Spirito Martini

Igår var jag alltså på nattklubb med nyfunna vänner här i Bryssel. Det började bra med att jag inte hittade den hållplatsen som min buss skulle gå från, vilket ledde till att jag missade den bussen jag räknat med att ta. Men sedan åkte jag buss+tunnelbana utan några problem. Jag mötte sedan upp Jenny vid metrostationen Porte de Namur och så försökte vi hitta till baren där vi bestämt träff med de andra. Det gick så där och till slut fick vi hjälp av några dryga svenska män. Ironiskt nog hade den ena mannen en kusin som bor på Åland, och när han nämnde namnet så klingade det vagt bekant. Vem väntar sig att möta en svensk i Bryssel som har ålandskoppling? Världen är liten.


En av två bilder jag tog inne på nattklubben Spirito Martini.
Ni förstår kanske varför jag inte försökte mig på att ta flera?
På bilden är Jenny (finlandssvensk) och Pia (finlandssvensk).

Hur som helst, efter att ha fått hjälp av de svenska männen och därefter av några franska tjejer så hittade vi till baren. Där tog vi en drink tillsammans med tre danska tjejer, fyra danska killar, två finlandssvenska tjejer (varav en är Mats Löfströms flickvän) och sedan var det alltså Jenny, Mats och jag. Efter ett tag drog vi vidare till nattklubben Spirito Martino, vilket var ett väldigt fancy ställe. Men vi slapp in utan problem och där inne fascinerades vi av att festa inne i en kyrka. Vi som drack vin sade skämtsamt att vi ju faktiskt bara var i kyrkan och tog nattvarden... Haha. Där altarbåset vanligen står, stod nu en dj och övrigt utrymme var dansgolv, VIP-hörna och lounge. Vi hängde mest på dansgolvet och dansade till riktigt bra (internationell) musik! Vid två tiden letade jag mig hemåt och efter att ha frågat några belgiska killar om hjälp så hittade jag hållplatsen där min nattbuss gick från. Medan jag satt och väntade på bussen var det en taxi och en privatperson som försökte övertala mig att jag skulle åka med dem istället för med bussen, men jag tackade artigt nej och steg sedan på bussen när den kom. Nio minuter senare var jag hemma. Avstånden är verkligen korta här i Bryssel och hade jag hittat bättre hade jag troligen promenerat hem.


Min utsikt när jag väntade på nattbussen, The Royal Museums of Fine Arts
- där jag faktiskt har varit innanför dörrarna förut (förra hösten under studieresan).

Allt som allt en perfekt första utgång i Bryssel! Nu ser jag fram emot att ännu mera umgås med mina nyfunna vänner. Jenny åker snart hem, så jag har fått lov av henne att "adoptera" hennes kompisgäng, haha. Det gör jag gärna!

Kommentarer
Postat av: Erika

Kul att du har träffat Jenny, hon är en riktigt härlig tjej. Hälsa henne från mig när du ser henne. Btw, andra klubbar som kan vara roliga att gå till speciellt om du vill träffa ny internationella människor är Havanna, Edit Piaf baren (mer locals), och sen Place lux på torsdagar:)

2012-01-22 @ 11:20:45
Postat av: Julia Lindfors

Jag ska hälsa henne från dig! Vi pratade redan om vilka gemensamma vänner vi har (väldigt många) och då pratade vi bland annat om dig. Tack för tipsen för uteställen! Jag ska se till att testa på dem :)


Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback