larssons bok Luftslottet som sprängdes.

Vilken var din favoritbok som liten?
Gud, hur ska man förväntas komma ihåg något sådant? När jag var riktigt liten var det nog Astrid Lindgrens böcker som gällde. Som lite äldre var det Francine Pascals böcker om tvillingarna Jessica och Elisabeth.

Vilken bok skulle du vilja bränna på bokbål?
Synd att bränna någon bok alls. Men om det skulle vara någon tror jag att jag skulle välja att bränna upp alla poesi-böcker. Jag förstår mig inte på poesi.

(Du får gärna svara på dessa frågor i mina kommentarer, jag är nyfiken på vad just du tycker och tänker).

Pengaproblem

image238Nu sitter jag här och önskar att jag hade mera pengar. Varför finns det så mycket snygga kläder och saker som jag vill ha? Orättvist!

Men nästa månad borde jag ha lite mera pengar än under nuvarande månad. Dessutom borde jag få 18-års-studiebidraget redan från och med nästa månad. YES!

Adidas löpträning

Igår stod det i min träningsdagbok att jag skulle ut och springa. Igår var jag inne hela dagen. Redan efter ett enda joggingpass har jag tröttnat. Min karaktär är lägre än lägst. Jag flyttade nyss gårdagens träningspass till idag, men tyvärr betvivlar jag starkt att jag kommer ta mig ut på en springrunda. Jag är besviken på mig själv, men utan motivation kommer man ingenstans, så är det bara. Jag tror bestämt att jag får övergå till min något dyrare träningsform, gruppträning på Avancia. Det är mera min stil.

Ida har hakat på adidas löpträning, hoppas hon orkar längre tid än vad jag gjort...

Galenskaparen

Idag är tröttheten ett faktum. Så här fnittrig och knäpp har jag inte varit på länge. När får jag sova?

Ett till körmoment avklarat

Mörkerkörningen gick riktigt bra. Och faktum är att det var riktigt roligt också. Det hade jag inte väntat mig!

Nu ska jag (snart) kasta mig ner i sängen och låta tröttheten ta ut sin rätt.

Förresten har jag funderat lite på om jag ska ha 18-årsfest eller inte. Det skulle vara roligt, men jag tror inte att jag får ha fest hemma... Skulle du vara sugen på 18-årsfest om det blir någon?

Drömmar vs. verkligheten

Nu har jag hunnit läsa igenom allt som vi har till fysikprovet som är på fredag. Jag tänkte läsa igenom det en gång till efter mörkerkörningen och sedan försöka plugga in detaljer imorgon. Just ni finns det två saker som jag väldigt, väldigt gärna skulle vilja göra; 1. Vara på VRs bloggmingel (en dag ska min blogg vara så stor att jag blir bjuden på mingel tack vare den), 2. Ligga nerkrupen i sängen och läsa Stieg Larssons Luftslottet som sprängdes.

På måndag ska jag på arbetsintervju till Alandia bolagen, eventuellt sommarjobb på gång där. Hjälp!

Slutkörd, snart

Nu är jag hemma och tar det lugnt, eller egentligen borde jag plugga. Men jag kommer mig inte riktigt för.

Ikväll ska jag göra mörkerkörningen, och alla säger att den ska vara relativt enkel så jag hoppas på det.

Idag har jag anmält mig till en kurs för stödpersoner som hålls i april. Kul!

Min dag, helt enkelt

Nu sitter jag här i skolan. Hittills har jag befunnit mig här i tio och en halv timme. Det är länge! Snart ska jag på direktionsmöte och efter det får jag äntligen gå hem (för att eventuellt plugga...).

Imorgon ska jag göra mörkerkörningen inför körkortet, jag är nervös. Fast jag tror att det är ganska enkelt, eller?

Trots min långa skoldag har jag haft en bra dag, jag har faktiskt kul i skolan. Tro det eller ej, men det är möjligt. Haha. Hoppas du också har haft en bra dag!

Hemma igen

Nu har jag varit på jobb, eller stödperson. Det känns dumt att kalla det för jobb, fast det är det det är.

Jag känner att jag har haft så mycket att göra på senaste tiden att bloggen har fallit utanför, jag måste försöka slänga ihop något roligt när jag får tid. Dessutom är en ny header på gång...

Filmtips

Du har hört det förut, du kommer att få höra det igen: har du möjlighet att se No country for old men, gör det! Den var otroligt fängslande och bra, kanske lite för lång, men väl värd all uppmärksamhet.

Hängig

Just nu är jag trött och har huvudvärk. Kan det vara vätskebrist kanske?

Ikväll ska jag jobba, stödperson. Det ska bli riktigt roligt! Sedan får jag lite psykiskt stöd av min älskling inför den påfrestande morgondagen. Jag kommer att gå till skolan till 8 på morgonen och komma hem tidigast 12 timmar senare. Det sliter på en!

Adidas löpträning

image237Idag har jag påbörjat adidas löpträning. Jag vaknade, snurrig i huvudet men relativt pigg och glad. Sedan gick jag till skolan och var där i en timme. Efter det bar det av hemmåt och joggingkläderna åkte på. Planen var att jag första gången skulle springa i 10 minuter, gå i 2 minuter och upprepa detta tre gånger. Men, jag hade aldrig kunnat gissa att jag var så ur form. Noll kondition. Jag tror att min löparrunda snarare blev att springa i 2 minuter, gå i 2 minuter och sedan upprepa det 6-7 gånger. Efter det var jag helt slut. Benen vägrade springa mera, hjärtat pumpade som en galning och jag försökte verkligen pressa mig till att springa längre sträckor utan paus. Om det var motivationen eller kroppen som sade ifrån vet jag inte. Men min första springtur gick inte som planerat. Fast, det är väl bättre än inget?

Nu ska jag försöka peppa mig själv så att jag kommer ut på en joggingtur på torsdag också. Som planerat. Jag märker att jag måste jobba med motivationen, det kändes inte riktigt på riktigt idag.

Dags att gå till
adidas löparskola för att markera att ett joggingpass är avklarat.

Ang. gårdagens inlägg om palmsöndagen

Av någon orsak var jag en vecka för tidig igår när jag skrev om palmsöndagen. Men nu, tack vare Katja, vet jag i alla fall vad palmsöndagen är (och då är det ganska självklart att palmsöndagen inte kan infalla före nästa söndag). Igår var det dock Marie Bebådelsedag (som jag inte heller har koll på...).

Palmsöndagen

Jag har ingen aning om vad palmsöndagen är för något, men det står så i min kalender. Någon som vet?

Idag har jag och A kollat på Elizabeth -the golden age. Jag gillade den inte.

Jag går en stressig och jobbig vecka till mötes, men jag hoppas att jag kan vara på bättre humör än förra veckan. Det återstår att se!

Hoppas att ni bloggläsare har haft en bra helg, för det har i alla fall jag haft.

Vårlördag

Dagen börjades precis som en lördagsmorgon ska börja, mys med älsklingen. Efter det satte vi oss framför varsin dator och någon timme senare gick vi på en långpromenad i vårvädret. Härligt! Nu är vi nyduschade och ståtliga (haha, eller något?).

Ikväll blir det entrecote-middag, film (No country for old men) och till sist melodifestivalen.

Jag är nöjd.

Hur tvättar man väskan?

Nu har jag lyxat till det klart. Jag är ren från topp till tå. Sitter hos A nu, och ska göra det hela helgen. Min mamma och styvpappa är till Finland på 50-årskalas och jag är för lat för att laga middag själv. Haha.

På väg hit till A läckte mitt ansiktsvatten ut i min väska. Är det någon som vet om/hur man tvättar en fejkläder väska?

Rör på benen med Adidas!

Från och med nästa vecka (v.11) ska jag börja följa adidas löparskola. Jag lovar att rapportera exakt hur jobbigt det är med motivationen, hur hälsosam jag känner mig, hur roligt det är och (såklart) hur snygg jag blir! Jag hoppas att flera hänger på löparidén, perfekt för en fattig studerande som tycker att månadskortet på gymmet är lite väl saftigt.

I övrig kommer vecka 11 att vara lika fartfylld som alla mina andra veckor.
Måndag: Skola - stödperson - springa.
Tisdag: Skola - tjejgrupp - direktionsmöte.
Onsdag: Skola - mörkerkörning.
Torsdag: Skola - springa.
Fredag: Skola (fysikprov).
Lördag: Springa.
Söndag: -

För det är jag värd

Idag är jag mycket nöjd, med allting. Mitt liv är ett mycket bra liv. Kanske dessa positiva tankar uppkommit av det fina vädret? Solen skiner, himlen är blå med ulliga vita moln och alla människor ser vårlyckliga ut. Det är så det ska vara!

Just nu känner jag att skolan funkar riktigt bra. Jag är inte stressad eller nervös inför något alls. Framförhållning är tipset till alla som vill känna likadant.

Snart ska jag köra ett snabbt hemma-spa. Jag tänkte bada badkar, peela kroppen, lägga ansiktsmask, smörja in mig med en väldoftande lotion och fixa naglarna. Det är jag värd.

Dianova och Exit

Igår var alla tre SoS-klasserna till Sverige på studiebesök. Vi tvåor var först till Dianova, ett behandlingshem för missbrukare. Där fick vi höra lite om organisationen (som samarbetat med andra länder, för att kunna skicka brukarna långt bort från knarkarvänner) och sedan var det några som bor på Dianova och får behandling just nu som berättade om deras liv som missbrukare. Superintressant! Och dessutom tycker jag att allting blev så mycket mera verkligt och trovärdigt när man fick se livslevande exempel. Missbruk är verkligen ett elände som jag inte ens önskar min värsta fiende.

Efter det hade vi lite tid för shopping. Ett (till) par skor inhandlades för min del. Svarta pumps med kilklack. Perfekt!

Innan det var dags att bege sig tillbaka till båten var vi till Fryshuset och träffade en representant för Exit. Exit är en organisation som hjälper unga nazister som vill lägga av. Hon som föreläste var själv en f.d. nazist. Jag sympatiserar definitivt inte med nazister och tidigare har jag haft svårt att acceptera deras beteende. Men efter att ha hört hennes berättelse kunde jag åtminstone förstå hur det kan gå så snett att man blir nazist. Jag tycker det är otroligt modigt och starkt att våga lämna nazismen bakom sig. Exit är ett superbra initiativ!

Bloggkoll.com

image235Som ni kanske har upptäckt har jag lagt till en ikon här till vänster. Den får dig till bloggkoll.com, så kan du bevaka min blogg därifrån om du vill. Bloggkoll.com är alltså en sida där du lägger till de bloggar du vanligtvis brukar följa, sedan räcker det att du går in på bloggkoll.com för att se vem som har lagt upp ett nytt inlägg på sin blogg. Smart va?

Jag har själv använt bloggkoll.com ett tag, visst finns det brister (men en BETA variant är på väg, kanske med lite smarta funktioner?), men överlag rekommenderar jag bloggkoll. Superbra speciellt för att hålla koll på sådana bloggare som är lite slöa med uppdateringen emellanåt. För visst är det irriterande att femtioelva gånger gå in på en blogg bara för att upptäcka att den fortfarande inte är uppdaterad?!

Bättre humör

Idag är jag på bättre humör. Tack gode gud för det. Dock (jag börjar bli som Tony Irving med sina ständiga 'men'), har jag sovit väldigt dåligt de senaste nätterna, vilket leder till att jag ändå är lite småirriterad.

Nu har jag fått lite ordning på alla papper som varit för viktiga för att bara ligga huller om buller. Snart ska jag tillbaka upp till skolan för att hålla tjejgruppen, kul!

Eftersom jag nu har läst klart den sista Harry Potter-boken ska jag börja på någon ny. Dessa har jag liggandes som bara väntar på att bli lästa:
Men nu återstår ju såklart frågan om vilken jag ska läsa först. Vilken tycker du att verkar lite bättre än de andra?

Tack gode gud för de små

Jag är fortfarande på dåligt humör. Men det gick i alla fall bra att vara stödperson, och A:s lillasyster var överlycklig när hon fick träffa mig nu ikväll. Hon hade saknat mig. Sådant gör mig på lite bättre humör.

Fyfan

Den här jävla skitdagen blir om möjligt ännu värre för varenda sekund som klockan tickar. Fy fan fy fan fy fan fy fan fy fan fy fan. Jag känner hatet inom mig, men det måste tryckas ner några timmar. Behåll humöret Julia.

Hur kan horoskop stämma så bra?

VÄDUREN

21/3-20/4

En trevlig måndag men av olika skäl är du på rätt dåligt humör. Detta trots flera roliga möten med vänner.


Jävla skitmåndag

Vem har tagit mitt skattekort? JAG BEHÖVER DET NUUUU. Åååh, det här är en sådan där dag som bara skulle kunna få ta slut. Helst före jag ens hade stigit upp imorse. Allt har varit fel och dåligt. Jävla skitmåndag.

Spikmatta

image234En halvtimme sedan senaste inlägget, och under den halvtimmen har jag hunnit testa en ny grej! Jag har nämligen (äntligen) vågat ligga på mammas spikmatta. Det gjorde inte så farligt ont som folk har sagt, men det blev heller aldrig sådär härligt skönt efter en stund som jag också har hört. Jag tror helt enkelt att jag får ge spikmatten en chans till för att kunna bedömma den ärligt. Fast det får bli en annan dag, när min rygg inte smärtar och är röd längre...

Adidas löpträning

Nu har jag skrivit klart filmanalysen om Trainspotting. Dessutom är den på engelska... Pust, jobbigt var det, men nu har jag den gjord i alla fall!

Jag har dessutom registrerat mig på adidas sida för att få lite extra pepp att komma igång med att springa. Upplägget verkar superbra, först får man göra ett test på vilken löpartyp man är och utgående från det gör man upp ett program med anpassade löpträningar till ens löpartyp. Superbra idé! Från och med nästa vecka kör jag igång och jag lovar att rapportera om det funkar. Är du sugen på att försöka komma igång själv? Klicka här och följ instruktionerna.

Söndag

Idag är det en söndag. Jag är inte alls speciellt pepp inför dagen. A har åkt iväg på kryssning med alla abiturienter, jag har bäddat rent i sängen och jag har varit social med min familj. Det är vad jag har gjort hittills. Resterande tiden av dagen ska jag; hämta mina rena kläder och sätta in dem i garderoben, kolla på skor på DinSko.se, måla naglarna härligt rosa, läsa Harry Potter (jag vill få slut på den j*vla boken någon gång) och kolla på film. Dock vet jag inte vad mera som ska hittas på. Jag önskar att det var fint väder så att jag kunde gå en långpromenad med musik i öronen, men det är inte lika kul när det snöar...

Vad gör du för att överleva söndagsdeppen?

Imorgon ska jag vara stödperson för första gången, det ska bli otroligt roligt, men jag är nervös. Tänk om jag inte klarar av det?

Schlager

Melodifestivalenrapport: Nordman och Sibel till andra chansen. Perelli och Linda till finalen. Mitt hjärta slog för Nordmans låt, den hade lite eftertanke. Men jag var inte helt emot Linda eller Perellis låtar heller. Helt okej deltävling, ingen låt var förskräcklig. Kläderna dock...

Finalisterna i finska melodifestivalen blev ett rockband med långhåriga killar, ingen hit.

Schlager

Åh, idag har vi sjungit karaoke i flera timmar. Systrarna Lindfors. Vi gör det hellre än bra, men vi har i alla fall kul!

Snart kommer A och hämtar mig, jag längtar efter att få höra allt om karonkan. Ikväll blir det melodifestivalen, jag har dålig koll på vilka artister som ska vara med, men en sak är säker; Nordman for the win!

Drömklänning

Jag sov RIKTIGT gott i mitt nymöblerade rum. Faktum är att jag inte kan komma på när jag senast sov så här bra. Dock drömde jag en hemsk dröm och vaknade gråtandes en gång i natt.

Snart är vi (familjen) på väg till mormor och morfar på födelsedagskaffe. Min styvpappa fyllde nämligen 45 i tisdags.

Jag blev förälskad i
den här klänningen som Engla bloggade om. Den är en dröm!