En lång, men rolig, dag!

Gårdagen var en lång och rolig festdag. Vi började som planerat i Kista och gick på deras två studentpubar. Därifrån åkte vi med den finska bussen (det fanns bussar med olika teman som gick mellan ställena) till Södertörns studentpub. Sedan var det meningen att vi skulle hinna till Haninge, men på grund av trafiken hanns det aldrig med. Istället bar det av vidare till Stockholms universitet där tre olika pubar hade öppet (bland annat vår pub - juridiska föreningen). Däremellan åkte vi iväg en sväng till Medicinska föreningens pub. Sedan avslutade vi kvällen med att gå till de öppna pubarna på KTH, med Nymbles slutfest som den absoluta slutdestinationen.

Jag hade riktigt roligt under dagen och det var himla avkopplande att sitta i solen med härliga människor och att dessutom åka runt till olika studentpubar och se skillnaderna och likheterna. Fördelen med att börja tidigt på dagen är att man gott och väl kan åka hem någorlunda tidigt, utan att det känns som att festkvällen blev för kort. Så vi har hunnit få en hel del sömn i natt och är inte så farligt trötta - trots att vi faktiskt festade i ganska exakt 12 timmar igår! Jisses, det är lång tid.

Valborgspubrundan - NU KÖR VI!

Alla dagar går i full fart - det är ju nästan så att jag inte hinner med att blogga! Haha. Nu sitter jag med en ansiktsmask på mig och ska snart göra mig fin (slitstarka kläder och bekväma skor, dagen är lång!) inför Valborgspubrundan. Vi startar i Kista, sedan ska vi via Haninge och Södertörn innan det är dags att åka med bussarna till såväl Medicinska Föreningen som Stockholms Universitet. Sist är det dags för studentpubarna på KTH och kvällen avslutas på Nymble ikväll.

Valborgspubrundan är alltså en pubrunda där de allra flesta studentpubar i Stockholm håller öppet och det går bussar mellan pubarna, så att man ska hinna med alla på en och samma dag. Klockan 12 startar det och klockan 03 inatt är det dags att ta sig hem igen. Förmodligen aningen berusad och med massor av energi av att ha träffat hur många nya människor som helst!

Nu kör vi!

Snart är det slut

Torsdag, redan. När man har inlett veckan med lite ledighet, då blir veckan helt plötsligt så otroligt kort. Fascinerande egentligen, hur kroppen har en tendens att bara räkna skol-/arbetsdagar som "riktiga" dagar. Medan all ledighet bara är tid som passerar.

Den här torsdagen ska jag ägna mig åt att löpträna, plugga, gå på möte och ikväll gå på ett event med Hammarskiöld advokatbyrå på Juristernas Hus. Egentligen borde det väl ha varit en större dos av den där pluggdelen, och lite mindre allt annat, men man kan ju inte göra allting på en och samma gång heller. Så plugget får vänta lite. Som vanligt.

Törnrosa

Efter att ha rivstartat livet igen efter påsklovet är jag helt utmattad. Faktum är att jag somnade en sväng på soffan för ett tag sedan. Nu ska jag bara hålla mig vaken tills jag kan gå och lägga mig på riktigt. Om sisådär 50 minuter.

Nu kör vi igång igen

Efter 6 dagar ledigt var det förhållandevis enkelt att stiga upp klockan 7 imorse. Om det var för att jag hunnit vila ut under lovet eller om det var en kombination av den nya väckarklockan (som blir gradvis ljusare) och det vackra vädret, det vet jag inte. Men skönt var det att det inte blev en plågsam tvångsuppstigning. Nu ska jag klä på mig och snart sticka iväg. Först till ungdomsmottagningen för att förnya mitt recept på minipiller och sedan till skolan för seminarium. Därefter ska jag till Mobilbyrån och lämna in min telefon för reparation. För att sedan ge mig hem en sväng, innan det är dags att gå till Juristernas Hus och hålla informationsmöte om internationella fadderiet. Ikväll tänkte jag hinna plugga lite också. Mjukstart av livet efter påskledigheten? Nja, det är inget för mig.

Administratör

Idag blev det visst en sådan där fixardag. Ni vet, en sådan dag när man helt plötsligt hittar en massa tråkiga saker man bara samlat på hög. Så idag har jag betat av lite "administrativa" saker, och planerat in några saker imorgon som jag måste fysiskt förflytta mig för att kunna göra (t.ex. att lämna in telefonen för reparation...).

Två poisitiva saker som hänt idag dock;
1. Vi har hittat ett par som vill hyra vår lägenhet i andra hand under sommaren (vilket alltså innebär att vi "sparar" totalt cirka 17 000 SEK i hyreskostnader under sommaren). Nu ska bara allt fixande och trixande med det slutföras också, men det är inget problem.
2. Idag kom skattedeklarationen, som jag fasat eftersom jag varit helt säker på att det skulle bli att betala kvarskatt (restskatt) för min del - men till min lycka får jag skatteåterbäring istället (21 euro... Haha!). Ska dock deklarera så att jag får "ålandstillägget", vilket ger några slantar ytterligare i återbäring.

Allt som har att göra med att man helt plötsligt har/får mer pengar än vad man trott är positiva nyheter!

Snart slut på det roliga

Dagens planer? Strax ska jag dra ut och springa. Därefter laga lunch till min familj, som mellanlandar här någon timme på väg hem från London. När de åkt vidare blir det att hugga tag i lite skolarbete. Känns som en helt okej dag. Imorgon är det skola igen.

Nästan bara ledigt

När alla andras påsklov har tagit slut, ja då fortsätter mitt en dag till. Ingen skola imorgon heller, så jag tänker njuta till fullo en dag till! Hihi. Sedan är jag skolfri på torsdag också. Ibland känns livet lyxigt!

Grillpremiär!

Snart är det dags att grilla med några vänner - härligt! Det blir grillpremiär för Adam och mig. I skrivande stund håller Adam på och monterar ihop en grill, för inte trodde ni väl för en sekund att vi skulle nöja oss med engångsgrill? Nepp, ska det vara så ska det vara. Att vi sedan ska gå och dra med oss hela grillen några hundra meter bort, för att grilla, det är ett senare problem.

Konsert - Miss Li

Konserten igår var magiskt bra. Bandet var så otroligt duktiga på sitt, Miss Li var så otroligt duktig på att sjunga och tillsammans blev de den perfekta mixen. Låtarna var, så klart, lika bra som (eller kanske till och med lite bättre än) på Spotify. Vi stod allra längst fram vid scenen, så det här var nog den första konserten i hela mitt liv som jag har sett allt som händer på scen - normalt brukar jag ha lite problem med alla långa personer... Haha. Nu ska jag leva vidare och varje gång jag hör Miss Li (fler gånger om dagen alltså), ska jag tänka tillbaka på det här fina minnet. Konserten.

Jag tog några, ganska värdelösa, bilder igår (fokuserade på att lyssna på konserten, inte att dokumentera den i fotografier). Visar kanske några senare!

Efter att ha sprungit 5 km är det skönt at...

mms_img36363 (MMS)

Efter att ha sprungit 5 km är det skönt att hämta andan på en filt i solen. Att den här dagen kan bli påsklovets bästa, det tvivlar jag inte för en sekund på! Jag menar, först lyxig frukost (med såväl ägg som memma), sedan en löptur i strålande sol. Därefter ligga och sola med en bra bok i handen och ikväll avrundas dagen med konsert av min favoritartist. Livet är allt bra härligt!


Favorit


Miss Li med låten Oh Boy, live i Allsång på Skansen.

Ikväll är det vi som ser henne live!

Det här är livet

Igår var det en riktigt skön ledig dag, med såväl effektivitet som lugnt mys.

Först planterade jag om blommor.

Sedan tvättade vi fönster (för första gången sedan vi flyttade hit för ett år sedan...).


Efter det fixade jag påskbuffé, som jag bjöd Adam på.

När jag skapade menyn kom barnet i mig fram igen,
därav utformningen som kanske inte känns så vuxen.


Adam fick en påskpresent av mig, som tack för att han är han.


Det här kära svenskar, det är memma.
Det äter man till efterrätt på påsken (med grädde och socker).
Det är gott, men det får troligen er svenskar att ytterligare
tycka att vi från Finland är lite märkliga.

Kvällen spenderade vi sedan på en filt ute i solen, vilket ni kunde se i förra inlägget. Nu ska vi återigen packa ihop lite saker och bege oss ut i solen. Ljuvligt!

Sämre påsklov kan man ha!

mms_img31948 (MMS)

Sämre påsklov kan man ha!


Ledigheten, vilken lyx!

Igår var det en riktigt skön dag. Först inledde jag dagen med att plugga lite straffrätt, därefter blev det träning tillsammans med Adam, efter det tog vi en filt och kaffe med oss och gick ut och lade oss i solen. Efter middagen kollade vi på film (Saw 6). Lyxigt det känns att vara lite ledig och bara göra det vi känner för!

Idag står tvätt och lite plugg på mitt schema. Och sedan tänker Adam och jag äta en variant av påskmiddag ikväll. Kanske inte den rätta dagen (vilken är ens den "riktiga" dagen för påskmiddag?), men den dagen som passar oss bäst.

Åh, vad jag älskar att ha lite extratid att disponera hur jag själv vill! Till exempel håller jag på och läser en bra deckare, som jag absolut kan tänka mig att umgås med lite mera idag...

PÅSKLOV!

Det optimala sättet att inleda påsklovet på: vakna utvilad, stiga upp och tänka att man har vaknat innan lördagstidningen landat, konstatera att lördagstidningen inte kommer förens om två dagar (om den ens kommer den här veckan?), kolla temperaturen och glädjas åt att det redan är 13 grader varmt ute.

Det här blir nog en bra dag!

Under påsken har Adam och jag fått låna ma...

mms_img49842 (MMS)

Under påsken har Adam och jag fått låna mammas bil. Då kan man storhandla! En tripp till IKEA står eventuellt också på påskplaneringen!


Från alla andra with lööv

Färgglada shotglas.

Handkräm från Mary Kay.


Boken Geim av Anders De La Motte.


Alvar Aalto-designad Iittala-skål.
För att inte glömma bort den finska delen av mig själv?


Osthyvel, i plast! Jag är helt fascinerad över att den fungerar (bättre än de flesta andra i metall).


Födelsedagskort från Adams familj, Adam, mamma med familj och Adams farmor.

Presenterna på bilderna ovan kommer från mamma med familj (TUSEN TACK!!). Och korten får representera de ekonomiska bidragen jag fått från mamma och Mika, pappa och Susanne, mormor och morfar, farmor och Lasse, Agneta och Owe samt Ragnhild. Jag är otroligt tacksam över att studentekonomin för ett ögonblick ger sken av att inte vara en studentekonomi! ♥

Bara att kryssa av från att-göra-listan!


Ungefär så här ser min promemoria ut...

Nu är min PM klar! Imorgon ska jag dels lämna in den i pappersformat och dels skicka in den per mail. Skönt att ha den ur världen. Så resten av våren har jag bara att ta mig igenom kurslitteraturen lagom innan tentan den första juni. Det känns nästan som en befrielse, trots att jag har många, många sidor kurslitteratur att ta mig igenom.

Det här firar vi med lax till middag och tårta från igår till efterrätt!

Från Adam with lööv

Maffiga hörlurar från Philips.

Väckarklocka som gradvis blir ljusare, så att man vaknar till ett ljust rum varje dag!

Jag kunde inte vara lyckligare - Adam har lyckats pricka in två saker som jag önskat mig länge, men som jag inte har unnat mig själv. Utan att jag ens har sagt att jag önskar mig dem! Eller jag har i alla fall inte sagt det på senaste tiden... Hörlurarna fick följa med ut på löpturen idag och jag kan meddela er att ljudet är perfekt och att jag utan problem kunde rusa fram i spåret med låtar som I've got 99 problems (but a bitch ain't one) dunkandes i lurarna. Väckarklockan kommer invigas imorgon!

Effektiviteten själv.

Förra veckan var jag upptagen med att tentaplugga som en tok. Första halvan av den här veckan har jag varit/är jag upptagen med att skriva PM och att fylla år (och njuta av detta). Så ibland känns det som att jag inte riktigt hinner med resten av livet, inte så bra som jag skulle vilja hinna alla gånger. Men sedan har jag en morgon som den här, så effektiv att det knappt går att tro. Jag fyrar iväg mail på löpande band, jag skriver ut viktiga dokument, jag gör anteckningar om saker jag inte får glömma att göra senare (t.ex. blogginlägg jag ska skriva!), jag planerar dagens träning, jag kollar Facebook och jag finslipar min PM mentalt.

Nu gäller det bara att finslipa min PM på riktigt också. Och att ta mig ut på en löprunda. Sedan är jag faktiskt rätt nöjd med den här dagen!

Lite mer genomtänkt

Så var födelsedagen avklarad. Jag ägnade mest hela dagen åt att läsa - och le - åt alla grattishälsningar som trillade in från lite olika håll. Numera är det ju standard att skriva grattis på Facebook till dagens födelsedagsbarn, vilket ofta kan ske slentrianmässigt. Men sedan finns det några guldkorn som väljer att författa en lite mer genomtänkt grattishälsning. Här kommer mina två favoriter från igår!

Fredrik som på ett snyggt sätt fick in både gratulationer och beklaganden.


Caroline som med lite smicker fick mig att bli alldeles lycklig av gratulationen!

Med detta absolut inte sagt att jag inte uppskattade alla andra som tog sig tid att önska mig grattis - jag uppskattar det med till hundra procent! Jag ville bara visa hur en grattishälsning kan se ut.

Fler inlägg om min födelsedag kommer under dagen (man måste ju dra ut på det så att man får suga på karamellen så länge som möjligt)...

Ligger i sängen och väntar. Hör att Adam h...

Ligger i sängen och väntar. Hör att Adam håller på och fixar med något i köket. Varför blir inte tålamodet bättre och den barnsliga förtjusningen över min egna födelsedag mildare, nu när jag ju ändå blivit ett år äldre?


Söndagen den 17 april

Idag, 17 april, är det valdag i Finland. Riksdagsval. Viktigt val.

Glöm nu, snälla ni, inte bort att rösta i det finska riksdagsvalet idag!

"Ledig"

Klockan är 12 och min PM är så gott som klar. Det är klart det finns en del finslipningar att göra, men dessa tar jag itu med på tisdageftermiddag. Nu blir det träning, städning och annat kul jag får för mig att göra.

Söndag...

... PM-skrivarsöndag. Som tur är ska texten vara väldigt begränsad (max 2 sidor), så jag har faktiskt ganska goda chanser att skriva klart den idag - även fast deadline är först på onsdag. Det vore ju en bra födelsedagspresent till mig själv (bland alla andra); en färdigskriven PM. Andra födelsedagspresenter till mig själv: En välskriven tenta (gjorde jag i torsdags), nya löparskor (köper jag imorgon) och en ny läderjacka (borde landa hos posten imorgon).

Allt man kan önska sig

Gårdagskvällen innebar påskäggsletning, grillning, brännboll, cava och öl. Inte illa! Att Adam och jag dessutom var hemma innan 22 var ju rent av bara en lyx! Orsaken till att vi gick hem så tidigt? Väckarklockan ringde 06:45 imorse för att skicka iväg Adam till Åland. Själv somnade jag om någon timme till... Hur som helst var det härligt att kunna sitta utomhus och umgås, äntligen. Och det var skönt att komma hem tidigt, för då är man ju inte ens trött dagen efter.

Och trött har jag inte tid att vara heller, för den här helgen intensivskriver jag min PM - som faktiskt visat sig vara riktigt intressant! Jag ♥ EU-(straff)rätt!

Freeeeedag

Idag är det fredag och strålande sol. Senare i eftermiddag ska jag på påskjakt med brännboll och grillning som ordnas av Adams utbildning (eller något liknande). Det ska bli roligt! Före det ska jag dock hinna börja läsa in på inför PM-skrivandet och så ska jag hinna med möte om Londonresan. Det här blir nog en bra fredag!

Plötsligt ser man det

När tentan är avklarad lyfts ett ton (kurslitteratur) från ens axlar - kan vara att man tömmer ur huvudet, slänger bort den där informationen som man enbart lärt sig ifall att det skulle efterfrågas på tentan (men man sparar så klart det viktiga!) - och då orkar man lyfta huvudet och man kan kolla sig omkring. Det var då jag såg det. Diskberget. Oredan. Smutstvätten. Dammet. Missförstå mig inte nu, det är inte så att Adam inte hjälper till här hemma, men det är så att det är jag som måste uppmärksamma misären för att något ska bli gjort. Min toleransnivå är långt mycket lägre än vad Adams är, så att säga. Alltså har det (i mina ögon) blivit väldigt smutsigt och stökigt här hemma de senaste (tentaplugg)dagarna.

Men nu, nu är diskberget borttrollat (och i ärlighetens namn så var det faktiskt min tur att diska, varannan gång lyder devisen i vårt hushåll). En tvättmaskin snurrar snart igång. Sakta men säkert får jag tillbaka saker till dess rätta platser. Jag kan andas ut - vår lägenhet är snart återigen ett hem. Så livsviktigt för mig, så oviktigt för andra. Tänk hur olika det kan vara.

Tjohoo!

Nu är tentan skriven och det kändes riktigt bra! Just nu är jag så lycklig att jag väljer att ignorera alla eventuella tankar på vad jag kan ha gjort fel på tentan och så vidare. Nu blir det lunch och därefter en välförtjänt joggingtur. Sedan ska jag hugga tag i PM-skrivandet!

Nu är det nästan över

Idag gäller det - idag är dagen jag ska lämna fastighetsrätten bakom mig. För jag vägrar blanka (det vill säga att lämna in tentaomslaget, men inga svar) eller skriva så dåligt att jag inte blir godkänd. Klockan 14 idag är jag klar med fastighetsrätten - Wihuu! Jag gläder mig i förväg, precis som jag lärt mig av ett bra citat. Ska se om jag hittar det!

Än det ena, än det andra

Okej, idag är det sista rycket inför morgondagens tenta. Och inte nog med att det här är dagen jag ska se till att trycka in all den fakta jag tidigare missat, utan dessutom ska jag "plugga" för att skriva ett prov på STAD-utbildningen idag. Det handlar alltså om ansvarsfull alkoholservering, så det är ingen risk att jag börjar blanda ihop det med fastighetsrätten. Och sedan från 15 till 21 är jag förhindrad att plugga på morgondagens tent i fastighetsrätt, eftersom jag då befinner mig på ovannämnda STAD-utbildning. Det gäller att sätta fart nu då!

Mango - troligtvis den godaste frukten i v...

mms_img26119 (MMS)

Mango - troligtvis den godaste frukten i världen.


Fokus?!

Idag går det trögare än trögast att plugga. Suck! Jag längtar så tills den här tentan är skriven och förpassad till historien. Inte ens bra musik får mig att fokusera. Hjälp mig, hur ska jag hitta fokus nu igen för att hålla ut de två sista dagarna?

Det är bara att bita ihop - snart är det över!


Jag ♥ fastighetsrätten - eller så inte.

Då var det återigen dags att sparka igång en intensiv pluggdag.

Bestämde mig för att samla ihop pluggmater...

mms_img22202 (MMS)

Bestämde mig för att samla ihop pluggmaterialet i en hög och kunde snabbt konstatera att det blev en rätt rejäl hög. Det ska bli skönt när tentan är avklarad och böckerna kan säljas!


Positivism

Okej då, jag har fuskat och suttit lite framför datorn idag.

Datortiden är faktiskt förtjänad just nu, tack vare att plugget flyter på riktigt bra idag. Min hjärna suger åt sig all information och strukturerar upp den i passliga avdelningar. Ska min hjärna vara så här samarbetsvillig så kommer inte tentan på torsdag vara något som helst problem!

Och dessutom har middagen i helgen tyvärr fått ställas in - vilket istället fört med sig den positiva effekten att jag har fem hela dagar på mig att skriva en suverän PM. Det här blir nog bra det, ska ni se!

Förbud

Nu blir det datorförbud för mig själv resten av dagen. Givetvis läser jag mailen som jag ju får till mobilen, men jag kommer inte sitta och surfa på facebook och bloggar. Istället ska jag plugga, plugga, plugga!

Ännu lite mera om längtan

Det är viktigt att ha saker att längta till när man sitter nedgrävd under allt skolarbete.

Just nu längtar jag efter lite senare idag då Adam kommer hem, torsdag då tentan är skriven, senare sama dag då jag ska köpa nya löparskor, fredag då det är påskjakt med brännboll och grillning tillsammans med Adams utbildning, lördag då vi får middagsgäster, nästa måndag då jag fyller 21 år, nästa onsdag då min PM är inlämnad, nästa lördag då Adam och jag ska på Miss Li-konsert, 25 maj då jag ska springa vårruset med ett härligt tjejgäng, första juni då straffrättstentan är skriven, fjärde juni då vi åker på den efterlängtade studieresan till London och sedan hela den långa, varma och sköna sommaren! ♥

Det roligaste hittills idag

Stavningsförslag enligt Facebook.
Istället för "fastighetsbildningslag" kanske jag menade att skriva "verklighetsfrämmande"?
Ja, varför inte? Ibland känns lagar ganska verklighetsfrämmande.

Längtan

Om några timmar kommer min älskade sambo hem från några dagars festande i Linköping. Jag längtar! I övrigt pluggar jag dygnet runt just nu och kommer så fortsätta ända fram till påsken.

Dansa, fastän

Ikväll sittdansar jag till den här låten medan jag låter fastighetsrätten sjunka in i min hjärna.

Det här är min samling läppbalsam som jag ...

mms_img48827 (MMS)

Det här är min samling läppbalsam som jag har vid soffan. Vad säger det här om mig? Att jag sitter (allt för) ofta i soffan eller att jag har ett sjukligt läppbalsamberoende på gång här?


Ingen partyprinsessa direkt

Fredagskvällen spenderade jag först med Unga Moderater-möte och sedan med fredagsunderhållning på TVn tillsammans med familjen. Lördagskvällen spenderar jag med lagboken (inte som huvudkudde - utan meningen är att jag ska lära mig något av det som står i den). Tack och lov för nästa helg - då vi får finbesök av två olika par och ska ställa till med middag för allihopa! (Och jag ska intensivskriva PM samtidigt...)

Gårdagens politiska avtryck

Här kommer lite dokumentation från gårdagens ungdomspolitiska debatt och annat övrigt politiskt arbete jag hann med.

Radioklipp.
Tidningsartikel.
Blogginlägg.
Videoklipp.
Videoklipp.

Nu tänker jag återvända till Stockholm och fokusera på juridiken ett tag.

Den Moderata Julia

Nu befinner jag mig på åländsk mark. Närmare bestämt sittandes i min överdimensionerade säng i barndomshemmet (jag ska se om jag kan få till en illustrerande bild senare). Jag håller som bäst på och förbereder mig inför den här dagen. En dag som kommer präglas av politiskt engagemang. För faktum är att jag tagit mig över havet (med en gungande färja) enbart för att utföra lite politiskt arbete.

Först ska jag ta mig till
Moderaterna på Ålands partikansli för att spela in en filmsnutt till hemsidan. Sedan ska jag ladda upp inför den ungdomspolitiska debatten (där jag ska möta fem killar från de andra ungdomspartierna) som går av stapeln 14:00 idag. Efter det hinner jag andas några andetag innan det är hög tid att för andra gången idag bege mig till Moderaternas partikansli - den här gången för möte med Unga Moderater.

Ikväll tänker jag umgås med familjen, för att sedan imorgon ta första bästa färja hem till Stockholm och skolböckerna.

Lugna, djupa andetag

Det är sällan jag låter mig själv bli stressad. Alltså stressad på ett sådant sätt att hjärtat rusar, händerna skakar och tankarna snurrar i ett virrvarr. Men just nu är det lite för mycket på en och samma gång. Jag vet inte vad jag ska göra först - så jag gör lite av allting och inget blir egentligen gjort. Typiskt!

Nåja, senare idag sitter jag på en färja och då kan jag inte göra så mycket annat än bara sitta där och plugga. Så fram till dess får jag göra allt det som jag bara kan göra här hemma i lägenheten innan jag åker. Till exempel att packa... Vad har man på sig på en ungdomspolitisk debatt? Man vill ju inte vara för strikt och tråkig, men inte heller allt för vardaglig. Hm.

Stormvindar - nej tack!

Att sitta och äta frukost samtidigt som de på radion berättar att det kommer blåsa stormbyar idag när man vet att man några timmar senare ska sitta på en färja, är kanske inte det bästa sättet att börja en dag på.

Gör det du med!

Så har jag då lagt min röst i den här omgången av Riksdagsvalet i Finland. Som jag skrivit tidigare gick min röst till Moderaterna på Ålands ena kandidat, nämligen Johan Ehn (nummer fyra!). Nu gäller det bara att hålla tummarna att fler tänker som jag och att ålänningarnas födelsedagspresent till mig blir att de har röstat fram Johan som vår representant i riksdagen. (Jag fyller alltså år dagen efter valdagen - så resultatet borde väl komma då, som en födelsedagspresent till mig?)

På fredag ska jag delta i en ungdomspolitisk debatt i en åländsk gymnasieskola, med förhoppning om att jag kan få någon av ungdomarna i salen att inse att politik är samhället runt oss. Politik är luften vi andas. Politik är skolan vi går i, jobbet vi har och fritidssysslorna vi älskar. Och vem vill inte få till en förändring av något runt om oss?

Kan jag få beställa lite tid, tack?

Onsdag, snart har halva den här veckan gått. Och i mitt stilla (okej då, inte så jättestilla) sinne funderar jag, vart tar tiden vägen? Förmiddagen idag ägnar jag åt att plugga fastighetsrätt. Sedan blir det lunchmöte om Folkbanquetten vi håller på och arrangerar. Efter det är det dags för seminarium. För att direkt därifrån åka till Finlands ambassad och rösta i riksdagsvalet! Ikväll ska jag hinna träna och plugga (lite till).

Jag måste erkänna att jag gillar att ha fullt upp - men så här nära tentan känns det som att jag helst skulle stänga in mig med böckerna och plugga dygnet runt. Men livet går inte att pausa bara för att en tenta stundar!

Till och med intressant

Tänkte bara säga att jag lever! STAD-utbildningen om ansvarsfull alkoholservering var intressant och det gick snabbt trots att det höll på från 15 till 21. Nästa onsdag fortsätter (och avslutas) det.

Nu ska jag gå och lägga mig, så att jag är utvilad inför ännu en fullspäckad dag imorgon. God natt alla!

Från det ena till det andra

Full fart idag! Strax ska jag iväg till skolan. Sedan blir det möte på Juristernas Hus och efter det ska jag till Studentpalatset för att gå STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem)-utbildning. Den håller på mellan 15 och 21, så jag är hemma lagom till läggdags. Kanske kan få till en del mobilblogg under dagen, har nämligen hört ryktas att STAD-utbildningen inte är den allra mest spännande (men man måste ha gått den för att få vara ansvarig på fester på Juristernas Hus)... 

Ha en bra dag så länge!

Mitt i tentapluggandet kom jag på att jag ...

mms_img55774 (MMS)

Mitt i tentapluggandet kom jag på att jag fyller 21 om exakt två veckor. Eftersom jag är barnsligt förtjust i min egen födelsedag kände jag genast hur pluggandet blev roligare. Min födelsedagspresent till mig själv får nog bli en välskriven tenta. Låter inte det som en vuxen present till sig själv?


10 dagar till tentan i fastighetsrätt. Då ...

mms_img43112 (MMS)

10 dagar till tentan i fastighetsrätt. Då ser det ut så här hemma hos oss och på bloggen ekar det ödsligt tomt. Jag ber om ursäkt för detta, men kan trösta er med att det i framtiden kan vara positivt (för er) att jag kan något om fastighetsrätt. Då kan jag ju eventuellt bjuda på lite goda råd inför stundande fastighetsköp/-försäljning!


Gäsp!

Jag är otroligt beroende av min sömn, och med två lite väl korta nätter ligger energin ungefär på noll. Jag återkommer med lite mer fantasifulla inlägg imorgon, när jag (förhoppningsvis) sovit en hel natt och är pigg och utvilad.

God mat i mängder

Igår kväll var vi alltså hem till Sandra och Marcus på en urmysig middag. Det serverades räk- och blomkålssoppa (förrätt), baconinlindad fläskfilé (varmrätt) och citronmarängpaj (efterrätt). Riktigt smarrigt! Trots det trevliga sällskapet blev det ändå en rätt tidig kväll. Eller tidig och tidig, vi var hemma runt halv två (en timmes transporttid). Hur som helst var det en bra kväll och jag kom dessutom hem med två klädesplagg extra! Sandra hade rensat ur sin garderob och med mig hem fick jag ett linne och en kjol - trevligt!

Idag har vi lyxat till det med våffelfrukost (hallå kolhydratschock för min kropp, som annar är van att vara utan) och många, många avsnitt Big Bang Theory. Just nu laddar vi båda upp för kvällen bravader. Adam ska på sittning och jag ska jobba på en pub på Juristernas Hus. Så jag tror att den ena av oss kommer ha betydligt roligare än den andra... Med det inte sagt att jag tror det kommer bli tråkigt att jobba, men det förlorar ju faktiskt lätt i en fight mellan fest eller jobb.

Städa, städa - varje fredag (och så varje jul!)

Då har jag vaknat till liv lite grann. Jag har nu vikt in rentvätt i skåpen, tvättat en maskin och hängt upp detta, dammsugit, bäddat rent och plockat undan saker. Nu ska jag äta lunch och sen diska efter det. Sedan kanske jag kan hitta lite energi/motivation till att plugga!

Energin, var är du?

Är lite ur form idag. Har legat en timme på spikmattan i förhoppning om att den energi jag alltid brukar ha ska komma tillbaka. Men nepp, än så länge är jag ganska trött och seg. Tror jag ska tvinga igång min kropp med lite aktivering. Så först blir det att städa lite och sedan några styrkeövningar här hemma. Då kanske kroppen kickar igång? Skulle nämligen verkligen behöva plugga några timmar idag. Ikväll är vi bortbjudna på middag, så tills dess behöver jag i alla fall ha fått lite energi tillbaka!