Nu kan jag sova gott

För några dagar sedan kändes allt rätt hopplöst. Jag hade inget sommarjobb och det var med lätt ångest jag tänkte på den stundande sommaren. Igår kväll stod jag plötsligt inför valet mellan två olika sommarjobb, där båda jobben hade sina fördelar och nackdelar. Jag låg vaken länge och grubblade igår och när jag vaknade imorse var jag fortfarande lika rådvill. Sedan fick jag ett mail från en av de två potentiella arbetsgivarna där mina arbetsuppgifter var specificerade. Och då visste jag att det var det jobbet jag ville ha. Så sagt och gjort. Den ena potentiella arbetsgivaren fick ett mail av mig där jag beklagade att jag måste säga nej till tjänsten. Den andra potentiella arbetsgivaren fick ett mail där jag meddelade att jag ser fram emot en sommar hos dem.

Så var ska jag sommarjobba nu då? Jag ska sommarjobba inom Mariehamns Stad och fungera ungefär som förvaltningssekreterare. Det känns väldigt spännande att upptäcka ett nytt arbetsområde och att få en inblick i hur en kommun fungerar förvaltningsmässigt.

Just nu är jag väldigt nöjd med mitt beslut om sommaren. Dessutom finns det en deltidstjänst i Stockholm som jag är sugen på att söka. Det fina med den här tjänsten är, förutom att den passar mina intresseområden och kunskaper perfekt, att den har upplärning under våren (det vill säga medan jag ändå är i Stockholm) och sedan start i september (då jag alltså är tillbaka i Stockholm igen efter en sommar på Åland). Nu i helgen ska jag lägga ner mycket möda på att få till en riktigt bra arbetsansökan till den här tjänsten.

Inom mig känner jag en stark längtan efter att bli klar med utbildningen för att sedan förhoppningsvis få ett fast jobb. Att söka jobb tar tid och energi. Man får ge så mycket av sig själv utan att veta om det går vägen.

Kommentarer
Postat av: Christine

Vad härligt att det har löst sig med sommaren! Deltidsjobbet ska du som sagt absolut söka ;)

2012-03-23 @ 16:26:36
Postat av: Sandra

Kul! :)

2012-03-23 @ 16:44:09
Postat av: Simon

Grattis :D Att söka sommarjobb kan vara riktigt kul också, medan man filosoferar om livets utveckling!

Postat av: Julia Lindström

Grattis till sommarjobbet! :)

2012-03-24 @ 15:40:30
URL: http://lulibell.blogg.se/
Postat av: Malin

Vad roligt Julia!! Grattis!

2012-03-24 @ 17:38:39
URL: http://malinenros.blogg.se/
Postat av: Julia Lindfors

Tack alla! :)

2012-03-24 @ 21:18:32
URL: http://tejprulle.blogg.se/

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback