Zumba - mina tankar!

För en halvtimme sedan kom jag hem från första gruppträningspasset på länge och dessutom första passet på Frescatihallen, som för (åtminstone) sex månader framåt är mitt gym. Mitt första intryck av Frescatihallen är positivt, visserligen inte lika flashigt som på SATS men absolut inte ofräscht eller sunkigt.

Passet då? Zumba, som jag aldrig har testat förut. Eftersom jag skulle köpa träningskort och sådär så valde jag att vara på plats i god tid, vilket naturligtvis ledde till att jag fick vänta en stund innan passet började. Först var jag ensam. Sedan droppade det in några andra tjejer. Och jag såg framför mig hur vi skulle vara max fem personer och att allt för stor uppmärksamhet skulle fästas vid min zumba-okunskap. Men när klockan närmade sig elva så kom det allt fler och till slut var vi runt 20 personer - helt lagom alltså! Så körde passet igång och inleddes så klart med uppvärmning. Därefter följde 3-4 olika dansstilar (zumba, salsa, afro och russian ballet tror jag att det var). Upplägget för varje låt var sådant att vi först långsamt gick igenom några av grunderna och sedan körde vi samma låt två gånger. Till slut varvade vi ner med en avslutande lugn låt och stretch.

Nu visade det sig, som jag misstänkt, att jag inte var någon naturbegåvning på zumba. De allra flesta stegen fick jag till rätt åtminstone en gång under passet, men sedan fanns det vissa moment som jag aldrig tycktes få till. Och även om jag visserligen har en rumpa som jag borde kunna skaka på ordentligt, så fick jag inte till det. Jag såg inte ut som en brasiliansk skönhet. Om min lillasyster Frida hade varit med så skulle hon antingen ha gapskrattat åt mig eller så skulle hon ha låtsats som att hon inte kände mig! I början av passet störde jag mig lite på att jag inte tycktes få något rätt, men sedan bestämde jag mig för att skita i det och i stället se till att jag hade roligt och rörde på kroppen tillsammans med musiken. Då gick det bättre och jag kunde njuta av resten av passet. Om jag kommer göra det igen? Garanterat, dels eftersom det var roligt (och vem vill inte ha roligt?) och dels för att jag ju måste se till att lära mig lite fler av stegen och rumpskakandet!
Så jag rekommenderar andra som, liksom jag, inte har någon koordinationsförmåga och som saknar taktkänsla att ändå testa zumba. Det är verkligen ingen som bryr sig ifall du gör fel (alla på passet gjorde fel lite nu och då) och det är verkligen härligt med pulserande musik som får kroppen att spritta av energi!

Zumba får JJJ+ av fem möjliga av mig (helt övertygad är jag alltså inte än, jag känner mig fortfarande mer som en styrkelyftande och löpande tjej).

Kommentarer
Postat av: Syster Frida

hahah! jag skulle garanterat ha skrattat :D men övning ger färdighet och alla är ju nybörjare nån gång :)

2011-10-27 @ 21:14:49
Postat av: mamma

youtube klipp??

2011-10-28 @ 15:38:31
Postat av: Agneta

Det tar nog några gånger innan man får kläm på det. Sen att få med armarna i alla danser är inte det lättaste ;)Men det är en kul motionsform! :)

2011-10-28 @ 22:03:54

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback