Sol, plugg och vänner!


Tre representativa bilder från de senaste dagarna.

De senaste dagarna har jag mestadels ägnat mig åt att lapa sol, plugga, kolla på Eurovision Song Contest och umgås med vänner. Solandet har jag fått så mycket av att huden nu flagnar på mina axlar och jag är rädd för att ryggen snart går samma öde till mötes. Pluggandet är jag riktigt trött på nu, men jag försöker bita ihop den här sista veckan för att förhoppningsvis klara associationsrättstentan med någorlunda bra resultat. Det som har varit helt klart bäst med de senaste dagarna är alltså att umgås med mina vänner, speciellt med tanke på att jag knappt kommer se dem under hela sommaren. Det är helt klart den största nackdelen med att byta stad (och land!) för sommarmånaderna.

Den kommande veckan kommer bestå av att plugga, skriva tenta, packa inför såväl resan till Kroatien som sommaren på Åland och att städa lägenheten. Min styvpappa (som jobbar i Stockholm) kommer bo i vår lägenhet under sommaren och då vill vi ju helst lämna lägenheten i så snyggt skick som möjligt! Förövrigt är lösningen med att hyra ut lägenheten till sin styvpappa helt optimal. Dels behöver vi inte oroa oss för att ha våra saker framme i lägenheten och dels åker han till Åland alla helger vilket ju ger oss möjligheten att komma hit till Stockholm ifall vi behöver andas lite storstadsluft emellanåt under sommaren. Perfekt!

Nu ska jag återgå till skolböckerna en stund igen. Sedan blir det middag och ikväll hoppas jag på att Adam är lika sugen som jag på att kolla på film. Jag har två filmer hemma just nu (hyrda från
Lovefilm.se) som jag vill hinna se innan sommaren kommer, The Help (Niceville) och Huvudjägarna.

LCHF-cupcakes med cappuccinofrosting!


Otroligt goda! Nu finns det bara två kvar...

Igår fick jag plötsligt lust att baka något och eftersom jag äter enligt LCHF så föll valet på ett LCHF-recept. Jag bakade löjligt enkla cupcakes med cappuccinofrosting!
HÄR hittar du receptet och om du inte har sötningsmedel hemma kan du givetvis använda vanligt socker istället (förutsatt att du inte vill ha dem LCHF alltså).

En vecka är ingenting


Hotell Waterman Supetrus Resort, på den kroatiska ön Brac.

Om en vecka är Adam och jag i Kroatien! Jag längtar som bara den, samtidigt som det känns lite overkligt att resan som vi bokade i början av mars nu äntligen är här. Tankar som snurrar i mitt huvud just nu är vilka böcker jag ska ta med och om jag ska räkna med att jag läser en pocketbok per dag, eller om jag kommer hinna läsa mer än så. Fast tankarna i mitt huvud borde kretsa kring associationsrätten, för den ska jag tenta på fredag - innan jag kan gå in i semestermood.

Osäker på om detta lyckas (försöker mms:a ...

20120523_102424 (MMS)

Osäker på om detta lyckas (försöker mms:a flera bilder till ett och samma blogginlägg), men om det går vägen så får ni här se omgivningen runt dagens studieplats. Har shorts och linne på mig och njuuuuter. Hoppas att ni också har fint väder och möjlighet att vara ute!


Kloka ord!

20120522_093933 (MMS)

Kloka ord!


Esprit, Karayan Sandal


På väg hem till mig, från
Brandos.se.

Jag ser framför mig många långa sommardagar och -nätter tillsammans. Först i Kroatien, sedan på Åland och med lite tur hinner vi även ta en svängom i Stockholm när hösten närmar sig.

Förutsatt att de passar alltså.

Mera ledighet, tack!


Jag har haft världens bästa långhelg. Eller i alla fall världens bästa med tanke på att jag ändå pluggat en hel del de senaste dagarna. Förra veckan inledde jag med att få ha min lillasyster Frida på besök. Det var så härligt att umgås med henne dygnet runt i några dagar. Vi slappade framför TVn, vi vandrade runt på stan, vi fikade, vi gick på bio och vi promenerade här på Norra Djurgården. Sedan kom alltså långhelgen, som alltså bestått till stor del av plugg. Strålande sol och plugg. Under ledigheten har jag hunnit sitta ute i så många timmar att mina armar och axlar nu är ilsket röda. Jag har gått på teater/show på Orionteatern med Adam. Vi har grillat med några kompisar. Vi har kollat på film och tv-serier. Och vi har ätit god mat nästan jämt. Ljuvligt!

Nu inleder vi slutspurten på terminen. Därför ska jag snart gå ut i solen igen (eventuellt går jag till ICA och ser om de har någon solkräm till salu) och sätta mig med mina skolböcker. Det bästa sättet att plugga är ju när man kan sitta ute i solen med en termosmugg fylld av gott kaffe, så att de tråkiga böckerna känns lite mer uthärdliga.

Och dessutom kan jag glädja mig med att detta bara är en försmak av resan till Kroatien. Där kommer det vara sol och varmt med badvänligt vatten. Och ledigt! Då ska jag läsa skönlitteratur.


Skägget, 1 månad


Sambon, en månad utan rakhyveln. Och efter några timmar ute i solen under en fotbollsturnering.

Nu har Adam odlat skägg i en månad och numera är skägget närmare 2 cm långt. Skägget börjar bli ganska mjukt nu, vilket jag (så klart) uppskattar. Det är kul att se att skägget faktiskt går mer och mer mot rött ju längre det blir. Min kapten Rödskägg!

Jag bloggar mycket dåligt nu, jag vet. Myc...

Jag bloggar mycket dåligt nu, jag vet. Mycket beror det på att min nya mobil funkar finfint som substitut för en dator. Men är inte riktigt nöjd med möjligheterna att blogga smidigt från telefonen. Därför undrar jag om ni har förslag på någon bra bloggportal med smidig lösning för bloggning via telefonen (helst som app och inte som sms/internetsida). Tacksam för tips!


Samsung Galaxy Note - bra första intryck!


En fin kartong, alltid ett bra tecken!


Telefonen jämfört med en bläckpenna (telefonen ligger kvar i kartongen här).


Tripp, trapp, trull!
Från vänster: min gamla telefon som är en Sony Ericsson Xperia X10 mini pro, Adams telefon som är en Samsung Galaxy S2 och min nya Samsung Galaxy Note. Adams telefon är ungefär i storlek med en iPhone, så att ni iPhoneanvändare har något att relatera till. Min nya telefon är verkligen STOR.

Idag anlände min nya mobil. Äntligen, skulle jag vilja skriva - men faktum är att det ju faktiskt bara har gått en dag sedan jag beställde telefonen (eloge till
Telefonshoppen.se för den supersnabba leveransen!). Telefonen är precis lika fantastisk som jag hade väntat mig och eftermiddagen har den (tyvärr) stulit från mig. Tänk vad man kan leka länge med en ny pryl.

Jag återkommer senare med en kortare recension när jag har hunnit använda telefonen lite mer. Tillsvidare njuter jag bara av hur stor och fin den är. Första intrycket får i alla fall fullt betyg av mig!

Skägget, vecka 2 ½


Min skäggiga björn.

Nu har det gått drygt 2½ vecka sedan Adam rakade sig och skägget är redan så här långt. Jisses, han kommer ju verkligen ha LÅNGT skägg innan sommaren är slut. Enda fördelen med att skägget nu börjar bli längre är att det inte sticks lika mycket nu.

Ny lur på intåg!


Samsung Galaxy Note (vit), på väg hem till mig.

Jippi! Äntligen är en ny mobiltelefon på väg hem till mig! Från att ha haft en av marknadens minsta smartphones övergår jag snart till marknadens största smartphone. Tvära kast. Jag tror att jag kommer trivas ypperligt tillsammans med den nya telefonen! Nu hoppas jag bara på att Telefonshoppen.se levererar snabbt, så att jag kan stoppa undan min nuvarande Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro.

Efter 8 timmar företagsekonomistudier är d...

mms_img50572 (MMS)

Efter 8 timmar företagsekonomistudier är det skönt med en kvällspromenad i solnedgången. Snart är sommaren här!


Flitig som en myra

Igår sprang jag Sjöjungfruloppet på Åland, tillsammans med min lillasyster Frida. Efter loppet cyklade vi hem igen och jag hann precis med att packa, duscha och äta middag innan det var dags att gå till färjan. Lördagskvällen spenderade jag på Rosella med företagsekonomin framför mig och en massa fulla männsikor runt mig. Kanske inte den optimala pluggmiljön. Idag har jag dock pluggat betydligt mer. Hittills idag har jag pluggat företagsekonomi i sex timmar och min plan är att pluga i (minst) två timmar till. Jag känner dock att hjärnan börjar bli lite seg, så jag ska fylla på med lite kaffe nu för att orka hålla igång. Lite efter nio ikväll kommer Adam hem, så då ska jag passa på och umgås med honom (vi har knappt träffats sedan i tisdags).

På onsdag skriver jag företagsekonomitentan och sedan gäller det att direkt efter börja förbereda mig inför rättegångsspelet i förvaltningsrätt som vi har på fredag. Jag hoppas på att min hjärna fortfarande är ung och pigg, så att den klarar av de tvära kasten mellan ämnena.

Stillsamt liv på Åland

Igår, torsdag, spenderade jag nästan hela dagen tillsammans med min lillasyster Frida. Vi gick ut på hundpromenader tillsammans, vi promenerade utan hunden, vi hämtade ut nummerlappar inför Sjöjungfruloppet som vi ska gå/springa på lördag, vi satt vid varsin dator bredvid varandra... Ja, ni märker - vi gjorde det mesta tillsammans. Men Frida var på yoga en sväng och då passade jag på att klippa gräset (med allergitabletter i kroppen gick det bra).

Idag är planen att plugga företagsekonomi, så att jag förhoppningsvis får den tentan ur världen snart (förra försöket resulterade i att jag inte blev godkänt - frustrerande!). Sedan har vi i familjen tänkt fira morsdag idag, eftersom knappt någon alls är här hemma hos mamma nästa söndag (morsdag är andra söndagen i maj i Finland). Det blir morsdagsmiddag som vi barn kockar. Det blir säkert bra, även om det ännu är lite oklart exakt vad vi ska göra för mat!

Imorgon ska mamma, Fanny, Frida och jag springa/gå Sjöjungfruloppet (antingen 5 eller 10 km) och sedan tror jag att jag eventuellt kastar mig ombord på Rosella och åker hemåt mot Stockholm. Jag skulle behöva hela söndagen som en genuin pluggdag, något som nog är omöjligt om jag är på Åland på söndag.

På Åland

I tisdags, inte långt efter att vi färdigställt vår mysvrå, åkte jag iväg till Åland. Så jag har varit här på ön sedan i tisdagskväll och jag kommer inte åka härifrån före på lördag eller söndag. Igår spenderade jag förmiddagen ute vid vår stuga tillsammans med min mamma och min mormor, vi vårstädade stugan så att den är fräsch igen efter vintern. Efter det gick jag ner till stan med mina småsystrar en sväng. Sedan gick eftermiddagen och kvällen i en rasande fart, utan att jag egentligen fick speciellt mycket gjort. Förutom att umgås med min familj då, det hann jag med.

Mitt i allt under kvällen stängdes vattnet av här i huset och vi kunde ganska snabbt koppla ihop det med de uppgrävningar/rörarbeten som görs drygt hundra meter från vårt hus. Ett tag var vi lite stressade, fyra kvinnor som alla måste få gå på toaletten innan läggdags... Men vattnet kom tillbaka vid 22-tiden, så vi klarade oss bra.

Idag var min plan att stiga upp tidigt för att hinna plugga och träna, men jag kom inte ur sängen före efter nio. Hittills idag har jag hunnit med att gå ut med hunden (och ena lillasystern) och läsa bloggar. Nu tänkte jag övergå till att läsa kurslitteratur, känns vettigare att spendera min tid på det.

Den här mysvrån har vi nu skapat i vårt va...

mms_img24900 (MMS)

Den här mysvrån har vi nu skapat i vårt vardagsrum. Jag känner på mig att jag kommer sitta där ofta när många tjocka skolböcker ska plöjas igenom! Och om jag blir sugen på whiskey så kan jag ju alltid såga loss flaskan som står lägligt på högtalaren bredvid...


Expressen förklarar LCHF


Klicka på bilden för att komma till artikeln.

Expressen har skrivit en väldigt grundläggande artikel om LCHF, där de ändå lyckas fånga huvuddragen i kosthållningen. Det kanske kan vara intressant att läsa för er som känner att ni inte riktigt fattar vad LCHF är men som inte orkar läsa tjocka böcker om det.

God morgon! Det blev en trevlig valborgsmä...

mms_img37801 (MMS)

God morgon! Det blev en trevlig valborgsmässoafton med grillning och sedan prat ända fram till ett i natt. Tack Sandra och Marcus för sällskapet! Efter drygt sju timmar sömn vaknade jag hur pigg som helst, så jag har redan varit vaken ett tag. Jag börjar dagen med en god, men kanske lite märklig, frukost. Den är i alla fall LCHF-vänlig. Det är hemmagjord cole slaw (på LCHF-vis), brieost och oliver. Och ja, jag hann äta upp det mesta innan jag tog bilden. Till frukosten dricker jag (alltid) kaffe och ett glas vatten med någon smaksatt brustablett, granatäpple+hallon är det idag. Mums! Hoppas att ni också får njuta av en god frukost denna lediga dag!