Midnight Express

I onsdags i skolan nämnde min lärare en film som handlar om en amerikansk kille i ett turkiskt fängelse. Eftersom jag nyss har skrivit ett arbete om Turkiet blev jag intresserad (okej, jag hade nog blivit intresserad ändå). Filmens namn är "Midnight Express" och är från 1978 (http://www.imdb.com/title/tt0077928/.) Jag kollade nyss klart på den. Storyn är alltså att en ung kille som ska smuggla hasch från Turkiet hem till USA. På sig har han 2 kilo när han åker fast. Han hamnar i turkiskt fängelse där våld är vardag. Rättsprocessen känns inte okej. Fängelsemiljön känns inte okej. Misshandeln känns inte okej. 30 år för 2 kilo känns inte okej. Men filmen var ändå bra. Baserad på verkliga händelser, såklart.



Hemsk, men bra. Alla borde se den. Även fast filmen har några år på nacken så är den fortfarande högaktuell, på allt för många ställen i världen behandlas folk på detta sätt. Med denna orättvisa.



Kommentarer
Postat av: Malin

Jag tycker också att den låter intressant, om än hemsk. Har läst en bok som heter "Glöm att ni har en dotter", som liknar lite. Den handlar om en kvinna som smugglar knark också, från Thailand till Tokyo, åker fast, och hamnar i ett thailändskt fängelse, sedan i ett brittiskt och så där. Den var också bra.


Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback