Är det halloween idag?

Jag verkar totalt ha glömt bort mina egna ord om att försöka undvika att skriva om pluggandet. Men till mitt eget försvar så gör jag faktiskt inget annat än pluggar just nu. Jag kan tala om för er läsare att min dag har bestått av plugg, plugg, plugg, vika kläder som är använda men inte smutsiga, plocka bort döda blad från blomman, dricka kaffe, rengöra sminkborstarna, gå ut med soporna, plugg, plugg, plugg, läsa några bloggar, kolla facebook, läsa mail, plugg, plugg, plugg.

Som ni säkert förstår är detta inget som direkt föder intressanta blogginlägg. Funderade en sväng på att skriva ihop några film- och bokrecensioner. Men sedan kom jag på att jag knappt har läst några böcker på senaste tiden (förutom skolböcker) och att filmerna jag har sett har försvunnit ur mitt minne redan. Too bad.

Nu ska jag värma rester och äta lite middag. Vad jag ska göra efter middagen kan ni nog lista ut!

Mycket nöjd

Ja, nu har jag (för andra gången sedan kursstart) läst de tre viktigaste böckerna i den här kursen (Agell & Malmströms Civilrätt, Wennbergs Introduktion till straffrätten samt Heumans Process- och straffrätt för juridisk översiktskurs). Dessutom har jag läst Leijonhufvuds Etiken i juridiken. Det känns verkligen skönt att ha tre hela dagar kvar att ägna enbart åt praktiska övningar (gamla tentor, frågor från Hööks Studiematerial, bläddra i lagboken). Jag är väldigt nöjd med mitt pluggande inför tentan så här långt. Hoppas den här känslan håller i sig ända fram till tentan!

Nu ska jag plocka fram Finna rätt och läsa tillämpliga delar från den.

Most folks are about as happy as they make up their minds to be.

Nu har jag diskat, plockat undan lite saker i lägenheten och plockat fram det material som ska få min uppmärksamhet under de kommande timmarna. Jag ska bara bädda sängen till innan jag kan känna mig redo för en stor portion juridisk översikt. Jag tänkte göra några gamla tentor idag, och så klart tänker jag skriva AB (högsta betyg) på dem.

Ha en bra dag allihopa (även fast jag kan gissa att majoriteten är trötta och aningen bakis idag), det tänker jag ha (fördelen med att plugga en fredagskväll - lördagen blir så mycket aktivare)!

Citat i rubriken: Abraham Lincoln.

The end of the day

Jaha, god natt då.

Uttråkaduttråkaduttråkaduttråkad.

Jag är så uttråkad så att jag har slut på ord i huvudet. Jag är inte säker på att jag orkar pina mig igenom skadeståndsrätten ikväll, jag kanske sparar den till imorgon (för vi vet ju alla att imorgon är det en ny dag med nya tag!).

Lite fredagsfunderingar

Är det morbitt (ja, morbid ska faktiskt böjas på det sättet) att önska en krukväxt döden, enbart för att kunna tömma krukan och plantera en ny fin blomma?

En liten gnutta negativitet

I skrivande stund har min älskade precis lämnat Cityterminalen per buss. Ja, du gissade rätt - han är på väg (hem) till Åland. I skrivande stund sitter undertecknad i lilla lägenheten och dricker kaffe (som alltid blir för starkt när jag kokar det, men som blir precis lagom när Adam kokar det - trots att vi lägger exakt lika mycket kaffe). Snart ska jag dra på mig något klädesplagg till (strumpbyxor och linne känns inte helrätt) och promenera till ICA. Lite förnödenheter som behöver införskaffas, så att jag (eventuellt) överlever den här helgen. Jag måste säga att väldigt mycket är negativt med den här helgen. Jag får inte träffa Adam före sent på söndag. Jag ska intensivplugga inför tentan. "Alla andra" är ute och slår klackarna i taket för att det är halloween. Väderutsikterna är inte de bästa. Studiestödet trillar in först efter helgen. Behöver jag fortsätta eller har andemeningen nått fram?

Beslutsångest

Jag kan inte bestämma mig för om jag ska ha dåligt samvete över att jag legat och läst Liza Marklunds En plats i solen sedan jag vaknade, istället för att slå upp Agells Civilrätt och läsa i den hela förmiddagen. På ett sätt kan jag ju tycka att det är otroligt korkat att ha dåligt samvete över att göra något man tycker om, men på ett annat sätt kan jag ju tycka att det är otroligt korkat att inte utnyttja tiden till att plugga. För faktum är att jag vill få bra på tentan, så är det bara.

Jag tror att jag struntar i det här med dåligt samvete och istället sätter igång och pluggar nu.

En liten, men viktig fråga

Hypotetisk fråga: får man belöna sig med ett avsnitt Desperate Housewives även fast man inte har gjort det man skulle för att få belöningen (d.v.s. åtminstone öppna skolböckerna)? Helt hypotetiskt alltså.

Jag tror på belöningar

Jaha, en liten resumé av den här dagen då? Först pluggade jag hemma, sedan åkte jag till skolan och varvade lektion i tentataktik med datorsupport till familjen därhemma. Efter det åkte jag hem och då var lilla lägenheten nystädad och maten stod på bordet rykande varm (och god!). Nästan direkt efter det åkte min fina sambo iväg på kalas till Johan, som fyller 20 idag (grattis Johan!). Hemma lämnade han mig med disken och tentapluggandet. Orättvist!

Eftersom jag nu har diskat, så ska jag väl ta och ägna mig åt lite tentaplugg. Jag föreställer mig lite fastighetsrätt, lite processrätt och kanske slänger jag en blick på någon gammal tenta. Sedan är jag värd ett avsnitt Desperate Housewives.
Efter regn kommer solsken.

Nu kör vi en klassiker;

Ny dag, och nya tag!

Detta inlägg handlar inte om att plugga

Idag har jag pluggat mellan 9.30-18.00 (varav två timmar var föreläsning i skolan, och cirka en timme gick åt till att åka fram och tillbaka till skolan). Dessutom har jag ätit supergod middag som Adam lagade, efter middagen bakade vi (läs Adam) muffins och sedan drack vi kaffe när muffinsarna var klara. Nu på kvällen har jag gjort halva övningstentan som skall vara gjord tills imorgon, andra hälften gör jag imorgon förmiddag. Sedan ska jag befinna mig i skolan mellan 12.30-16.30. Utöver den tiden ska jag plugga, what else liksom.Men jag lovade ju att inte skriva om pluggandet, så därför ska jag inte heller göra det (se rubriken).

Vad vill jag egentligen ha sagt?

Eftersom jag nu har en asocial period så kommer jag inte att gå och kolla på filmen om Michael Jacksons sista tid i livet, This is it. Men jag måste erkänna att det är lite med Michael Jackson-filmen som med halloween för min del - det kvittar liksom om jag firar halloween eller ser Michael Jackson-filmen. För jag bryr mig faktiskt inte speciellt mycket. Jag måste säga att det är ganska skönt att nu mera vara så gammal och förståndig att man kan strunta i vissa omåttligt populära saker, bara för att man inte får ut något av dem. För de allra flesta tonåringar är det ett måste att se alla nya filmer, lyssna på (och gilla!) all ny musik, hänga med i det senaste i kändisvärlden, läsa alla (idiotiska) tonårsbloggar och (sist men absolut viktigast) umgås med rätt människor. Skönt att slipp allt det där nu och istället lägga extra krut på det man verkligen, verkligen gillar (även om alla andra tycker att det är tööööntigt att gilla det).

Tänkte att ni ville veta

Eftersom jag läser ordet "halloween" ungefär överallt i dessa dagar, tänkte jag bara berätta för er läsare att halloween-firandet detta år utgår för min del. Jag kommer helt enkelt tvingas plugga istället för att gå ut och leka monster (eller liknande). Det är ju väldigt synd om mig som måste plugga över årets viktigaste helg!
Att jag inte gillar att klä ut mig och tycker att hela halloween är ganska löjligt, hör inte hit. Eller hur?

Lite filmer att se eller inte se

Alltså, jag skulle kunna kopiera in exakt samma inlägg varje dag ända fram till tentan. Men det känns ju lite onödigt, så därför tänkte jag att jag inte ska skriva att jag ska plugga hela dagen. Istället tänkte jag berätta att spikmattan kan vara en av de bästa prylarna jag äger just nu. Jag tänkte också berätta att jag och Adam har hunnit kolla en del filmer på senaste tiden; Up (rekommenderar!), Observe and Report (rekommenderar inte!), The Lucky Ones (rekommenderar en bakisdag då man redan har kollat på alla romantiska komedier i hela världen), The Day the Earth Stood Still (jag varken rekommenderar eller inte, men sedan är jag ju inte speciellt road av utomjordingarna-anfaller-filmer).

Nu ska det studeras

Frukosten uppäten, koffeinet rusar i kroppen, vitaminerna intagna, bloggar lästa, facebook kontrollerat, gardinen uppdragen. Ja, jag är nog redo för att ta en ordentlig pluggdag. Jag ska försöka att inte skriva så mycket mera idag. Funderar på att stänga av internet.

Det enda jag gör

Jag är nyligen hemkommen från skolan, vi hade vår sista riktiga lektion innan tentan. Det betyder att vi nu har gått igenom allt material, läskigt! Nåja, förhoppningsvis ska tentan gå bra. Nu ska jag (gissa tre gånger!)... plugga!

A brand new day

Min plan var att stiga upp klockan 10, för att dels få sova ut (har alltid lite svårt att somna på kvällarna när sambon är ute och partajar, vilket var fallet igår) och dels få tid att plugga idag. En kombination där både sömn och plugg fick ge vika i viss mån. Men min kropp är lite snurrig efter tidsomställningen, så första gången vaknade jag klockan 6 och var pigg. Jag lyckades, som tur var, övertala min kropp att den egentligen fortfarande var trött - och somnade om.

Kvart över 9 var jag så pigg att jag inte ens klarade av att ligga och blunda, således steg jag upp.
Nu har jag nyss ätit frukost i mörkret och tänkte snart börja plugga. Ni kan ju gissa om min andra hälft är vaken eller om han ligger och snarkar i sängen, haha.

Krypa till kojs

Okej, nu har jag hunnit plugga lite mera. Men jag börjar känna en underliggande stress i kroppen. Vilken tur att älsklingen kom hem med en spikmatta till mig idag då! Den ska ju öka välbefinnandet och minska stressen, samt hjälpa en att sova bättre. Låter toppen tycker jag. Den har redan fått smaka på min rygg i nästan en halvtimme.
Nu tänkte jag krypa ner i sängen och slå på ett avsnitt Desperate Housewives. Mysigt!

Världens pluggis!

Ikväll har jag pluggat JÄTTEmycket. Helt otroligt att någon kan plugga så mycket på en och samma kväll. Jag kan knappt själv tro att det är sant.


... kanske för att det inte är sant?

Återupplever barndomen

Ifall ni inte redan har förstått det så kan jag meddela att jag idag har tömt kameran på bilder. Därav masspubliceringen av onödiga bilder. Jag tänkte att det vore fint att avbryta avtalsrätten en stund, för att visa hur huslig jag kan vara när jag vill.

Kokosbollar med saft. Det är inte alla som kan svänga ihop något sådant en helt vanlig dag!

Reflektioner över Juristdagarna

Förra veckan var jag, som ni kanske kommer ihåg (?), på juristdagarna. Det är alltså en mässa med en massa juristrelaterade företag som ordnas alla år. Där fanns allt från rättshjälp - via fackförbund för jurister - till renodlade affärsjuristbyråer. Och lite till. Hur som helst drog jag två slutsatser efter denna mässa;
1. Alla företag var på jakt efter billig arbetskraft i form av nästan-färdigt-utbildade-jurister.
2. Alla företag kunde spendera en hel del pengar på reklamprylar, vilka de glatt slängde på alla förbipasserande. Det blev en hel del:
Vattenflaskor, termosmugg, äppelfodral, broschyrer, pennor (18 st tror jag att jag räknade till), skoputs, cykelsadelskydd, nyckelringar, minttabletter, häften...

(Äntligen) en bild på nya hårfärgen

Okej, nu ska jag publicera en bild på nya hårfärgen. Personligen ser jag knappt någon skillnad, även fast jag vet att mitt hår var mycket ljusare innan jag färgade det. Kan det bero på att den nya hårfärgen är väldigt naturlig och lik min egna kanske?
Klädseln, sminkningen och allting har sin förklaring i att jag var på väg på fest med Skepp ohoj-tema.
(Jag vet att bilden är ganska kass, men det är svårt att ta bild i spegel med blixt, och min kameraman var inte hemma vid tillfället.)

God morgon (världen) skolböckerna!

Idag är det jag och ni, tillsammans ska vi spendera (alldeles för) många timmar.

Fredagsmys, ni vet!

Ja, igår mötte vi, som sagt, upp min styvmamma Susanne för en fika innan hon begav sig hemåt Dalarna. Därefter tog jag och Adam en liten utforskningstur av bussystemet (det vill säga, vi åkte buss för att se hur vi kommer närmast Willys. Behöver jag nämna att det småregnade och var ruggigt ute igår?). Jag hämtade ut mina skolböcker och sedan handlade vi lite mat. När vi hade lagat middagen och ätit slängde jag en blick på klockan, och den visade 22.00. Vart tog tiden vägen?!

Nåja, det var gårdagen. Idag har jag varit i skolan på lektion om straffrätt, dessutom meddelade vi vår hovrättsdom. Jag har även hunnit till tandläkaren idag (jag har fina tänder, bra munhygien och tandläkaren slipade en fyllning som "runnit" ner över tanden). Därefter handlade jag lite ingredienser vi hade glömt köpa igår och till sist var jag en sväng till apoteket.

Nu blir det att tillaga fläskfilé och klyftpotatis (hemmalagad!). Kvällen ska vi spendera med mystema (nu är det dags för fredagsmyyyys).

Faktiskt en riktigt bra torsdag, det måste jag säga

Förmiddagen har jag spenderat i ett litet, litet grupprum tillsammans med 4-5 andra personer. Vi har dels färdigställt vårt PM som handlar om bevisbördan i köprättsliga tvistemål. Dels har vi skrivit vår hovrättsdom i mål rörande fel i levererad vara. Imorgon får alla kära gruppkamrater veta den slutliga domen i detta mål. Spännande!

Snart ska jag och Adam åka in till centrum och träffa min styvmamma Susanne (värst vad jag har föräldrar på besök här i Stockholm hela tiden!). Jag tror inte vi hinner ses så himla lång stund, eftersom hon ska ta tåget hem till Dalarna senare idag. Efter att vi har träffat Susanne tänkte jag hämta ut några böcker (skolböcker till nästa kurs) som har kommit till utlämningsstället och handla lite mat. Kvällen borde jag spendera med lagboken i ena handen och civilrättsboken i andra handen, men vi får se hur det går med det.

Ha det bra så länge!

"Senare" är en bra tidpunkt va?

Här på Uddvägen har vi syverkstad just nu. Adam är fullt upptagen med att sy fast märken på universitetsoverallen (han är på första märket). Själv har jag lagat en av Adams t-shirts som var sönder och så har jag strykt lite kläder. Jag tror att jag kanske tar över en liten stund, så att Adams overall blir klar någon gång det här året.

Att jag egentligen borde plugga, det har jag helt förträngt. Ni vet den där klassiska tanken "jag gör det sen". Den har cirkulerat fram och tillbaka i mitt huvud hela dagen. Jag gör det sen...

Godnatt?

Fruktansvärt trött.

Onsdag - men det känns som måndag (första skoldagen för veckan)

Idag skedde uppstigning klockan 06.00 (så tidigt lovar jag att Jenny inte stiger upp, inte ens i Thailand!). Just nu suger jag i mig kaffet och funderar på hur jag ska lägga upp min dag. Jag känner mig, just nu, ganska pigg och tror att det här kan bli en effektiv dag. Men det hinner så klart ändra under de fyra timmarna skadeståndsrätt.
Adam skriver mattetent idag, så förhoppningsvis har han lite mera tid över att umgås med mig sen. Jag är helt hopplös när jag vet att han verkligen måste plugga. Då försöker jag få med honom på promenad, laga storkok, kolla på våra favoritserier o.s.v. Men nu under tentaplugget har han fått säga nej hela tiden, även fast jag tjatat. Haha. Snart är det väl ombytta roller, eftersom jag kommer tentaplugga stenhårt närmsta tiden. Synd att våra skolor inte är mera synkade!

Fint besök idag

Igår var jag riktigt effektiv med pluggandet, vilket kändes bra - för nu kan jag helt fokusera på tentaplugg (tidigare har jag alltså förberett inför kommande lektioner). Snart ska jag gå i duschen och sedan plugga lite till. Vid lunchtid kommer pappa hit och sedan ska han, jag och A äta lunch någonstans. Ska bli kul att träffa pappa, har inte gjort det sedan min examensdag!
Men nu, plocka undan frukosten.

Mamma!

Jag protesterar mot din kommentar om att jag blivit som Jenny. Jag skrev ju att jag aldrig kommer upp före halv 11. Jenny kommer aldrig upp före halv 2. Det är stor skillnad! Jag stiger i alla fall upp på förmiddagen.

Återkommer

Varför är det fysiskt omöjligt för mig att komma upp ur sängen före klockan halv 11? Det är inte sunt. Nu får jag nog stänga av datorn och råplugga i några timmar. Som straff, liksom. (Att jag hade gjort exakt samma som om jag hade stigit upp halv 8, som Adam gjorde, är en helt annan sak.)

Life engenders life. Energy creates energy. It is by spending oneself that one becomes rich.

Sorry Malin (och alla andra), jag tänker inte publicera någon bild på min nya hårfärg idag heller. Det är helt sjukt hur mycket jag har pluggat idag, och när jag ändå är i gång tänkte jag fortsätta med det tills natten kommer. Återkommer imorgon!

Citat i rubriken: Sarah Bernhardt

Aim for success, not perfection. Never give up your right to be wrong, because then you will lose the ability to learn new things and move forward with your life.

God söndagsmorgon allihopa!

Här i hushållet Lindfors-Mattsson har morgonen varit tråkig. Den ena halva (underförstått: inte jag utan Adam) steg upp i svinottan och åkte till skolan för att plugga matte tillsammans med hans klasskompis. Den andra halvan (ja, jag då) somnade om och vaknade halv elva. Den halvan som tog sovmorgon har nyss avslutat frukosten och ska strax plocka fram skolböckerna och läsa, läsa, läsa. Fortfarande sådant som jag har hoppat över tidigare under kursen (etiken i juridiken, straffrätt och lite arbetsrätt). Spännande va?

Om jag får något konstigt ryck, så dammsuger jag idag. Men det är jag inte allt för säker på. Jag är ju "ledig" måndag och tisdag också, så jag ska nog hinna med allt jag tänkt göra.

Citat i rubriken: Dr. David M. Burns

Hungern är stillad

Idag var middagen otroligt efterlängtad! Jag hade nämligen ingen ork tidigare idag till att äta lunch, så glappet mellan frukost och middag blev väldigt långt. Jag och älsklingen lagade kyckling i tre sorters peppar-sås, ris och mycket sallad. Riktigt gott!

Sedan har vi suttit och gjort upp matlista för nästa vecka samt skrivit inköpslista. Snart ska vi bläddra i nästa års IKEA-katalog och sukta efter nya saker.

(Malin, jag tänkte lägga upp en bild på nya hårfärgen tillsammans med min klädsel för gårdagen. Bilderna finns i kameran, men jag har inte orkat föra över dem till datorn än. Det kommer senast imorgon!)

Lite trött idag

Gårdagskvällen var ganska lyckad. Inte den roligaste festen jag varit på, absolut inte, men helt klart inte heller den tråkigaste.
Nu ska jag läsa några juristtidningar som jag har fått hem på posten. Sedan blir det middag när Adam har kommit hem (han har pluggat i skolan hela dagen, han är duktig han).

Tidsbrist som inte var det

För ett tag sedan var jag rätt stressad, tänkte "hur f-n ska jag hinna bli klar på 40 minuter, nagellacket har ju inte ens torkat". Men när jag tänkte efter en sväng till insåg jag att jag har en timme och 40 minuter på mig. Jag tror jag hinner bli klar. Väldigt klar.

Att festa som en jurist!

Här sitter jag och pluggar och pluggar. Jag håller på och läser ikapp det som jag har skippat att läsa vid tidigare tillfällen, så det innebär alltså att jag idag har suttit och läst allt som jag tycker att är otroligt tråkigt. Men en positiv sak med att sitta och plugga tråkiga saker är att partylusten bara ökar och ökar för varje sida jag läser. Jag bara känner hur kontrasten mellan plugg och fest lockar. Det ska bli riktigt roligt att byta ut ensamheten tillsammans skolböckerna mot vinglaset och härliga studiekompisar!
Ikväll kör vi.

Nu är det dags för freedagsmyyys

Igår var jag som sagt i skolan några timmar. Lektionen i fastighetsrätt var väl sådär, kan ha något att göra med att jag tycker fastighetsrätt är väldigt sövande. Sedan jobbade vi med vårt PM, och är så gott som färdiga nu! Jag är så nöjd med min grupp och vårt arbete. Nästa vecka ger vi järnet när vi skriver hovrättsdomen och sedan är vi praktiskt taget klara med hela JIK:en (okejdå, tentan kvar).

På kvällen hade jag monsterhuvudvärk (kanske för att kaffeintaget varit snålt under dagen). Så jag kollade på Desperate Housewives och Gossip Girl för att fördriva tiden.

Idag ska jag på temasittningen, med tema "Skepp ohoj - båtten upp". Jag tänkte köra på en marinblå klänning och en vit rosett i håret. Mera tema än så tror jag inte att det blir för min del... Men nu ska jag plugga lite!

Ha det bra allihopa ♥

Framtidsplaner (ja, ända fram tills lördag alltså)

Nu sitter jag och äter frukost och funderar på dagen. Blir ganska många timmar i skolan idag, för att dels gå på lektion och dels träffa min grupp och få klart vårt PM. Sedan blir det att åka direkt hem, plugga lite till och eventuellt gå på lektionen "tentaplugg" imorgon klockan 8 (huu, så tidigt!). Hela veckan har jag tänkt att den här helgen ska bli lugn och att jag bara ska samla energi, men så kom jag på att jag ju ska på sittning imorgon. Nåja, jag kan ju ta det relativt lugnt och sedan vara pigg följande dag. Det låter bra va?

Nu blir det mörkare

Nu ska jag färga håret i färgen Cognac Mellan Gyllenbrun. Återkommer med resultat.

Idag är det onsdag

Nu ska jag strax slänga in mig i duschen och sedan åka en sväng till skolan. Där pågår Juristdagarna och idag är det en stor mässa med många olika utställare som på ett eller annat har anknytning till juridik. Om inte annat hoppas jag på att komma hem med en massa reklamprylar! Haha. Sedan måste jag en sväng via city och besöka Buttericks, sittningen på fredag är med tema så lite utklädnad behöver jag ha (även fast jag inte tycker om att klä ut mig).

Bokbeställning

Nu har jag nyss beställt skolböcker till den kommande kursen; civilrätt 1 (arbetsrätt samt familjerätt med successionsrätt) (kursen börjar om en månad, men jag är ute i god tid den här gången). Slutnotan blev 1789 sek. Då är det till och med en bok som inte fanns inne, som jag får köpa i efterhand. Okej, jag får väl lov att erkänna atat det även slank ner två böcker som kanske inte är skolrelevanta (verkligen inte). Gellerts De apatiska samt Evanovichs Svårfångat byte. Den första kan eventuellt räknas som skolrelevant, eller åtminstone inför vad-jag-nu-kommer-arbeta-med-när-jag-blivit-stor. Samhällskritisk bok som är allmännyttig.

Hushållet

Har nyss diskat en hel massa, jag förstår inte vem i det här hushållet det är som förbrukar alla glas, kaffemuggar och matlådor?! Det måste vara någon som tar sig in här medan Adam och jag är i skolan och denna någon gör inget annat än att smutsa ner kärl. Ja, och producerar sopor och tvätt då.

Soppåsarna står vid dörren och bara väntar på att bli utburna. Jag tänkte att de kan stå där tills de själva får liv (det vill säga mögel) och kan promenera bort till soprummet av sig själva. Bra va? (Jag skämtar så klart, i mitt hushåll är det sällan stökigt, smutsigt eller äckligt.) (Det är sant.)

Ett inlägg om allt och ingenting från en övertrött hjärna.

Nu är jag hemma igen (eller det har jag varit ganska länge, men jag påbörjade detta inlägg för länge sedan). Det var riktigt roligt med rättegångsspel idag, dock lite segt att sitta i fem timmar. Vi som var vittnen var ju väldigt passiva, även fast vi så klart måste ta in allt som sades. För vi ska skriva hovrättsdomen senare och grunda den på samma bevis som framställdes i tingsrätten. Nåja, skolsnack är sällan intressant för omvärlden.

Väl hemma har jag haft två besök av husvärden och nu fungerar (ÄNTLIGEN) vår kökskran som den ska. Utan att ens släppa ifrån sig en dropp på fel ställe. Skönt!

Själv har jag varit väldigt trött och seg nu på eftermiddagen, nattens få sömntimmar sätter sitt spår. Jag har även anmält mitt intresse att bli medlem på SATS nu, så förhoppningsvis kommer jag mig iväg på mitt första träningspass den här veckan. Dock är jag väldigt sugen på att unna mig nya träningsskor, -byxor, -tröja samt -t-shirt. Låt oss säga som så här; oförutsedda utgifter som dessa behöver planeras i god tid. Jag har visserligen råd med det ovanstående samt medlemsskap och månadsavgift o.dyl. men det är ju inte så roligt att ligga på snålgränsen resten av månaden sen. Just i detta tillfälle känns det lockande att lyfta det första av mitt studielån, men samtidigt så kan jag ju faktiskt köpa lite åt gången. Allt måste ju inte införhandlas den här månaden. Äh, jag måste fundera lite på det här med lånet. Samt diskutera med min ekonomiska rådgivare (Adam).

Nu tänker jag ta min trötta hjärna och kolla på TV. Eller kanske jag skulle laga middag, jag vet inte riktigt. Orkar inte fundera på vad som är mest passligt.

Knappt vaken

I natt har jag väl lyckats klämma in en 3-4 sovtimmar. Det känns liiite för lite. Det dubbla hade varit mycket bättre. Men jag hade svårt att komma till ro när Adam inte var här. Tur att han kommer hem ikväll, så att jag kan däcka i sängen för att ladda om inför alla intressanta föreläsningar imorgon!

Nu ska jag snart åka iväg till skolan, där det ska bli rättegångsspel idag. Jag kommer att briljera som vittnet Kishti Kupander (åberopad av käranden) och Julia Stadig (åberopad av svaranden). I det första fallet är jag en manshatande hundägare och i det andra fallet är jag verkmästare med ansvar för ISO-certifieringen på ett båtvarv. Lite har jag fått plugga på för dessa vittnesroller, men de som ska vara domare/advokater har så klart bra mycket mera att tänka på inför idag.

Söndag är vilodagen - right?

Idag har jag pluggat lite, sett på två avsnitt Grey's Anatomy, ett avsnitt Desperate Housewives, ett avsnitt Gossip Girl och två avsnitt Weeds. Dessutom har jag nyss kollat på Hål i väggen. Och så bakade jag en sockerkaka där emellan. Det är tråkigt när Adam inte är hemma.

Imorgon har vi rättegångsspel i skolan, det ska bli roligt (även fast jag "bara" är två vittnen).

Gräsänka

Nu har Adam åkt på Sjöslaget och jag är ensam hemma i lite mer än ett dygn. Den tiden ska jag använda till att plugga, kolla på serier, gå i skolan och annat smått och gott. Jag börjar med att plugga (lite), sedan blir det mys med serier. Jag ligger "långt" efter i flera serier!

Vår lägenhet i detalj

Okej, här kommer en liten guidad tur i våran lägenhet. Jag får själv intrycket på bilderna av att det är ostädat i lägenheten, men så är det inte i verkligheten. Inte så farligt i alla fall.
Välkomna in, här har vi alltså precis stigit in genom dörren och har en spegel samt en del förvaring till höger.

Till vänster, fortfarande i hallen, hittar vi "garderoben". Här hänger jackor, klänningar, kostymer och i skåpet förvaras allt och ingenting. På hyllan längst upp i bilden kan ni se resväskor som skulle räcka till hela Stockholms hemlösa samt öl, som även den skulle räcka till ganska många människor.

Golvet i hallen, till vänster fortfarande, är platsen för skor och städgrejer.

Om vi kolla in hallen en gång till, så ser ni en dörr till vänster, den går vi in genom tycker jag!

Tadaa! Badrummet. Det ni ser är alltså en toalett, förvaring, handdukar samt ett blått duschdraperi.

Ett mycket (o)vanligt handfat.

När man kommer längre in i lägenheten ser man direkt vår stora ståtliga säng (med det fruktansvärt fula överkastet på). Tavlan ovanför sängen har jag och Adam köpt på Rhodos och släpat hem därifrån.

Om vi låter blicken svepa lite åt höger ser vi hela fönstret med den (snart döda) rosenbusken. Allra längst till höger i bild skymtar ni TV-möbeln.

Som ser ut så här i närbild. Observera hjärtat ovanför TVn, symboliskt va?

Nu har vi tagit oss ännu lite till åt höger. Längst till vänster i bild har ni alltså hallen, fast från andra hållet den här gången. Annars ser ni en låg hylla och en byrå. Även en tavla (målad av mammas kompis Tinca), en klocka och en anslagstavla ryms med i bild.

Ja, här har ni alltså hallen rakt från andra hållet. Jag vet att det är svårt att se på den här bilden, men vi har en ursnygg dörrmatta; svart med en stor gul smiley på! Haha.

Nu har blicken flyttat lite till höger igen och då får vi syn på köket. Japp, det är hela vårt kök. Stort va? Pingvinkalendern älskar jag.

Sedan kommer mat-/arbets-/skrivbordet. Observera alla snygga röda köksprylar samt den fina mattan under bordet. Har ni märkt att "allt" i vår lägenhet är svart, vitt eller rött? Perfekt.
Nu var tyvärr rundturen slut, det enda ni inte har fått se nu är undersidan av sängen och insidan av kylskåpet. Det sparar vi till ett annat tillfälle!
(Intresserad av inköpsställen? Ikea, nästan uteslutande.)

Julia

Bra förslag mottages tacksamt

Bra idé Malin! Jag ska ta bilder på lägenheten senare idag (när Adam har åkt iväg) och lägga upp. Återkommer!

Min härliga familj på besök

Igår kväll blev det ett litet spontant party här hemma hos oss. Så av förklarliga skäl var jag och Adam (speciellt Adam) inte världens piggaste när familjen kom hit. Trots tröttheten var det ändå väldigt roligt att ha dem här en stund! Pizzan var mycket god och helt på sin plats idag. När vi åkte och handlade var min styvpappa så otroligt snäll och betalade all vår mat, så våra skåp är nu sprängfyllda med mat. Tack så jättemycket Mika! Dessutom var det väldigt roligt att höra mammas ovationer gällande vår lägenhet, att vi verkligen har lyckats skapa ett hem av våra futtiga 23 kvm. Det värmde, eftersom det här verkligen är och känns som vårt hem! Båda mina småsystrar, Fanny och Frida, kommenterade att lägenheten doftar "Julia" och att jag doftar "Julia". Haha, jag tror att de hade saknat min fräscha uppenbarelse lite!

Sedan åkte de vidare till Västerås, för att sova där en natt - innan de flyger till Thailand. Kvällen har jag och Adam tillbringat framför tvn. Singing Bee, Körslaget, Hål i väggen, Comedy Fight Club, VM-kval (Danmark-Sverige) med mera. Det har verkligen inte kommit något bra på tv, men vi orkade inte börja kolla på en film.

Nu ska vi fortsätta slappa ett tag till, innan nattsömnen får ta vid. Ha det bra!

En (inte) helt vanlig dag

Dagen började med att Saltsjöbanan var försenad, sedan var Röda Linjen försenad. Så jag och Jessica (från min grupp) åkte gröna linjen, bytte till buss vid Odenplan och kom bara några minuter sent till föreläsningen om straffrätt.

Föreläsningen i sig var inte speciellt informativ, det mesta var gammal kunskap, men trots detta tyckte jag att föreläsaren var riktigt bra och han gjorde det enkelt att lyssna. Petter Asp var hans namn, om jag inte minns helt galet.

Sedan tog jag och Adam en vända på stan. Det resulterade i nya småprylar till badrummet, ett varmt täcke till mig, fyra ölglas, kontorsmaterial, städduk, en balja att handtvätta i samt lite annat smått och gott. Dessutom mötte vi upp med han som överlämnade Jennys kompis dator och sedan hämtade jag ut Jennys böcker. När vi kom hem städade jag badrummet och ska fortsätta med övriga delar av lägenheten om ett tag.

Men nu först ska jag bara njuta av att det är helg.

Fredag

Snart ska jag sminka mig och sedan kasta mig iväg till skolan, där en föreläsning om straffrätt går av stapeln. Efter det ska jag hem för att möta upp med främling som ska överlämna en dator till mig. Den datorn ska jag sedan lämna till familjen som  tar med den till Thailand och ger den till Jennys nyfunna kompis Maria som också är där borta. Sedan ska jag hämta ut Jennys skolböcker som kommit med posten, vilka också ska skickas med till Thailand. Efter det ska jag och Adam gå till Åhléns och shoppa några badrumsprylar och tyg. Effektiv fredag!

God morgon!

Ja, då var det en ny dag och nya tag. Varken jag eller Adam orkade gå och handla igår, så här sitter jag nu med en stor kopp kaffe och knäckebröd med (enbart) smör. Mysig morgonstund...

Om lite mindre än en timme ska jag börja bege mig till skolan, dagens lektion handlar om fastighetssrätt (vilket faktiskt inte är så jätteexalterande). Sedan blir det PM-arbete med min grupp, hoppas vi kommer långt!

Lite juristprogram framöver

Nu har jag bokat plats på några föreläsningar som hålls den 13 oktober på den första av de två juristdagarna. Följande föreläsningar valde jag:
11.00-12.00 Pirate Bay-målet
12.30-13.30 Thomas Bodström; politik, juridik och retorik
(14.00-15.00 Amnesty och mänskliga rättigheter) - Har inte bokat plats på denna än, är osäker.
15.00-16.00 Immaterialrätt
(19.00-20.00 Att göra intryck) - Har inte bokat plats på denna än, är osäker.

Jag bokade även plats på temasittningen den 16 oktober, med tema Skepp Ohoj, båtten upp!

Slutfört

Wihuu! Nu är jag färdig med allt tvättande. Och det känns väldigt, väldigt skönt måste jag säga. Nu tänker jag absolut inte tvätta igen före tvättkorgen är full (brukar ta cirka två veckor om man inte slänger ner handdukar och sängkläder i den). Dessutom har jag pluggat riktigt effektivt idag. På kvällskvisten idag tänker jag ta mig till en matbutik (annars blir det dåligt med frukost imorgon). Sedan kan jag absolut känna mig nöjd med denna dag.

Stora problem

Dagens i-landsproblem: jag kan inte bestämma mig för vilken färg jag ska välja på nagellacket. Rosa, rött, korall, midnattsblå, svart, beige... För många färger!

Jag lägger dubbla krokben för mig själv

Ja, Ann förekom mig. Eftersom jag igår redan skrev vad jag ska göra idag, så betyder det att jag inte har något att skriva nu under förmiddagen heller. Eller, det är klart att jag kan skriva att jag ska plugga, diska, handla mat och vänta på husvärden. Sedan ska jag göra den där sysslan jag ogillar, igen (4 maskiner). Sammanlagt igår och idag kommer jag ha använt 9 maskiner (!!) till denna syssla. Det är väldigt mycket med tanke på att vi enbart är två personer i detta hushåll.

(Bilderna ger en hint om vad denna syssla är för något.)

Jag lägger krokben för mig själv

Jag har lite svårt att blogga ikväll. Eftersom jag (här citerar jag mig själv) "idag tänker [...] beklaga mig i förväg, så att jag slipper göra det ikväll". Således har jag inget att skriva om, för hela min kväll går åt till ovan-icke-nämnda syssla. Jag kan däremot meddela er att jag har bokat en till tid för att göra ovan-icke-nämnda syssla, imorgon. Jippi!Not.

Nu är det dags igen


Med jämna mellanrum dyker det upp inlägg här på bloggen som alla innehåller i stort sett samma sak. Jag beklagar mig och suckar och stönar över att det är tvätdags. Och idag tänker jag beklaga mig i förväg, så att jag slipper göra det ikväll. Hittills har jag sorterat tvätten, och konstaterat att vi måste tvätta en gång till den här veckan. För dels har Adam fått för sig att alla jeans plötsligt ska tvättas, likaså alla tjocka tröjor. Dels har vi fått/köpt nya handdukar samt sängkläder som vi vill tvätta innan första användningstillfället. Sedan har vi ju, som vanligt, en ofantlig mängd svarta kläder och några enstaka rosa/röda och vita plagg. Det betyder att vi kommer få köra två inte-ens-halvfulla-maskiner någon dag. Hur gör ni, tvättar ni rosa/rött tillsammans med dova färger (svart, grått, mörkblå, brunt)?

Inte nog med att allt ska bäras till och från tvättstugan och lassas i och ur maskinerna. Utan det ska ju dessutom strykas (inte allt, tack gode gud), vikas och sättas in i skåp/lådor.

Riktigt så illa som på bilden har jag det nog ändå inte... (Bildreferens: http://dontconform.files.wordpress.com/2008/10/207-92-togo-children-washing-clothes-734402.jpg)

Från det ena hemmet till det andra

Just nu sitter jag på Åland i mitt barndomshem. Om två timmar går båten iväg mot Sverige och förhoppningsvis sitter jag och gungar fram och tillbaka på båten då. Idag har jag hunnit uträtta lite ärenden på stan och resan ska spenderas med civilrätt, med fokus på familjerätt. Det har varit skönt att vara på Åland över helgen (lite förlängd helg) och fått allt serverat. Dessutom åt vi oxfilé till middag i lördags, konstigt nog äter vi sällan sådant kött i studentlägenheten.

Den här veckan kommer nog att gå i rasande fart, det känner jag på mig. Dels för att måndagen "försvinner" i och med att jag spenderar den på Åland/på resande fot, och dels för att jag ska plugga och tvätta i massor. Nya handdukar och sängkläder innebär flera tvättomgångar. Men snart har vi hunnit tvätta igenom allt nytt vi har (skönt)! Nu är det dags för mig att packa ihop lite saker här hemma på Åland. Vi hörs igen när jag har kommit hem till Stockholm igen.

En liten weekendresa

Snart ska vi ta vårt pick och pack och bege oss till Sickla station. Därifrån slår vi oss ner på Saltsjöbanan och stiger av vid Slussen. Från slussen hittar vi lämplig tunnelbana och åker till t-centralen. När vi har anlänt t-centralen går/åker vi upp för flera trappor, tills vi kommer till Cityterminalen. Väl i Cityterminalen checkar vi in och åker upp för en trappa och går längs med en korridor fram till Viking-bussen. Bussen för oss till Kapellskär där en båt väntar på oss och tar oss över Ålands hav. Väl iland på den åländska sidan promenerar vi hem. Lång resa.

Duktig hemmafru idag

  • Boka tvättid √
  • Diska √
  • Dammsuga √
  • Packa √
  • Gå ut med soporna √
  • Komma ihåg boken som mamma vill låna √
  • Absolut inte glömma Jennys nya dator i Stockholm √
  • Plugga ...

Tänk vad lite som krävs för att man ska ha det bra

Det är helt okej att vattenkranen läcker (förhoppningsvis får vi den fixad på måndag) eftersom jag nu har rengjort elementen så att det inte luktar uppeldat hus varje gång vi lägger igång dem. Nu är de alltså igång och värmer långsamt upp vår lägenhet till temperatur som det går att överleva i. Samtidigt som jag surfar runt på IKEA och funderar på om jag ska köpa ett täcke med värmegrad 5 eller 6 (alltså mycket varmt eller jättevarmt).

Fredagsmys

God morgon!

Idag är dagen då jag och Adam (igen) ska beträda åländsk mark över helgen. Vi åker med Rosella, sista turen, eftersom Adam är i skolan till 16. Här hemma ska jag försöka plugga, städa lite, packa, fixa med Jennys dator och vänta på att vår husvärd eventuellt kommer hem till oss. Vår kökskran läcker när man använder den, så förhoppningsvis får vi detta fixat så fort som möjligt!