Tung söndag

Igår firades studenterna! Det blev en lyckad kväll med många olika kompisar. Härligt! Idag har jag och A orkat förflytta oss från sängen till tvn och till middagsbordet. Som det ska vara dagen efter, haha.

Det börjar vankas sommar banne mig

Äntligen har jag hunnit påbörja min bränna (som ska vara gyllenbrun om exakt en vecka - lycka till)! Det var härligt att kasta av sig kläderna och lägga sig i solstolen direkt när jag kom hem.

Imorgon ska jag och Adam gå till Lusses skolgård för att gratulera otaliga mängder av 90or (och några 89or) som har tagit studenten! Sedan ska vi ta oss till Lolli, Andrea, Fia och Erri för att ytterligare fira att mitt gamla tjejgäng har klarat gymnasiet! Härligt. På kvällen blir det antagligen att gå på fest med Johanna och hennes kompisar. Givetvis kommer vi avrunda kvällen med en arkenrunda!

Vi ses imorgon!

Tillskott i garderoben

Idag var jag och mamma till KappAhl för en liten uppdatering av min (jobb)garderob. Det blev ett par jeans, en svart tunika, ett par svarta capribyxor och en vit bh. Sedan när vi kom hem fick jag ett par jeans av mamma och en nästan oanvänd vit skjorta. Min mamma är snällast!

Sommarlov!

Får jag säga att jag har sommarlov redan, fast jag egentligen har 7 skoldagar kvar? För nu har jag inget mera skolarbete att göra, så då har jag praktiskt taget sommarlov.


Bildreferens: http://emilies.bloggproffs.se/files/sommar_12477169_13104219.jpg

Senaste GG-avsnittet



Alltså, jag har sett avsnitt 25 på säsong 2 av Gossip girl. Men jag förstår ändå inte riktigt varför alla (Linnea, 
http://lullnea.blogspot.com/2009/05/s02e25.html och Mimi, http://letmepretend.blogspot.com/2009/05/maybe-its-all-around-to-see-if-we-try.html) är så uppspelta över det? Kan någon som har sett det förklara för mig vad som är så fantastiskt bra, och ni som inte vill veta behöver ju inte läsa kommentarerna. Okej?

Snart är det över!

Nu är presentationen av mitt slutarbete avklarad. Jippi!
Efter imorgon har jag inget mera skolarbete att göra på hela gymnasiet!

Det känns skönt!

Snart är jag alldeles, helt klar med förberedelserna inför mitt stundande föredrag. Jag ska bara skriva några manuskort till, för även fast jag tror att jag kan min avslutande analys som rinnande vatten - så finns det inga garantier.

Det kittlar lite i maggropen när jag tänker på att jag imorgon den här tiden kan luta mig tillbaka och (i princip) ta sommarlov.

Inte det roligaste att göra en lördag

Nu sitter jag och skriver manuskort inför mitt föredrag om rättsstaten USA på måndag morgon. Det är tråkigt och jag önskar bara att jag har hela föredraget överstökat!

Det här är verkligen roligt!

Överallt (okej, nästan) pratas och skrivs det om att Linda Rosing är gravid. Men det struntar jag fullständigt i. Däremot är jag överdrivet glad för att Spiderchick och hennes pojkvän väntar en baby! (Egentligen vill jag bara uppmärksamma mina läsare på bloggen Spiderchick.blogg.se, hon är väldigt rolig.)

Läs Spiderchicks blogg här: http://spiderchick.blogg.se/index.html

Alla har sina dolda sidor

Här loggar jag in på Facebook och inser till min förskräckelse att Niklas, min klasskompis sedan tre år tillbaka, är en snuskpelle!


Men publicera då!

För tre timmar och en kvart sedan publicerade jag ett inlägg. Har det dykt upp än? Nej. Usch vad irriterad man blir, eftersom bloggarna ändå är ett tidsaktuellt forum. Får se om inlägget dyker upp i samband med att jag försöker publicera ett till, det har fungerat så förut. Hoppas!

Tur att jag snart flyttar till Sverige!


Expressen 18 maj 2009.


Expressen 19 maj 2009.

Viktigt!

Idag glömde jag sminka mig innan skolan. 
Om en timme ska jag vara hos tandläkaren.
Jag måste köpa kaffe.

Bara så att ni vet.

Skönt!

Det är underbart att vara ensam hemma. Jag längtar tills jag flyttar! Inte för att jag vantrivs hemma, men för att jag har blivit så gammal att jag hellre tar hand om mig själv än blir omhändertagen.

En bra dag trots allt

Och allting gick bra. Tyskaprovet gick lite sämre än föredraget på engelska, men ändå så gick båda helt bra. Jag kan vara nöjd. Dessutom fick jag ut två prov idag med strålande betyg! Så jag är duktigt. Utöver det har jag legat på marken mitt på Torggatan och spelat död idag. Det var Röda Korsets initiativ till en tyst demonstration för krigets offer, där 9 av 10 offer är civila. Det kändes som en bra, och enkel, sak att göra för våra medmänniskor. Dessutom ställde jag och Sofie upp på att vara med i Nya Åland. Bild och allting. Haha.

Nu ska jag gå ut med hunden, sedan ska jag skriva klart min uppsats om Ulf Lundell och efter det ska jag vila lite innan jag sätter igång och lagar mat. Ifall ni undrade.

Jobbig dag

Jag måste säga att jag har lite ångest inför den här skoldagen. Jag ska hålla ett föredrag på engelska, som jag knappt har övat på, och jag ska skriva ett tyskaprov, som jag inte har orkat lära mig orden till. Det här är så inte likt mig. Jag  hoppas att jag om 7 timmar skriver ett nytt inlägg där jag ärligt kan säga "pust, det gick bra i alla fall".

Nattligt svammel

Jag har kommit hem. Allt har gått bra. Ni kan sluta vara oroliga (för visst har ni alla suttit hemma och bitit på naglarna av orolighet, oroliga över att något skulle gå fel på min flera timmars resa hem från Dalarna?). Själv är jag lite orolig inför tyskaprovet och engelska föredraget som äger rum imorgon. Men jag ska väl överleva det gott och väl. Det tror jag säkert. Och inte lär mina slutbetyg stå och fall på just de här två sakerna.

Okej, jag är trött, ni behöver inte fundera mera på det.
Jag ska sova.
Snart.

Hos pappa!



Nu sitter jag här i Dalarna hemma hos pappa. Igår var det konfirmation för min lillasyster och det var riktigt trevligt. Sedan kollade vi givetvis på Eurovision på kvällen. Jag tycker att det var helt okej att Norge vann, killen var söt, sångkunskaperna hade han och inslaget med fiol gillade jag. Att Finland kom på sista plats är ganska roligt. Jag satt och skämdes i soffan när jag såg hur otroligt finsk "rapparen" i bandet såg ut. Jag hoppas att det inte syns lika tydligt på mig vilket land som är mitt hemland... Haha!

Jag ska strax hoppa in i duschen, sedan packa väskan och innan jag åker ska jag försöka hinna gå ut en stund. 13.00 startar jag hemresan, som kommer präglas av tyskaplugg och övande på engelska speechet. Jippi... 23.00 är jag hemma på Åland, i ett tomt hus (familjen är på Kreta). Sedan kör en ny vecka igång igen.

Äntligen helg!

Nu passar jag på att tar det lugnt i några sekunder. Jag har varit i gång flera timmar redan, snart är det skola och sedan ska jag åka iväg över till Sverige. Där har jag några timmar i Sthlm med älsklingen, innan jag ska ta tåget ner till Dalarna för att hälsa på pappa med familj, plus att min lillasyster blir konfirmerad. Så bloggen lär inte blir speciellt uppdaterad, även fast datorn nog åker med på resan.

Ha en bra helg allihopa!

Det här blir mina examensskor (hur många gånger har jag sagt det förut?)


Som en röd eldflamma



Nu är jag rödhårig! Det blev en ganska intensiv röd nyans, men troligtvis lägger färgen sig efter en eller två hårtvättar. Dessutom blev det inte 100% jämnt (troligen eftersom jag hade väldigt många olika slingningar i håret från före), men samtidigt ger det håret lite mera liv än vad ett helt enfärgat hår har. Summa sumarum, jag är nöjd!

Läskigt!


Dags för lite förändring igen

Nu ska jag bleka mitt underhår. Imorgon tonar jag håret rött. Läskigt! (Men jag vet att alla i klassen kommer säga att det passar mig jättebra oavsett hur det blir att se ut, haha).

Alla i klassen som blir stressade av att höra hur mycket vi har kvar, sluta läsa nu!

Just nu är det väldigt mycket skola, trots att jag kanske inte alltid gör något skolarbete så finns det hela tiden snurrandes i mitt huvud.

Imorgon har jag tent i förvaltningsrätt och presentation i socialkunskap om maffia. På måndag har jag tyskatent och föredrag på engelska om Feng shui. På tisdag har jag deadline på en uppsats om Ulf Lundell som poet. På onsdag har jag deadline och föredrag om PTSD i samband med flyktingar. Och därpå följande måndag har jag mitt seminarium om rättsstaten USA. På tisdagen efter ska jag opponera Fridas slutarbete. Pust!

Ikväll pluggar jag förvaltningsrätt, gör några power point-sidor om maffian i Norden och gör en power point om Feng Shui.

-

Jag är så otroligt trött på att vara pollenallergiker.

Vilken dag, jag säger då det.

Idag har jag varit hemma med huvudvärk, eller jag var i skolan imorse på de viktiga tyskalektionerna. Sedan dess har jag vandrat runt i hemmet utan mål, legat och läst, sovit en halvtimme på högersida av kroppen och sedan vaknat och sovit en halvtimme på vänstersida av kroppen, lagat baguette till lunch, promenerat till postlådan med hunden och postat skattedeklarationen, hjälpt mamma med iPoden, optimerat familjens alla datorer (utom min egen) och snart ska jag plugga förvaltningsrätt. Lagom till att huvudvärken har återkommit med full kraft.

Recept: Choclate Cheesecake Muffins

Liz ville gärna ha receptet på mina muffins, och jag själv hittade receptet hos DonnaSandra. Så jag kopierar texten från hennes sida rakt av.

Av detta recept får man 12 stora och goda muffins

125 g smör
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
1 1/4 dl kakao
1 tsk vanillinsocker
1 1/2 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt

Cheesecakesmet:
300 g Philadelphia
3/4 dl socker
1 ägg
1 tsk vanilinsocker


Rör socker och smör poröst med elvisp.
Blanda ner äggen i smeten.
Rör ner kakao och vanillinsocker. 
Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
Blanda resterande ingredienser (mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt) i en bunke och rör slutligen ner detta i chokladsmeten.

Gör cheesecakefyllningen genom att röra ihop alla ingredienserna (philadelphia, socker, ägg och vanillinsocker).

Fördela chokladsmeten i formar, fyll dem ungefär till hälften. 
Fyll sedan på med färskoströra så att 3/4 av formarna är fyllda 
Grädda mitt i ugnen i 175°C i cirka 25 min.

Rött är sött!

Tidigare ikväll var jag, som sagt, till affären och köpte lite ingredienser till bakverk. Bakverk som förövrigt blev jättegoda och superfula. Men det jag skulle säga var att jag av en slump hittade en hårtoning som är i precis den nyansen som jag vill ha. Så imorgon ska jag lägga den i håret (tror jag) och sedan kommer jag vara red head lagom till examen. Eventuellt att jag måste tona om innan examensdagen. Jag tror att det blir superbra, bara jag vågar!



En bra måndagskväll

Nu ska jag cykla till affärn för att köpa philadelphiaost och brunt farinsocker. Sedan ska jag baka Choclate Cheesecake-Muffins!

Lite tips till skattedeklarationen

Alla ålänningar, det här kanske är information som ni har vetat sedan läääänge, men jag visste det inte och om det är flera som inte heller har uppmärksammat detta så får ni veta det nu:
- På ålandsbilagan som kommer med skattedeklarationen finns punkt nummer 3 för studieavdrag. Det är ett avdrag som alla som studerar på heltid (grundskola, gymnasie, högskola) får göra. För varje termin får du fylla i 340 euro, två terminer blir alltså 680 euro. Detta är inte pengar du får i handen, utan orsaken till varför du ska fylla i det här och skicka in bilagan är för att din skatt då kommer att sänkas. Sänkt skatt betyder mer pengar i handen. Bra va?

Städa, städa varje fredag

Just nu håller jag på och städar garderoberna. En stor klädhög har uppenbarat sig på sängen, en samling vårskor har fått se solljus och enorm mängd papper från alla tre gymnasieår har hittat papperskorgen. Bättre sent än aldrig, så att säga.

Nu ska jag återgå till städandet så att det blir klart någon gång. Sedan hoppas jag på att få äta middag. Alltså, det är inget krav att jag blir klar med garderoberna för att få mat. Om ni nu trodde det.

To be or not to be

Ja, frågan du måste ställa dig själv är ifall du vill vara en i gemenskapen eller om du vill stå utanför och se hur roligt vi har det. Antingen kan du gå med i världens häftigaste religion, eller så kan du låta bli. Valet är ditt.

(Nere i högra hörnet ser ni även smygreklam för världens bästa utbildning.)

Välkomna!


Fan, oddsen...

http://www.dagensjuridik.se/sv/Artiklar/Juristlinjen-ar-den-mest-sokta-utbildningen/

JA, vilken känsla

Angående slutarbetet kan jag knappt säga det annorlunda (eller bättre) än vad min kära klasskompis Julia Ls gjorde i sin blogg: http://lulibell.blogg.se/2009/may/klar.html
"Gud vilken konstig känsla jag fick! Jag tror jag är klar med slutarbete! Helt otroligt! Det känns något konstigt. Jag har ju hållit på så länge, och nu är det bara klart. Är jag hundra procent nöjd? Kanske inte riktigt, men det är nära i alla fall."

Det här himla slutarbetet igen

Imorgon är det deadline på slutarbetet, och gud vad jag längtar till den! För när slutarbetet är inlämnat slipper jag fundera på små detaljer. Sådana detaljer som; ska jag använda ordet författning eller konstitution, ska jag skriva % eller procent, ska jag ha förkortningar t.ex. eller till exempel. Och så vidare. När slutarbetet är inlämnat så kan jag vara nöjd, jag vet att det är ett bra arbete - och även om det skulle gå att förbättra, så kommer jag inte ha möjlighet att göra det.

Ikväll ska jag finslipa allt; kolla att noterna är rätt, justera sidnumreringen kursivera engelska uttryck och, givetvis, kontrolläsa det. Sedan ska jag försöka hinna göra presentationen klar, men jag vet inte om jag orkar/hinner/lyckas med det. Den som lever får se!

Skor, skor, mera skor!

Okej, examensskorna från have2have var för smala i foten. Trist, men samtidigt känns det som att det var ödet som sa åt mig att jag inte kan ha 13,5 centimeters klackar på min examensdag. Så nu har jag spenderat lång tid med att surfa runt på diverse nätshoppar. Dessa skor hittade jag, och föll för (konstigt att jag inte kunde hitta ett enda snyggt par skor i Sthlm, medan jag kan hitta hur många som helst på nätet):

Skorna i mitten med konstiga volanger och rosa/röd sula är mina favoriter just nu. Jag kan inte bestämma mig för om de är söta eller om de egentligen är ganska fula. Jag tror att jag gillar dem för att de är annorlunda. Annars kan jag bra tänka mig alla de andra paren. (Okej, egentligen vill jag nog inte ha skorna från H&M som är högst upp till höger om rubriken, men de fick hamna med ändå.)

Vilka skor röstar du på den här gången?

Hur är det möjligt?

Igår vandrade jag och A runt på stan i flera timmar. Det resulterade i att jag köpte allergimedicin. Och that's it! Herregud, jag förstår fortfarande inte det själv. Hur kunde vi gå runt på stan utan att köpa några kläder? Jag måste ha haft en svacka igår.

Valborg

Valborg firades igår med alkoholhaltiga drycker, härligt sällskap (A, Anna, Thomas, Johan, Camilla, Tony och Richard), grillning på en klippa vid havet och med en gitarr. Dessutom passade några av oss på att ta årets första dopp, det var kallt - men roligt! Vi hade även allsång och fick sällskap av en 16-åring som hade tappat bort sina vänner. Haha!

Valborg i Stockholm var nog mycket roligare än vad valborg på Åland hade varit. Gud vad jag längtar efter att få flytta hit till den här staden!