Min dag i Bryssels centrum

Igår spenderade jag alltså hela dagen vandrandes omkring i centrala Bryssel. Jag började med att promenera hemifrån in till Grand Place. På vägen fotograferade jag lite sevärdheter (dock utan en susning om vad det är för något jag plåtat).




Efter ett tag kom jag fram till en stor katedral, så den fotograferade jag ur flera olika vinklar - för det var helt omöjligt att få med hela katedralen på en bild.




Från katedralen tog jag några steg vidare och hittade då lite mera att ta bild på.




Efter lite promenerande till så kom jag så fram till Grand Place. Där tog jag lite bilder på byggnader som är lite mer utsmyckade än de flesta andra.





Sedan gick jag runt i affärer och det vet ni ju redan hur ser ut, så det tog jag ingen bild på. Efter många timmar på stående fot gick jag tacksamt till biografen jag valt ut. Jag köpte en biljett till filmen A Dangerous Method, slog mig ner i biosalongen och såg fram emot en bra film. När filmen började insåg jag att det inte alls var A Dangerous Method som visades i den salongen. Istället var det The Girl With The Dragon Tattoo. Jag plockade upp min biljett och kollade på den, och upptäckte felet. Jag hade fått en biljett till fel film. Jag gissar att biljettförsäljaren var synsk och att han tänkte att jag behövde få se lite bekanta miljöer (stora delar av filmen är ju inspelade i Stockholm). Så med ett leende på läpparna så jag en riktigt bra film och blev alldeles varm i hjärtat av att se alla stockholmsmiljöer och alla svenska referenser. Det var ett bra filmval biljettförsäljaren gjorde åt mig!

Efter bion tog jag bussen hem och njöt av att ha haft en bra dag alldeles för mig själv här borta i Bryssel.

P.S. Jag lovar att aldrig bli turistguide. Och inte heller fotograf. Som ni märker är det inte mina starkaste sidor!

Kommentarer

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback