8 mars - Internationella kvinnodagen

Idag är det alltså den internationella kvinnodagen. Vad det innebär? Nja, inte speciellt mycket. Vissa försöker säkerligen fira kvinnorna med presenter och blommor - men det känns lite löjligt. Internationella kvinnodagen finns ju för att uppmärksamma världen på ojämställdhet samt situationen för kvinnor i många länder. Här uppe i norra Europa har vi kommit väldigt långt med jämställdheten, och på det stora hela lever kvinnor ett likvärdigt liv som männen. Visst finns det fortfarande löneskillnader, hinder för att göra karriär och - det stora "problemet" kvinnor alltid kommer få dras med - barnafödande, men här är jämställdheten uppmärksammad och det finns knappast en endaste person som inte vet om att det önskvärda är att alla ska leva på samma villkor (sedan finns det så klart enskilda åsikter som inte håller med den stora massan). Hur som helst är internationella kvinnodagen en bra dag, för den påminner oss om att kvinnor inte är en ägodel, kvinnor är inte mindre intelligenta, kvinnor är inte missbildade män.

Kommentarer
Postat av: AÖ

jag tycker att du ska fira med ett läsa boken bitterfittan. den handlar just om jämställdhet och hur svårt det är med barnafödandet osv! puss

Postat av: Julia

Svar till Ann: Jag har läst boken Bitterfittan, och jag tyckte att den var fruktansvärt dålig, haha. Ska se om jag inte hittar inlägget där jag recenserat den. Vänta lite!

2010-03-08 @ 10:19:58
URL: http://tejprulle.blogg.se/
Postat av: Julia

Här är länk till det inlägget: http://tejprulle.blogg.se/2008/may/recension-bitterfittan-av-maria-sveland.html

2010-03-08 @ 10:23:02
URL: http://tejprulle.blogg.se/

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback