Livet leker

  • AB på statsrättstentan (högsta vitsordet).
  • Nycklarna till lägenheten imorgon.
Så mycket mera krävs inte för att hålla humöret på topp.

Tvättankar

Nu är tvätten inslängd i tvättmaskinerna. Sista gången vi tvättar i denna tvättstuga, och säkerligen sista gången på länge som vi tvättar i en tvättstuga överhuvudtaget. För från och med imorgon är vi inte bara en lägenhet rikare, utan även en tvättmaskin rikare. Tvättmaskin i badrummet, underbart.

I'm so excited, I just can't hide it!

Ja, det blev som sagt ingen träning igår kväll. Och idag kan jag inse att det verkligen var det bästa. För eftersom jag inte tränade, så hann jag istället förbereda mig inför dagens (och kursens sista) seminarium. Och eftersom jag redan var förberedd så kunde jag fortsätta sova när Adam och Benjamin åkte iväg i morse vid lite över sju. För faktum är att mina sömntimmar i natt är lätträknade. Två snarkande killar i en liten, liten lägenhet är inget drömsovsällskap...
-
Nu är jag däremot vaken och relativt pigg. Det blir skola från 13-18 och direkt därefter är tvättstugan bokad. Och då är det väldigt, väldigt snart imorgon - vilket ju (som vi alla vet) betyder att vi får tillgång till lägenheten! Dessutom ska jag i kväll kolla på alla nya roliga tv-program som börjar (problemet är väl att alla visas ungefär samtidigt) och imorgon förmiddag ska jag träna. Tiden bara rusar iväg!

Självpepp

Just nu sitter jag här och försöker ladda mentalt på att gå till gymmet. Det känns motigt idag. Kanske beror på att det idag blir fjärde dagen i rad som jag besöker det stället. Men som jag har skrivit tidigare har SATS en kampanj där man ska gå två gånger per vecka. Och när jag nu har bara någon vecka kvar på den kampanjen, så vill jag ju inte misslyckas. Så två gånger per vecka, minst, tar jag mig till gymmet för att köra lite lågintensiv träning (enda jag får köra när jag är i fas ett av GI-metoden). Om jag kommer mig iväg ikväll, eller nej, NÄR jag kommer mig iväg ikväll blir det denna veckas andra gång - och då kan jag fokusera på flytten och folkrätten resten av veckan. Försöker peppa mig själv och förklara för mig själv att det både gör gott och är kul. Går sådär.
-
UPPDATERING: Jag går och tränar antingen imorgon förmiddag eller torsdag förmiddag istället. Jag orkar helt enkelt inte gå ikväll. Plus att jag blir så speedad efter träning, så jag kommer inte kunna somna i vettig tid om jag går och tränar nu. Jag är nog helt enkelt en förmiddagsträningsperson.

Ett pilates-tips!

Pilatesen igår var förresten riktigt bra! Synd att jag fattat tycke för just detta pilatespass och med den instruktören, när jag precis ska flytta och byta gym. På SATS Stadion (som blir mitt närmsta gym) har de bara pilates en gång per vecka, trist! Hur som helst ska jag dela med mig av en övning jag tycker är riktigt rolig.
-
Sätt dig på golvet med benen böjda framför dig (alltså med hälarna i golvet). Känn att du verkligen sitter på dina sittben med en rak och stolt hållning. Fatta tag med händerna om dina knän. Lyft upp fötterna från golvet och balansera på sittbenen, fortfarande stolt hållning! Sedan viker du in huvudet mot bröstet och rundar ryggen. Rulla nu bakåt, ungefär tills skulderbladen tar i mark - och sedan tillbaka upp igen utan att sätta ner fötterna i golvet igen. Återgå till den stolta hållningen (och fötterna i luften). Gör detta några gånger. Känns inte speciellt mycket i magen va? Släpp nu knäna, och sätt istället armbågarna mot knäna. Kom ihåg den stolta hållningen och fötterna i luften. Nu ska du rulla likadant som ovan, men med kontakt mellan armbågarna och knäna hela tiden! Mycket svårare va? Öva på det här så får du dels en mjukare ryggrad och dels magträning. Dessutom får man sig ett gott skratt om man gör övningen framför en spegel, man ser helt knäpp ut när man ligger där och rullar fram och tillbaka.

Tisdag

Idag är det tisdag och det är en tisdag som kommer gå väldigt snabbt! Först blir det plugga hemma, sedan skola, sedan laga middag åt pojkarna Mattsson och sedan blir det plugg igen när de åkt iväg på konsert. Och därefter kommer en fullspäckad onsdag och sedan är det dagen D - dagen vi får tillgång till lägenheten! Okej, nu känner jag att mina inlägg blir aningens tjatiga. Jag skriver inte om något annat än dagens planer och hur mycket jag längtar till inflyttningen. Haha, nåja, så småningom är vi färdigt inflyttade och då slipper ni tjatet! Och från om med torsdag kan jag ju visa er bilder, så då blir det lite roligare.
-
Till frukost idag åt jag två stekta ägg och två skivor stekt halloumiost, smarrigt!

Det blir bara bättre

Dagens middag blev däremot mycket, mycket godare. Nämligen köttfärsbiffar med spenat i. Till det sallad och en dippsås. Gott! Nu är magen mätt och belåten och ser fram emot pilates.

Dagens lunch

Dagens lunch känns minst sagt märklig. Vi har nämligen inte så välfyllt kylskåp just nu, utan vi försöker tömma det innan flytten. Och allt som finns i kylskåpet får jag ju inte äta enligt GI fas ett. Jag kände att jag absolut inte orkade äta sallad. Äggen är räknade för att precis räcka till varje frukost fram till flytten. Så jag kikade vad som fanns i frysen. Björnbär! Så nu äter jag varma björnbär med en klick creme fraiche. Haha, känns som sagt märkligt!

Inspirerande

Igår såg vi som sagt på filmen An Education - förövrigt en bra film som jag kan rekommendera - och då gick det upp för mig hurdan frisyr jag vill ha. Jag tycker att hennes frisyr på bilden är perfekt, precis så som jag vill ha det. Den enda skillnaden skulle vara att jag skulle bära frisyren med ett leende på läpparna och med färgglada, icke-skoluniform, kläder.

Planering

Så vad allt händer denna vecka?
  • Måndag: gruppanmälan till Europarätten 12:00, skola 13-15, pilates 18-19.
  • Tisdag: skola 13-15, Adams lillebror Benjamin kommer hit för de två ska på konsert.
  • Onsdag: skola 13-18, tvätta 18-19.
  • Torsdag: träna, hämta nycklarna till lägenheten 14:00, åka till lägenheten med en del saker.
  • Fredag: skruva isär möbler, packa det sista.
  • Lördag: flytta, åka till IKEA och storhandla mat.
  • Söndag: packa upp allt i nya lägenheten.

Sista veckan i mars/första veckan i april

Måndag morgon. Och jag steg upp klockan 06:30 även fast skolan börjar först 13:00 idag. Bra va? Snart ska jag sätta mig med boken Internationell våldsanvändning och folkrätt och en kopp kaffe för en pluggstund.
-
Idag har jag förövrigt avklarat två veckor i GI-metodens första fas. Lite ledsamt kunde jag konstatera att vågen står på samma siffra som förra veckan. Jag var i och för sig inställd på att jag inte skulle minska i vikt den här veckan, av två olika anledningar. För det första gick jag ner fyra kilo första veckan, och med de flesta dieter går man ner mycket första veckan och i princip ingenting vecka två - så det följer mönstret. För det andra har jag knappt motionerat alls den här veckan, jag har inte hunnit/orkat med det. Flytten och skolan har tagit den mesta tiden. Men nu när jag går in i vecka tre av fas ett, så ska jag försöka få in mera motion i vardagen trots att det är mycket annat. Ikväll tänker jag gå på pilates, bra början i alla fall. Och på lördag blir det ju flytten, vilket säkerligen är mer träning än promenader och pilates tillsammans!

Jag kan om jag vill, vara effektiv alltså

Jag har till och med hunnit med att plugga ett litet tag ikväll! Nu blir det att kika på filmen An Education innan det är dags att slå fast ögonen för denna vecka.

It never ends...

Halsband, ringar, örhängen, armband, body lotion, body butter, nagellack, nagellacksremover, nagelolja, hårspray, hårmousse, hårserum, ansiktkräm, ögonkräm, dagkräm, nattkräm, läppfett, läppstift, ögonskugga, foundation, rouge, kajal, mascara, hårsnodd, hårspänne, diadem, hårband, fotkräm, handkräm... Ja, nu har jag börjat packa ner mina skönhetsartiklar. Och kan lätt konstatera att; jäklar vad snygg jag skulle vara om allting användes istället för att samla damm i olika lådor!

Sommartider hej, hej - sommartider!

Det känns som att halva dagen har försvunnit bara för att vi ställt om klockan till sommartid. Men egentligen är det ju bara en timme som gått upp i rök. Idag ska jag hinna med gymmet och skolarbete. Eventuellt sortera lite tvätt också. Vi tänkte nämligen hinna tvätta en sista gång innan flytten.
-
Jag längtar tills på torsdag e.m. då vi har nycklarna i våra händer.

Bra kväll!

Ikväll har jag spelat The Sims för första gången på evigheter. Och åh vad roligt det är! Snacka om perfekt tidsfördriv ifall man känner att man har för mycket av den varan. Ja, tid alltså.
-
Nu ska jag gå och lägga mig och vänta på att Adam kommer hem. Hoppas det inte dröjer till klockan 6 på morgonen den här gången...

Ensam hemma

Nu har Adam åkt iväg till sektionslokalen, för att ha drinkprovning tillsammans med de andra i hans klubbmästeri. De ska nämligen trycka en egen drinkbok och måste ju - så klart - smaktesta alla drinkar först! Själv sitter jag här i den kaosartade lägenheten och tänker strax köra lite hemma spa. Ansiktsmask, hårinpackning, fotbad - you name it, I'll do it!

Perfekta lördagar

Just nu diskar min älskade sambo och om en stund ska vi äta frukost i sängen samtidigt som vi kollar på ett dubbelavsnitt av Flash Forward. Perfekt start på lördagen! Men lördagen om en vecka kommer vara perfekt på ett helt annat sätt, för det är nämligen då den stora omtalade flytten går av stapeln! Den här tiden om en vecka har våra familjer precis anlänt till Stockholm, och vi har förhoppningsvis allting i kartonger och vissa möbler isärtagna. Men det är en - obarmhärtigt lång - vecka dit.

Så sant som det är sagt

Nu är det helg.

*PANIK*

Just nu går det inte att logga in på Facebook och jag måste erkänna att det känns lite konstigt. Jag "måste" ju kolla FB innan jag börjar plugga! Sjukligt beteende, måste jag erkänna. Tänk vad skönt om man levde så som våra föräldrar gjorde i vår ålder. Att umgås IRL (in real life) är underskattat.

Uppdatering: sekunden efter att jag publicerat detta fungerade det att logga in igen (jag vet, löjligt att jag ens gick dit och kollade igen).

Buzzador: Dove VisibleCare

Jag (och ungefär resten av Sveriges feminina befolkning) har fått äran att vara buzzador för Doves nya duschkräm. Först och främst kan man ju fråga sig vad det innebär att vara buzzador. En buzzador är en mänsklig, talande reklampelare som förmedlar det budskap man själv vill. Med andra ord, som buzzador kan man ibland ha turen att få prylar hemskickade till sig. Dessa prylar ska man först testa själv under en tid. Sedan ska man samla sina nära och kära för att berätta om de egna upplevelserna med produkten och dela ut tester av produkten. På detta sätt ska man sprida reklam för prylen ifråga på det mest effektiva sättet. För faktum är att väldigt många gör så som en nära rekommenderar.
-
I detta fall har jag alltså fått testa Doves nya duschkräm (som ni ser ovan på bilden). Det speciella med den här duschkrämen är att den utlovar märkbart mjukare hud (alltså som en body lotion redan i duschen) samt att den löddrar mer än någon annan produkt på marknaden.
-
Jag föll inte helt för denna produkt.
Doft: helt okej, men den känns inte speciellt fräsch. Lite för söt doft för mig.
Lödder: visst löddrar den mycket, men jag upplever inte att den är mycket mer löddrig än andra produkter.
Mjukgörande: jag upplever inte att produkten har gjort min hud märkbart mjukare, trots att jag vanligen inte har överdrivet torr hud. Även om jag har använt duschkrämen så känner jag hur huden stramar och blir torr efter drygt en timme (alltså precis när man fått på sig strumpbyxorna och inte orkar dra av dem för att smörja in sig).
Betyg: 3 av 5, den är inte dålig - men den är heller inte så revolutionerande som jag får intryck av i reklammaterialet.
-
Om du vill bli en buzzador skulle jag uppskatta om du blev det via mig, för då får jag högre ranking och kan således få lättare att pröva på olika produkter. Det går även att vara buzzador på Åland. Hör av dig om du vill bli buzzador!

Mysigt!

Mina flitiga bloggläsare minns säkerligen att jag tidigare i veckan fick stiga upp mitt i natten för att kolla upp vilka nattbussar som gick i rätt riktning för att få hem. Dagen efter var det nog en viss herreman som hade lite dåligt samvete. Så denna bukett fick jag:
Puss på dig Adam!

Rapport från insidan

Ikväll påbörjade jag och Adam det evighetslånga packandet i flyttlådor. Det ser lite halvt kaosartat ut här inne just nu. Konstigt att alla saker tar så mycket mera plats när man flyttar ner dem i lådor (jag vet att det är för att de vanligtvis är staplade på höjden).

Flytt, flytt, ännu mera flytt

Nu är flyttkartonger införskaffade. Snart gäller det bara att börja packa ihop allting! TUR att vi har bott så trångt nu, så att man inte har kunnat samla på sig alldeles för mycket prylar.

En början till svar på B:s fråga

Någon som väljer att kalla sig för B har kommenterat mitt våffelinlägg här under och undrar vad jag äter till exempel till frukost, eftersom i princip allting innehåller kolhydrater. Även sallad. Och kära B, jag ska komma med ett inlägg om vad jag äter en vanlig dag. Men inte just nu, det är sjukt mycket att fixa med inför flytten. Därför har jag inte kommit med en klarare redogörelse för min kost just nu, även om min plan från början var att förklara så utförligt jag kan. Men ett kort svar, nej jag utesluter inte exakt alla kolhydrater. Men jag håller mig under 40 g kolhydrater/dag. Så det är väldigt, väldigt lite kolhydrater.

Våffeldagen!

Idag är det våffeldagen! Trots att vi har ett finfint våffeljärn, kommer vi inte laga några våfflor idag. Orsak? Jag får inte äta kolhydrater och våfflor är ju inte mycket annat än kolhydrater. Too bad!

Vår fina lägenhet!

Ja, det ni ser ovan är alltså en modifierad version av lägenhetsritningen. (Riktiga bilder kommer när vi har flyttat in, eftersom vi enbart sett lägenheten med de förra hyresgästernas alla möbler på plats.) Först har vi alltså ingången nederst i bild.
-
Direkt till vänster finns badrummet. Badrummet är kaklat i vitt med blåa detaljer och duschen har glasväggar. Ja, det var alltså badkar på ritningen men i verkligheten stod där en fin dusch. Det andra jag har ritat till i badrummet är en tvättmaskin. Vi ska nämligen få köpa tvättmaskinen av de som bodde där före oss, vanligen är man annars hänvisad till tvättstugan.
-
Det stora rummet som man kommer till direkt från hallen är alltså vardagsrummet. Det var verkligen rymligt och i dagsläget beklätt med gula fräscha tapeter. Golvet var någon form av ljust trägolv, men inte äkta parkett (tror jag - är ingen expert). Vardagsrummet har, som ni ser, tre fönster i ena hörnet. Trots att lägenheten ligger på markplan är det inte någon egentlig insyn. Perfekt!
-
Från vardagsrummet finns det en dörr in till en klädkammare/garderob/mini walk in closet. Där inne fanns två garderober och plats för att hänga (mycket) saker.
-
Köket hade säkert någon färg på väggarna, vilken minns jag absolut inte. Skåpen i köket var dock ljust mintgröna, så det kan hända att jag och Adam får ett ryck och målar om dem en vacker dag. I övrigt var kylskåp och frys bytt för mindre än 2 år sedan. Ugnen fungerade helt bra, spisen var dock lite slö. Det fanns otroligt mycket skåputrymme i köket.
-
Sovrummet är det lilla rummet som är kvar. Där inne var det gröna tapeter och ganska trångt. De som bott där före oss hade en 120x200 cm säng, och det var ungefär allt man fick plats med till vänster om dörren. Till höger hade de skrivbord och eventuellt kan man få in en bredare säng på den sidan av dörren. Vi får helt enkelt se!
-
Utöver detta ingår ett förråd, men det har jag inte någon ritning på.

Lite mera lägenhetstankar

Ja, nu är det mesta med flytten ordnat som vi kan göra i förväg (tror jag). Men för att fortsätta sysselsätta min hjärna med något har jag nu börjat oroa mig för att husvärden ska fixa eller tapetsera om i lägenheten. För enligt SSSB:s system får man veta om något ska åtgärdas i lägenheten i samma stund som man får nycklarna i handen. Då kommer husvärden att åtgärda detta så fort som möjligt, typ inom den första veckan. Och så klart vill jag att allt som kan tänkas ska åtgärdas eller fixas upp, men vi får hit våra föräldrar till Stockholm den 3 april, för att flytta. Och då betyder det att om husvärden ska fixa något innan vi flyttar in så måste han göra det på långfredagen. Vilket ju aldrig kommer hända. Så i värsta fall får vi ställa in alla möbler mitt i lägenheten och bo i kaos tills allt är fixat.
-
Men nu vet vi ju alltså inte om något kommer behöva fixas överhuvudtaget. Haha, snacka om att skapa problem som inte finns. Fast å andra sidan kan detta bli ett problem, och då är det ju bra att ha tänkt på det i förväg!

Mycket att göra

Här är det fullt upp med att adressändra och liknande. Bloggen får stå åt sidan idag, vilket ni nog har överseende med!

Kom igen Julia!

Ångest, det här första seminariet (som är idag kl. 13-15) kommer jag vara grym oförberedd inför. Jag ska i alla fall försöka ha ett bra och tydligt svar på de frågor jag specifikt ska fokusera på. Men i övrigt ska jag försöka inta en låg profil... Trist, men så är det när tusen andra saker sker runtom en. Och att jag uppdaterar bloggen trots att jag verkligen borde fokusera på förberedelserna är väl bara riktigt korkat, antar jag. Nu måste jag sätta lite fart här!

Min hjärna går på högvarv

Igår kväll var det lite svårt att sova. Många tankar som flöt runt i huvudet. Adressändring, starta upp bredband, avsluta vårt nuvarande bredband, meddela nya adressen till alla hundratals klubbar och prenumerationer, ordna fram flyttkartonger, börja packa ihop... Men åh så roligt allt ändå känns! Visst är det mycket jobb och visst är det lite olägligt att ha tankarna på annat håll när jag läser en väldigt intensiv kurs just nu. Men det ska gå! Återkommer med en ritning på lägenheten snart samt lite bilder. (Nog för att jag vet att ni inte är överdrivet intresserade av sådant, men jag tänker ändå dela med mig!)

50 kvm till vårt förfogande!

Om en vecka och (mindre än) ett dygn är jag och Adam stolta hyresgäster av en 50 kvm fräsch tvårummare på Lappis. Det bara sprudlar av lycka inom mig! Lägenheten var tusen gånger finare än förväntat - och då var jag rädd för att ha för höga förväntningar på den. Haha. Ååh, allt känns underbart just nu!

Zzzzz...Zombie

Jaa, jag är lite trött och seg idag. Det måste jag erkänna. Men att vi ska kolla på lägenheten ikväll klockan 20:00 piggar i alla fall upp lite grann!

Räddaren i nöden kommer vara trött imorgon

Suck, jag tycker inte om att bli väckt klockan tre på natten av att pojkvännen behöver hjälp att veta hur han ska ta sig hem med alla nattbussar och byten och så där. Och plånboken med SL-kortet har han glömt hos en kompis. Som har hunnit somna medan Adam gick för att hinna med en buss (och upptäckte att han saknade plånboken och kunde således inte åka med bussen). Nu, förhoppningsvis, är han strax på en buss och efter ett byte kan han åka ända till Sickla Udde och sedan gå hem den sista biten. Om allting flyter på som det ska är han hemma 04:50. 05:00 börjar annars tunnelbanan gå igen. Suck, suck, suck. Gissa om jag kommer vara trött imorgon?
-
Jag har alltid sagt att det är en mycket, mycket dum idé att ha gasquer/sittningar/fester på vardagar.

Ett vanligt inlägg för ovanlighetens skull

Ojoj, jag känner mig så omtumlad av alla tankar på lägenheten och allting som ska ordnas i samband med en (eventuell) flytt. Och på onsdag börjar seminarierna i folkrätt och inför varje tillfälle ska man vara väl förberedd på ett ganska omfattande material, och tror ni jag har haft tid (ro) att plugga idag? Nej, inte överhuvudtaget. Imorgon kommer dagen gå i ett. Först ska jag och Christine skriva upp oss för att få vara i samma basgrupp, sedan är det föreläsning i två timmar, därefter ska jag sälja mina böcker från förrförra kursen, äta lunch och sedan ha föreläsning igen. Så hinner jag hem och äta middag och sen vidare för att kolla på lägenheten. Tror ni att jag kommer hinna plugga mycket imorgon? Nåja, inte orsak att klaga - jag har ju själv sett till att det inte har pluggats idag! Nu får jag bara bita ihop och plugga effektivt i tre-fyra timmar. Det klarar jag!

Världens bästa måndag?

En annan sak (förutom att jag är fyra kilo lättare) som är väldigt bra med den här dagen, det är att vi har blivit erbjudna en lägenhet!! WIHUUU! Det är en tvåa på 50 kvm och enligt ritningen ska det finnas badkar (förhoppningsvis finns det även där i verkligheten!). Imorgon kväll ska vi åka och titta på den och på onsdag ska vi ha bestämt oss. Om vi tackar ja är den vår från och med den första april! Hoppas, hoppas att den känns bra och fräsch trots att huset nog är från 60-/70-talet. Lägenheten ligger på området Lappkärrsberget ("Lappis"), 10 minuter från universitetet. Det känns riktigt bra det här. Riktigt bra!

Just nu är det fas ett som är rätt

Har ni märkt något speciellt i min blogg senaste veckan? Nej, knappast har ni gjort det. Men själv upplever jag det som att jag har varit mindre personlig och enbart berättat en del av min vardag. Dessutom har jag knappt alls skrivit om min träning, i alla fall inte lika utförligt som vanligt. Varför har jag valt att göra så då? Jo, för att något annat har tagit upp min vardag – något som jag inte ville dela med er direkt från första början. Men nu, efter en vecka, är jag fyra kilo lättare och vill dela med mig. Japp, ni läste rätt. Jag har gått ner fyra kilo senaste veckan. Hur? Jag har inlett ett nytt liv med GI. Just nu, och för fem veckor framåt, följer jag vad som kallas för den första fasen. Det är en fas som i princip utesluter alla kolhydrater (och det finns kolhydrater i nästan allting!), men som även gör att man snabbt tappar vikt. När man övergår till fas två lägger man till lite, lite mera kolhydrater och sedan när man nått sin idealvikt adderar man lite till kolhydrater så att kosten består av tre lika delar protein, fett och kolhydrater.

Kyckling, sallad, broccoli och smaksatt creme fraiche - riktigt gott!

 

Så vad har jag egentligen ätit den senaste veckan då? Ägg, avokado, kött, sallad och broccoli. Ungefär. Det fina med att vara i fas ett är att man kan äta ungefär hur mycket fett man vill (men man bör ju försöka hålla sig till de nyttiga fetterna), så jag har kunnat äta brieost som substitut under helgmyset. Jag tänkte återkomma med rapporter med jämna mellanrum om hur det går och förhoppningsvis kommer jag orka hålla mig i fas ett fem veckor till, för att tappa ytterligare kilon. I genomsnitt förväntas man gå ner ett till två kilo per vecka under fas ett. De fyra kilon jag blivit av med den här veckan är säkerligen mest vätska och slaggprodukter, men om viktnedgången håller i sig kommer jag nog börja bränna fettet. Vi får se om (när) jag lyckas med det!

-

När kosten i princip saknar kolhydrater går det inte att träna högintensiv träning (spinning, styrketräning och dylikt), utan enbart lågintensiv träning (promenader, pilates och yoga) som mest fokuserar på fettförbränning och inte så mycket på muskelbyggande. Därför har jag inte skrivit speciellt mycket om träningen, för den har bestått av enbart pilates och promenader. När jag var på gymmet och fick skavsår, då gick jag 4,2 km (visserligen i högt tempo)- inte sprang. Jag tjuvade lite också och körde vissa styrkeövningar, men det kan faktiskt vara mer till skada för musklerna än till nytta. Men jag ska bättra mig! Mera promenader (perfekt nu när vårsolen kommit) och mindre pumpande i gymmet.

-

Jag rekommenderar inte att ni som vill börja med GI bara slänger ut alla kolhydrater och tänker att det ska vara bra. Köp en bok och läs på, det är inte bara så där att börja mixtra med kroppen och kosten! Själv köpte jag boken Gå ner i vikt av Ola Lauritzson, vilken jag kan rekommendera.


Måndag

Här har man tvingat sig själv upp ur sängen klockan 06.45 för att märka att föreläsningen är inställd. Typiskt! (Okejdå, jag tvingade inte upp mig själv - jag var klarvaken redan 06.00, så det var inget problem att stiga upp, men det låter bättre att säga att man tvingat sig upp.)

Ett (vecko)slut är alltid början på något nytt

Ja, då tar vi natt då. Imorgon är det en ny vecka och nya spännande händelser, ses (hörs) då!

"Perfekt" avslut på en lång vecka

Nu ska jag plugga folkrätt ungefär en timme, sedan blir det tvättstugan. Ute kommer det någon form av snöblandat regn. Vilken strålande söndag. Verkligen!

Nu räcker det

Nu har jag läst drygt 90 sidor folkrätt. Jag tycker att jag förtjänar att ta lördagskväll nu. Så jag tänkte ta en dusch och sedan kolla på film eller läsa en bok. Så det så!

Jag kommer med solsken till dig - eller så inte!

Alltså, jag skulle inte vilja påstå att jag påverkas speciellt mycket av vädret. Mitt humör är beroende av helt andra faktorer än huruvida det är sol eller regn. Men jag blir faktiskt lite ledsen och besviken när jag läser detta på Aftonbladet.

Little miss housewife

Idag blev det tidig middag, för Adam skulle iväg och jobba på tentapuben. Så jag har nu effektivt diskat, gått ut med sopor och bokat tvättid (japp, imorgon tvättar vi igen). Ska precis dra en repa med dammsugaren och plocka upp alla prylar som ligger överallt. Konstigt det där, bara för att man låtit allt vara några dagar så ser det ut som ett bombnedslag här inne (ja, alltså inte som ett bombnedslag i betydelsen en väldigt het tjej, utan som ett kaosartat område). Därefter blir det kaffe och plugg. Jag tror att jag ska plugga hela lördagskvällen. Eller i alla fall fram till typ 22-tiden, då kanske det blir en film. Jag får helt enkelt se vad jag känner för!

Aj, aj

4,2 km på löpbandet. Sedan fick jag gå via apoteket på vägen hem, för att köpa skavsårsplåster.

Pigg som en mört

Jag känner mig riktigt utvilad nu! Första gången jag vaknade slog klockan precis om till nio, men jag bestämde mig för att jag nog kunde sova ett tag till. Halv elva slog jag upp ögonen, sträckte lite på mig i sängen och steg därefter upp. Hur pigg som helst. Ljuvlig känsla!
-
Nu har jag druckit mitt morgonkaffe och ser fram emot en stund på gymmet. När jag har tagit ut mig och är trött efter gymmet, ja då ska jag hugga in på skolböckerna. Jippi!

Först sent på fredagen kom livstecken

Oj, ja, just det. Jag har ju en blogg också att sköta! Förlåt mamma att du blev orolig eftersom jag inte uppdaterat sen igår. Men jag lever, jag har det bra. Jag har bara rått om mig själv idag. Ni vet, kolla på serier och läsa tidningar som jag har längtat efter nu länge. Jag var lite ur form idag - men nu känner jag mig inspirerad och glad igen. Jag har inte långa svackor, haha. Imorgon är det gymmet och plugg som gäller! Ska försöka uppdatera minst en gång imorgon, så att mamma kan sova lugnt (skämt åsido). Men nu börjar det vara läggdags för mig, har ett ganska tomt sömnkonto att tanka på.
-
Och förresten är jag väldigt, väldigt glad att Claudia gick till final i Let's Dance. Nästa fredag är det final - och då ser vi till att få Claudia som vinnare! Okej?
Adam tycker att jag liknar på Claudia Galli - det tar jag som en komplimang!

Om en månad...

Om en månad fyller jag 20! Wihuu! Jag är som ett barn när det kommer till att fylla år. Jag älskar verkligen det! Det tråkiga med att bli äldre och att flytta hemifrån är att man inte får (lika mycket) presenter och att det inte blir kaffe och tårta med familjen. Men får se om jag tar mig hem till Åland något där runt min födelsedag? Jag borde väl. Annars får jag väl garanterat inte några presenter, haha.

God morgon!

Det känns som att jag varje morgon skriver likadana inlägg. Kort sagt bestående av en redogörelse för dagens planer. Skola och träning, för det mesta. Idag är det enbart skola som står på agendan. Inte speciellt intressant för er att veta, men ibland tryter inspirationen. Ikväll ska jag försöka prestera ett mer intressant inlägg, men om jag känner mig själv rätt är jag nog ganska så trött efter en hel skoldag och sedan läsa ännu mera på kvällen. Så jag lovar inte något bra inlägg ikväll, men jag ska försöka!

Det är nu det verkligt tunga börjar

Jag tror bestämt att Adam uppskattade att varken behöva laga mat eller diska. Dessutom fick han slänga sig på sängen och kolla på tv en stund innan middagen var klar! Vardagslyx för honom. Vardag för mig. Att laga mat alltså, inte att slänga sig på sängen och kolla på tv. Dessvärre har jag sparat pluggandet till ganska exakt nu. Så jag ska sätta mig och läsa folkrätt så det står ut genom öronen. Så det så.

Hemmafru på halvtid

Nu har jag varit hemma i lite drygt 1 ½ timme. Ska bädda sängen och lite sådant som jag inte hann med i morse och sedan tänkte jag dra iväg till gymmet. Skippar core ikväll och kör kondition + styrka nu på dagen istället. Jag tänkte överraska Adam med att ha gjort mysigt och lagat middag (plus ta hand om disken!) senare idag, för han har väldigt stressigt nu med en deadline och en tenta. Best girlfriend in the world?

Onsdag 2010-03-17

Igår fick jag 60 sidor folkrätt läst, vilket är helt okej ändå. Idag har vi bara två timmar föreläsning, så efter det tänkte jag åka hem och fortsätta plugga. Mitt mål är att läsa minst 80 sidor till idag. Och ikväll ska jag gå på core. Känns som att det blir en bra dag!

Strålande sol och en massa icke skolrelaterade frestelser

Jahapp, vad har jag gjort hittills idag då? Jo, jag har lyssnat på föreläsning i fyra timmar (med lunchpaus, så klart!). Och när jag kom hem drog jag min vanliga koll genom bloggarna och öppnade posten. Nu ska jag plasta in mina folkrättsböcker, laga middag och sedan plugga. Att jag har flera tidningar som jag vill läsa samt flera avsnitt av favoritserierna på datorn gör det inte lättare att motivera sig till att plugga. Men men, måste man så måste man.

Pilates

Igår var jag alltså på 55 minuter pilates på SATS Sickla. Instruktör var Åsa Redborn. Jag uppfattade passet som väldigt lugnt och rogivande, med mycket fokus på andningen och med levande ljus och i övrigt dunkel belysning. Övningarna var varierade, men mest fokus på bålen. Jag upplevde inte att övningarna i sig var väldigt tunga, utan mera som kvällsgymnastik som ska få en lugn inför natten. Visserligen känner jag av pilatesen i musklerna idag, men jag skulle ändå inte säga att det var ett tungt pass. Nästa gång kombinerar jag nog pilatesen med en stund på löpbandet, annars känns det inte riktigt som att man har tränat (även fast man säkerligen har gjort det).

Tisdag 2010-03-16

God morgon! Om drygt en timme ska jag ge mig iväg till skolan, på dagens agenda står två föreläsningar (10-12, 13-15) och därefter åka hem för att fortsätta med plugget. Kul dag, verkligen! Nåja, det är bara att gilla läget.

Dagen som försvann

Träningen gick bra och därefter gick vi och veckohandlade mat, så middagen blev först vid 21-tiden. Lite väl sent måste jag nog ändå erkänna. Men så är det ibland (oftare och oftare för oss). Jag återkommer imorgon/senare med rapport om hur pilatesen var. Vårt internet krånglar en massa, så jag stänger nog ner burken snart.

Snart dags för dagens träning

Om två timmar ska jag på ett pass pilates. Jag har inte tränat pilates på drygt ett år, så det ska bli kul att testa det igen. Förhoppningsvis tar det lite på muskelkraften och ger mycket stretchning för mina korta muskler. Givetvis återkommer jag med rapport!

Nya tag

Idag är det inte bara en ny vecka, utan även en ny kurs. Folkrätten har börjat. Det är en väldigt kort och intensiv kurs. Så troligen kommer jag plugga mera under de kommande tre veckorna än tidigare för att avsluta med en tenta redan den 7e april. Men det känns som ett kul ämne i alla fall!

Ibland är det tur att man pressar sig även fast man inte orkar

Trots att vi inte är de piggaste personerna i Stockholm idag och var sugna på att beställa hem pizza - så tog vi oss i kragen och fixade till en kycklingpaj, sallad och halloumiost samt tzatziki från igår. Gott!


Det blev himla lyckat

Gårdagen var riktigt trevlig! Vi bjöd Sandra och Marcus på citronmarinerad fläskfilé med klyftpotatis, tzatziki och en stor sallad. Till efterrätt bjöd vi på vitchokladmousse. Det var mycket gott och vi hade himla roligt tillsammans. En hel del vin gick ner, vilket är orsaken till att vi är lite sega i det här hushållet idag. På tal om idag, så har vi idag haft finbesök i form av min storasyster. Vi kollade på filmen Precious och slappade. Haha. En mycket bra helg helt enkelt.

Mästerkockarna

Jag har tränat. Vi har städat. Vi har lagat efterrätten. Vi har lagat sallad. Vi har lagat tzatsiki. Vi har lagt köttet i marinad. Adam har duschat. Själv får jag vänta drygt en halvtimme på att varmvattnet ska komma tillbaka innan jag kan duscha. Jag är taggad inför god mat, trevligt sällskap, gott vin (förhoppningsvis) och en härlig kväll helt enkelt!

Bra början på lördagen

Gymmet avklarat! Jag tog inte ut mig till max - för nu är det dags att städa lägenheten (visserligen är det inte så krävande, den är ju ändå bara 23 kvm). Älskar förresten solen som värmer idag!

Njutning.

