Recept: Brownies
Här kommer receptet till gårdagens brownies, på Katjas begäran!
Tid: Ca. 40 min
125 g mörk blockchoklad
2 dl (80 g) valnötskärnor
2 dl vetemjöl
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
100 g margarin eller smör
3 dl socker
4 st ägg
Sätt ugnen på 175°C.
Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen. Hacka valnötskärnorna ganska grovt. Blanda dem med mjölet, saltet och vaniljsockret. Rör matfettet (inte smält!) och sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda sedan i chokladen och mjölblandningen. Häll smeten i en välsmord långpanna, 20 x 30 cm, eller klä den i bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen, i 175°C, ca. 25 minuter. Låt kakan svalna. Skär den i jämnstora fyrkantiga bitar. Kan serveras med vispad grädde.
Recept från Rutiga Kokboken.
Tid: Ca. 40 min
125 g mörk blockchoklad
2 dl (80 g) valnötskärnor
2 dl vetemjöl
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
100 g margarin eller smör
3 dl socker
4 st ägg
Sätt ugnen på 175°C.
Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen. Hacka valnötskärnorna ganska grovt. Blanda dem med mjölet, saltet och vaniljsockret. Rör matfettet (inte smält!) och sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda sedan i chokladen och mjölblandningen. Häll smeten i en välsmord långpanna, 20 x 30 cm, eller klä den i bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen, i 175°C, ca. 25 minuter. Låt kakan svalna. Skär den i jämnstora fyrkantiga bitar. Kan serveras med vispad grädde.
Recept från Rutiga Kokboken.
Kommentarer
Postat av: katja
AAH! Tack :D I helgen blir det storbak! Hinner du komma över någongång på kanske.. söndag för/eftermiddag o testa skorna? om de inte passar på alle förståss..
Trackback