Alltså, jag bara njuter av att inte känna en mental pluggstress. Jag är i halvkoma. Och allt viktigt som jag tänker att jag ska göra - skjuter jag upp. Känns bra att kunna göra det! Men imorgon blir det trots det en aktiv dag. Jag ska träna, vi ska städa och som sagt ska vi ha middagsgäster (Adams kusin Sandra med hennes pojkvän Marcus). Det ska bli superroligt att träffa Sandra och Marcus igen, var evigheter sedan sist! Men nu blir det att kolla på ett avsnitt Mad Men med Adam och sedan sova. Skönt!

Solstråle

Tentan gick bra. Solen strålar. Jag har varit på en promenad. Jag är helt ledig i helgen (alltså ledig från plugg). Ikväll blir det Let's Dance och Solsidan (bästa svenska tv-programmet någonsin). Imorgon blir det träning och sedan får vi middagsgäster. På söndag ska jag träffa syster när hon är i Stockholm några timmar innan hon åker vidare till Åland, eller rättare sagt flyttar hem till Åland igen ett tag. Spännande!
-
Humöret på topp!

Tentatime

Om en och en halvtimme gäller det. Jag har drömt lite mardrömmar i natt (men jag drömde dem väldigt vagt - som att jag försökte förtränga dem medan de "spelades upp" i mitt huvud). Men jag tror och hoppas att det kommer gå bra ändå!

Lugn som övergick i ångest som snabbt stillades

Direkt efter middagen var jag faktiskt lite stressad och kände olust inför tentan imorgon. Men sedan kollade jag igenom några gamla tentor (nej, jag hade faktiskt inte gjort det före nu - fast jag sagt att jag skulle göra det) och HAHA vad onödigt att oroa sig! Busenkla tentor ju. Det här kommer nog gå galant. Jag har hittills kunnat besvara de flesta frågorna ur huvudet och utan att kolla i lagarna... Så med lagarna och kurslitteraturen framför mig kommer det inte vara något problem (om inte tentan imorgon är extra svår)! Lättnad.

5 x lugn

Just nu är jag hur lugn som helst. Nästan så lugn att jag blir stressad för att jag är för lugn. Men sedan tar lugnet över igen och jag återgår till det onormala, extrema lugnet.

Puss på dig älskling!

Eftersom jag hade en otroligt dålig dag igår, så var Adam världsgullig och försökte med allt för att få mig på bra humör. När jag kom hem från gymmet var lägenheten endast upplyst av levande ljus och middagen stod på bordet. Bra musik spelade och det var upplockat och snyggt i lägenheten. Efter middagen bakade Adam muffins åt oss! Mitt humör blev bättre under kvällen, och idag är det definitivt bättre. Det är få förunnat att ha en så underbar pojkvän!

Dagen före tentan - mina tips!

Okej, idag är det sista dagen inför tentan. Helst skulle jag ha velat haft en hel vecka kvar att plugga (för då skulle jag verkligen kunna gå igenom allting långsamt och ordentligt), men nu är det bara den här dagen alltså. Jag är inte speciellt nervös inför tentan just nu. Jag försöker bara upprepa i mitt huvud om och om igen att det viktigaste är att läsa hela frågan ordentligt. Besvara exakt allting som har med statsrätt att göra samt se till att ha en uttömmande hantering av paragrafer som är tillämpliga. Att motivera varför jag resonerar som jag gör, lär inte bli något problem. För är det något jag är bra på så är det att övertyga folk om att mitt sett att se på saken är det rätta sättet. Tur att juridik till stor del handlar om att resonera och motivera, för då är det inte lika viktigt att komma fram till ja/nej utan det viktigaste är vägen som man tagit för att komma fram till ja/nej.
-
Så, vilka är mina tips så här dagen innan en tenta?
  • Kolla igenom allt material lugnt och sansat, t.ex. läs igenom innehållsförteckningen och kontrollera att du vet vad alla rubriker innebär (om du inte förstår en rubrik - bläddra till det avsnittet och läs lite om det!) och försök få ett helhetsperspektiv på materialet. Det du pluggar på till tentan är ju oftast en helhet och inte en kombination av många små områden. Därför är det viktigt att förstå hur det ena avsnittet hänger ihop med det andra!
  • Upprepa tankar för dig själv, t.ex. tankar om hur bra det kommer gå på tentan (bra om du är nervös och osäker!), tankar om vad du absolut inte får blanda ihop (bra om du har lätt för att rådda till det väl under tentan), tankar om vad du ska tänka på när du börjar besvara tentafrågorna (bra om du har en tendens att vara lite ivrig på tentan, och helst bara vill pressa ur dig allting på 5 minuter och sedan springa iväg - detta är alltså mitt största problem).
  • Ta en promenad och lyssna på musik/ljudbok/naturen/trafiken/andra människor. Men vad du än gör - lyssna inte på dina egna tankar! Superbra sätt att rensa hjärnan inför en tenta.
  • Packa väskan färdigt inför morgondagen - du kommer säkert ändå vara nervös och stressad innan tentan, så alla stressmoment som du kan undvika ska du också undvika.
  • Koppla av de sista timmarna innan läggdags, annars kommer du vara så uppe i varv att hjärnan inte kan vila under natten och då kan du vara säker på att tentan blir mycket svårare att klara av!

Spinning (30 min) + Core (30 min)

Träningen igår var alltså 30 minuter spinning och 30 minuter core. Det är två skilda pass - så man behöver inte gå på båda två. Instruktören skulle ha varit Lena Möller på båda passen, men p.g.a. att en annan instruktör var sjuk fick en annan tjej rycka in och dra spinningen.
Spinningen var ett blått pass, vilket - enligt instruktören - egentligen inte innebär att det är tyngre än det gula passet (vilket spinningen egentligen skulle ha varit), utan bara att det blåa passet lägger instruktören upp hur han/hon vill och använder vilken musik han/hon vill. De gula passen är likadana, med samma moment och musik, överallt på alla SATS center samtidigt. Hur som helst, det var en annorlunda upplevelse (jämfört med gamla Avancia) att gå på spinning på SATS Sickla. Först och främst var man mycket flera, cyklarna var sämre (hårdare och obekvämare cyklar får man leta efter!) och instruktören piggare. Musiken pumpade på och lamporna släktes i princip helt. Det var två uppvärmningslåtar, fyra hårdträningslåtar och en nedvarvningslåt. Musiken var bra och instruktören var bra. Jag var väldigt svettig när halvtimmen var över, men hade ändå kunnat hålla ut längre. Troligen hade jag för lite motstånd under hela passet och därför kände jag att jag inte fått ta ut mig helt och hållet. Men nästa onsdag ska jag ge det ett nytt försök, och öka motståndet!
Coren var ett gult pass - i alla fall tror jag det. På 30 minuter hann vi med en uppvärmningslåt ståendes (mestadels utfallssteg), 20 minuter på golvet och lite stretch. De 20 minuterna vi var på golvet var då alltså den hårdaste träningen under passets gång. Det var uppbyggt så att vi först gjorde x antal repetitioner av en övning, sedan bytte vi till en annan. Därefter gick vi tillbaka till den första och lade då till något moment för att göra det svårare och bytte sedan till en tyngre version av den andra övningen. Detta är ett bra koncept, eftersom man då får möjlighet att välja den lättare versionen om man inte är tillräckligt vältränad. Jag tyckte att det var ett bra pass och magmusklerna ger sig till känna idag. Men återigen kändes en halvtimme lite väl kort.
-
Sammantaget var det en timme hård träning som mixade kondition med bålstyrka, vilket ju borde vara ett perfekt upplägg. Men jag känner mig inte helt nöjd. Jag känner i kroppen att jag tränade igår, men inte speciellt mycket mer än vad jag gör efter ett träningspass i gymmet. Jag ska gå på spinning+core nästa onsdag igen och se om intrycket förbättras och om jag själv kan ge mera för att få mera effekt. Däremot tror jag att jag ändå skulle behöva gå två gånger per vecka till gymmet för att träna styrketräning, som komplettering liksom. Låter väl förnuftigt?
(Bilderna är inte mina, utan de är framgooglade.)

Lite bättre humör

Okej, jag har inte pluggat något mera nu sen datorn åkte på igen. Men jag orkar inte ha dåligt samvete för det. Jag tror att jag kan och förstår det mesta och dessutom får vi ju ändå ha böckerna med på tentan. Och så har jag hela morgondagen på mig att plugga. Det ska nog gå bra ändå!
-
Nu är jag däremot väldigt pigg på att gå på spinning och core. Snart dags att ge sig iväg, 45 minuter kvar tills passet börjar så. Återkommer med recension på träningen sen!

Negativ

Idag är det inte riktigt min dag. Pluggandet går inte vägen. Energin är låg. Missade att gruppanmälningen öppnade idag - så fick välja en den-här-får-väl-lov-att-duga grupp. (Och på grund av gruppanmälan måste jag bryta mitt datorförbud och nu är pluggmotivationen ännu längre.) Ska på spinning ikväll och har inte några träningsbyxor med tajta ben. Allt känns mer komplicerat än vad det är. Det ska bli riktigt skönt att gå till gymmet och enbart fokusera på att svettas och pressa musklerna. Bra.

Intressant personlighetstest!

Maddes blogg läste jag att hon hade gjort ett personlighetstest. När jag läste hennes resultat slogs jag av hur bra den bilden matchade med min bild av Madde. Så jag bestämde mig för att själv göra testet. Och jag tycker att mitt resultat blev väldigt rätt det med:
Även Adam gjorde testet och fick ett väldigt träffande resultat. Tycker du också att sådant här är intressant, gör då testet här!

Datorförbud idag igen

Idag kör vi alltså samma procedur som igår. Datorn avstängd under hela dagen - annars får jag inte ens hälften så mycket gjort! Ikväll ska jag gå på en halvtimme spinning efterföljt av en halvtimme core. Det blir första gången jag går på gruppträning här i Sverige - ska bli spännande!
-
Men före det ska jag hinna göra en massa gamla tentor.

Som en pendel

Pluggandet idag har gått bra (datorn har hållits avstängd!). Men som vanligt inför en tenta pendlar jag mellan de båda ytterligheterna panik och otroligt lugn. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag är nervös eller inte. Nåja, två dagar kvar att plugga. Jag tror nog att det ska ordna sig till något bra det här!
-
Nu ska jag ta hand om disken och sedan plugga lite, lite till.

På återseende

Idag blir det en stenhård pluggdag (även fast jag inte känner mig speciellt orolig inför tentan - statsrätt är roligt och då brukar det oftast gå bra). Jag har datorförbud från det att Adam åker hemifrån (om cirka 20 minuter) tills vi har tvättat klart (japp, tvättning på gång igen) och ätit middag. Så datorn får tidigast slås på igen vid 18-tiden ikväll. Skönt för er, då slipper ni få halvroliga (läs: tråkiga) inlägg om statsrätt!

Trött av alla frågor

Här sitter jag och svarar på frågor om än det ena än det andra inom statsrätten. Det är ganska tråkigt måste jag erkänna. För en liten stund sedan kom jag på mig själv med att besvara en fråga om medborgarskap på följande sätt "Alla är svenskar, för det är lättare att bli svensk medborgare än vad det är att bli av med medborgarskapet. Alltid." Känns inte riktigt som ett svar som skulle fungera på en tenta.

8 mars - Internationella kvinnodagen

Idag är det alltså den internationella kvinnodagen. Vad det innebär? Nja, inte speciellt mycket. Vissa försöker säkerligen fira kvinnorna med presenter och blommor - men det känns lite löjligt. Internationella kvinnodagen finns ju för att uppmärksamma världen på ojämställdhet samt situationen för kvinnor i många länder. Här uppe i norra Europa har vi kommit väldigt långt med jämställdheten, och på det stora hela lever kvinnor ett likvärdigt liv som männen. Visst finns det fortfarande löneskillnader, hinder för att göra karriär och - det stora "problemet" kvinnor alltid kommer få dras med - barnafödande, men här är jämställdheten uppmärksammad och det finns knappast en endaste person som inte vet om att det önskvärda är att alla ska leva på samma villkor (sedan finns det så klart enskilda åsikter som inte håller med den stora massan). Hur som helst är internationella kvinnodagen en bra dag, för den påminner oss om att kvinnor inte är en ägodel, kvinnor är inte mindre intelligenta, kvinnor är inte missbildade män.

Dagarna före tentan - 3 dagar kvar

God morgon!
Idag ska jag - överraskande nog - plugga. Jag börjar med att plugga lite soft och planera veckans pluggande hemma på förmiddagen. Sedan åker jag iväg till skolan för att hårdplugga och därefter gå på en frågestund inför tentan. Ikväll tänker jag varken träna eller plugga, får se vad jag hittar på istället.

Det går långsamt

Just nu sitter jag och läser ett rättsfall på engelska, handlandes om huruvida England kan eller inte kan lämna ut en mördare till USA och/eller Tyskland. Det går väldigt trögt. Men jag tar det i sakta mak, så förr eller senare ska jag väl ha läst klart det. Suck.

Dagens träning (2010-03-07)

Idag blev det 30 minuter på löpbandet (intervaller) - rekord för mig! Och sedan biceps (med hantlar), triceps (med hantlar), mage, övre- samt nedre delen av ryggen och vaderna!
-
Det känns riktigt bra att kroppen orkar mer och mer för varje gång. Det är en underbar känsla att känna hur musklerna är spända en bra tid efter träningspasset, då vet man att de har fått jobba hårt.

Ironi, kära vänner.

Dagens planer?
- Gymmet.
- Veckohandla mat.
- Plugga statsrätt.
- Kolla på någon film/serie för att avrunda dagen.
Vilken rolig dag jag har att se fram emot!

Och den röda tråden är vilken?

Ofta när jag kommer på bloggidéer så formar de sig på engelska i mitt huvud. Men eftersom jag egentligen är lite emot att använda ett blandat språk - och för att det skulle kännas för dumt att skriva ett helt inlägg på engelska - så försöker jag omvandla inläggen till svenska. Och då faller ju oftast den snygga inledningen, den roliga formuleringen eller den häftiga poängen helt. Därför blir min blogg en vardagsblogg. Vilket är vad detta inlägg skulle handla om från början. Jag känner att det är berättigat med en varning här och nu; för på fredag har jag tenta och fram tills dess blir det tentaplugg. Men tro inte att jag för den skull lämnar bloggen åt sitt öde - nej, givetvis kommer jag uppdatera. Problemet är bara det att jag kommer skriva i princip uteslutande om mitt pluggande och om det jag pluggar (statsrätt). Och det är inte intressant att läsa om. Jag vet. Får jag skriva tråkiga inlägg i en vecka om jag lovar att sedan skriva något roligt, eller i alla fall intressant, igen?
-
Och nej, jag minns inte längre vad det var jag tänkt skriva på engelska i det här inlägget. Men något var det!

Eufori

Första träningspasset på drygt en och en halv vecka är avklarat (tog inte med träningskläderna till Åland, dumt)! Gudars vad skönt det var. Eufori!
Och solen strålar till på köpet. Toppendag!

Full fart

Trots att det är helg är det full fart i detta hushåll. Räkningar ska betalas, matlista och inköpslista ska skrivas, statsrätt ska pluggas, gymkortet ska användas... Och sedan slocknar vi (i alla fall jag) när klockan slår om till dygnets tjugoandra timme.

Mina älsklingar

Det är hemskt hur teknikberoende man (okej då; jag) är! I torsdagskväll dog min mobiltelefon, efter att ha kämpat mot lågt batteri i några dagar. Och ingen laddare hade jag med mig. Så hela hemresan igår var jag utan mobiltelefon (visst, Adam hade ju sin telefon och han var med mig hela tiden). På bussen på väg hem kollade vi på Mad Men ända tills datorbatteriet tog slut. Visserligen låg strömkabeln i väskan, men det kändes ändå som att jag var ensam och utlämnad utan mina två favoritprylar - datorn och telefonen.
-
Men nu är mobilen laddad och datorn försedd med ström. Pust, faran över för den här gången.

El Stockholmo

Åter i Stockholm. Jag ska strax packa upp och Adam ska gå och handla mat. Sedan blir det taco-kväll och bara njuta av att vara tillbaka hemma. (Sorry familjen, ta inte illa upp - det är bara det att det är väldigt skönt att inte vara en stor familj hela tiden. Att bara vara ett två personers-hushåll är nog lite av en lyx. Men vi tycker om er allihopa ändå!)

Uppdatering om läget helt enkelt

Här på Åland snöar det mest hela tiden. Vilket innebär att vi får skotta snö hela tiden. Mamma är kvar på sjukhuset. Mika kommer hem ikväll och tar över vuxenansvaret. Imorgon hoppas vi (Adam och jag) att någon båt tar oss över till Sverige.

Att bo på en ö (fast jag ju inte ens bor på en ö längre!)

I Stockholm klagar man på att kollektivtrafiken inte går. I övriga Sverige klagar man på att SJ inte kan köra tågen när det fallit lite snö. På Åland finner man sig i att båten fastnar i isen och inte kan åka hela vägen över till Sverige.
-
Det var alltså vad som hände igår. Jag och Adam var ombord på båten och hade precis köpt middag när vi tittade ut genom fönstret och såg att en annan färja (Birger Jarl) stod stilla vid vår sida. Snett framför oss stod en annan färja (Sea Wind) stilla. Dessutom fanns det en isbrytare förtöjd vid Birger Jarl. Så fyra fartyg befann sig precis bredvid varandra. Vi hade redan åkt 1 ½ timme från Åland och hade således 1 timme kvar till Kapellskär på den svenska sidan. När klockan var halv 6 svensk tid, alltså tiden vi skulle ha kommit iland, började vi ana att båten skulle vända om. Ungefär halv 8 finsk tid fick vi det bekräftat. Det gick inte att ta sig igenom isen och Rosella var tvungen att vända om tillbaka till Mariehamn.
-
För min del var detta egentligen positivt. Mamma har länge haft en inflammation i tarmen och ätit penicillin för det. Men trots detta har det inte gett med sig och när mamma hade läkartid igår slutade det med att hon fick bli inlagd på sjukhuset. Min styvpappa jobbar i Sverige under vardagarna, så han är inte heller hemma. Mina småsystrar är visserligen snart 15 år gamla, men det är så klart en fördel om jag kan vara hemma och ta hand om dem. Så nu är jag på Åland, och Adam också, och kommer troligen stanna här till torsdag eller fredag. Jag har två orsaker som "tvingar" mig till Stockholm den här veckan; 1. Det är drygt en vecka till tentan och jag har långt ifrån allt material här på Åland - så jag kan inte plugga ordentligt, 2. Jag "måste" gå till SATS två gånger per vecka i tolv veckor för att sedan kunna få en träningsväska. Och det finns inte något SATS-center på Åland.

SNÖ

Jag började dagen med att skotta snö, återigen. Vad skönt det ska bli att komma tillbaka till lägenheten där plogbilarna tar hand om snön! Nu blir det duschen för att sedan gå ner till staden, där banken ska besökas.

Nattetid

Måndagskväll. Trött i huvudet. Just nu sitter jag och väntar på att senaste Desperate Housewives-avsnittet ska landa i min dator, för att jag ska ha något att kolla på som godnattsaga. Imorgon ska jag försöka få ihop ett inlägg om kvällens föreläsning om 1.6 och 2.6 miljonerklubben som jag var på för några timmar sedan. Dessutom ska jag besöka banken, åka tillbaka till el stockholmo och sedan eventuellt på stand up-pub. It's gonna be a long long day.

Tung, blöt snö.

Ingen träning på gymmet kan jämföras med snöskottning. Så grattis alla husägare som har fått skotta i några månader nu, och än ser det inte ut att sluta! Ni kommer vara de mest vältränade på Beach 2010.
(Nej mamma, det här betyder inte att jag vill skotta ännu mera!)

Läs Karin Alfredssons böcker!

Ett kort tips: läs Karin Alfredssons böcker! Eller, åtminstone Kvinnorna på 10:e våningen. Jag har lyssnat på den som ljudbok och gillade den starkt! Nu har jag även hennes bok Klockan 21:37 som ljudbok, och ska lyssna på den inom en snar framtid. Den tredje boken (vilken egentligen är den första i denna trilogi med halvt fristående böcker) 80 grader från Varmvattnet har jag beställt som pocket, den finns nämligen inte inläst (trist!). Kortfattat handlar böckerna om Ellen som är läkare och hennes upplevelser på olika platser runtom i världen. Kvinnorna på 10:e våningen handlar om hennes tid som läkare i Vietnam, där hon upplever såväl etablerad prostitution som barnhandel.
-
Böckerna ska alltså egentligen läsas i följande ordning:
- 80 grader från Varmvattnet (Handlar om när Ellen är i Zambia)
- Kvinnorna på 10:e våningen (Handlar om när Ellen är i Vietnam)
- Klockan 21:37 (Handlar om när Ellen är i Polen).

Ny vecka har inletts

Ja, helgen har gått i ett rasande tempo. Trots det har vi egentligen inte gjort speciellt mycket. Våra dagar har i princip bestått av frukost, ut med hunden, fixa med datorer/skotta snö, till morfar på kaffe, ut med hunden, till morfar och laga middag, ut med hunden, tv-tittande, ut med hunden, sova. Spännande, haha.
-
Igår på kvällen kom min familj hem och mormor kom också hem till Åland. Så nu är jag och Adam varken hund- eller morfarvakter längre. Istället är det umgås med familj och plugga som gäller idag och imorgon. Ikväll ska jag gå med mamma på ett föredrag om 1.6 och 2.6 miljonerklubben.
-
Men nu; plugga!